هنرمندی که عيار حوزه فرهنگ است

خبرگزاری شبستان: میهمانان نهمین ويژه‌برنامه «تولد ماه» كه به بزرگداشت استاد داوود فتحعلي‌بيگي اختصاص داشت، از ویژگی‌های اخلاقی و حرفه‌ای هنرمندی سخن گفتند که سال‌های عمر خود را به هنر آیینی و سنتی ایران پیوند زده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از رسانه خبري سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، ويژه برنامه «تولد ماه» به مناسبت بزرگداشت استاد داوود فتحعلي‌بيگي، همزمان با سالروز تولد او، شامگاه يكشنبه 10 خرداد در موزه هنرهاي ديني امام علي(ع) با حضور جمعي از هنرمندان و پيشكسوتان تئاتر آييني و تعزيه از جمله بهزاد فراهاني، جواد انصافي، اسماعيل خلج و مريم معترف برگزار شد.
مهدي شفيعي مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد يكي از سخنرانان اين بزرگداشت بود كه درباره فتحعلي‌بيگي گفت: اين هنرمند هيچ‌گاه در مباحث هنري از خود سخن نمي‌گويد و هميشه نگران وضعيت تئاتر كشور است. جامعه تئاتر ما به يك الگو نياز دارد و فتحعلي‌بيگي الگوي مناسبي در اين حوزه است. از طرفي، ما امروز به عياران فرهنگي نياز داريم و استاد فتحعلي‌بيگي يك عيار در حوزه فرهنگ است.
فراهاني ديگر سخنران اين برنامه بود كه درباره وضعيت هنرهاي ملي در ايران گفت:‌ ما مردماني هستيم كه عاشقانگي را بهتر از ديگر ملل مي‌شناسيم. هنر ملي ايران هيچ‌گاه به اندازه كافي مورد اهميت و توجه قرار نگرفته است. تئاتر ملي در كشوري مثل فرانسه نه تنها تلنگري نخورده، بلكه بسيار رشد كرده است. در كشور ما، چه بخش آييني (مثل تعزيه)، و چه بخش غنايي (مثل تخت حوضي) هميشه مورد تهاجم بوده است. كسي كه پرچمداري اين پديده را بعد از انقلاب به دوش كشيد و هيچ‌گاه از زخم روي دوش خود گله نكرد، داوود فتحعلي‌بيگي است.
فراهاني سخنان خود را با آرزوي آنكه خوشه‌چيني دوستان در حوزه تئاتر از غرب دنياي امروز به پايان رسد و هنر ملي رشد كند، به پايان رساند. دكتر محمدحسین ناصربخت، نويسنده و كارگردان هم در سخنان خود گفت: من از اواخر دهه 60 كارم را با استاد فتحعلي بيگي آغاز كردم و ايشان در زمينه نقالي و... مطالب زيادي به من آموختند. آنچه در تئاتر ما غايب است، روح عدالت‌جويي و جسارت و سخت كار كردن در زمينه‌هايي است كه به آن‌ها ايمان داريم.
جواد انصافي كه بازي او در نقش عبدلي در ذهن‌ها مانده، مهمان برنامه تولد ماه بود كه درباره فتحعلي‌بيگي گفت: اين مرد آنقدر مقاوم است و صبر و شكيبايي دارد كه حتي به چشم خود ديدم كه در زمان تبعيدش نيز به كار خود ادامه مي‌داد.
در پایان نوبت به خود فتحعلي‌بيگي رسید كه ضمن اشاره به خاطرات تبعيد خود گفت: هميشه فرهنگ و هنر را عشق نگه داشته است نه دولت‌ها. اين برنامه بخش‌هاي متنوع ديگري هم داشت؛ از جمله دو اجراي سياه‌بازي از داوود داداشي و علي فتحعلي، تك‌نوازي کمانچه و همچنين پخش نماهنگی كه در آن استاد علي نصيريان، بهروز غريب‌پور و دكتر حميدرضا اردلان درباره توانايي‌ها و جايگاه هنري فتحعلي‌بيگي سخن گفته بودند.

پایان پیام/
 

کد خبر 462569

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha