۱۵ خرداد روزی بود كه در آن مسیر تاریخ برای ما تغییر كرد

خبرگزاری شبستان: تولیت آستان مقدس مسجد جمكران گفت: خدمت فرهنگی به این انقلاب و نظام كه ثمره زحمات امام و شهدای انقلاب اسلامی از هر نعمتی بابركت‌تر است و این توفیقی است كه به شما اهالی هنر و فرهنگ اعطا شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، آیین گشایش نمایشگاه كتاب و اسناد قیام 15 خرداد، به مناسبت پنجاه و دومین سالگرد این نهضت عصر امروز 10 خردادماه با حضور حجت الاسلام رحیمیان تولیت آستان مقدس مسجد جمكران و از مبارزان قیام 15 خرداد و محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری برگزار شد.

حجت‌الاسلام رحیمیان تولیت آستان مقدس مسجد جمكران كه مهمان ویژه این مراسم بود در سخنانی خطاب به مسئولان و هنرمندان حوزه هنری انقلاب اسلامی اظهار كرد: خدمت فرهنگی به این انقلاب و نظام كه ثمره زحمات امام و شهدای انقلاب اسلامی از هر نعمتی بابركت‌تر است و این توفیقی است كه به شما اهالی هنر و فرهنگ اعطا شده است.

وی با بیان اینكه از 13 سالگی برای پیوستن به قیام امام خمینی از اصفهان به قم آمدم، افزود: هنوز نمی‌توانم حالات آن روزهایم را توصیف كنم كه چگونه كودكی 13 ساله تا آن حد عاشق مردی شده بود كه بیش از 50 سال با او اختلاف سنی داشت. یادم هست وقتی به خانه امام رسیدیم ماموران اجازه ندادند امام را ملاقات كنیم، و ما به دیوارهای كاهگلی خانه امام دست می‌كشیدیم و دیوارها را می‌بوسیدیم و به شدت گریه می‌كردیم. 

تولیت آستان مقدس مسجد جمكران با ارائه گزارشی از سیر تاریخی شكل‌گیری قیام 15 خرداد اظهار كرد: اما نهضت خود را با قیام امام حسین(ع) پیوند زد و اعلام كرد كه من سینه و قلب خود را برای سرنیزه‌های شما آماده كرده‌ام. امروز اصلا نمی‌توانیم موقعیتی كه داریم را با خفقان و فضای نظامی‌ای كه در آن دوران حاكم بود مقایسه كنیم. 

وی ادامه داد: از طرفی در آن زمان خفقان و تسلط جهنمی شاه و عواملش بر مردم وجود داشت، از سوی دیگر فضای فرهنگی به نوعی بود كه حتی در حوزه‌های علمیه كسی یارای مقاومت و انگیزه قیام بر علیه ظلم را نداشت. امام در چنین شرایط و اوضاعی پرچم قیام خود را بلند كرد و با شجاعت كار انقلاب را پیش برد.

به گفته حجت‌الاسلام رحیمیان امام خیمنی در شرایطی قیام كردند كه استفاده از رادیو و تلویزیون و روزنامه برای اهل دین و روحانیون خلاف آداب تلقی می‌شد و هیچ‌كس به سمت اینگونه رسانه‌ها نمی‌رفت. ایشان در فضایی قیام كردند كه مبارزه و ایثارگری در راه ارزش‌ها اصلا معنایی نداشت و حتی بسیاری از علمای حوزه‌های علمیه می‌گفتند «اگر كسی در این قیام و مبارزه كشته شود خونش بر گردن كیست؟» اما امام با این شرایط قیام كردند و فرهنگ شهادت و مبارزه را احیا كردند.

حجت‌الاسلام رحیمیان  با بیان اینكه امام خمینی(ره) در مراحل مختلف حرف‌هایی می‌زدند كه كسی در آن زمان نمی‌توانست اهمیت آن را درك كند، افزود: به رئیس ساواك تهران حرفی زد كه او درك نكرد و بعدها پای عواقبش نشست، به گورباچف روسی حرف‌هایی زد و او گفت من بعد از 10 سال به عمق سخنان امام پی بردم ولی افسوس كه دیر شده بود. همین امروز هم كسانی هستند كه هنوز حرف‌های امام را درك نمی‌كنند، البته شاید هم خود را به ندانستن زده‌اند!

وی اظهار كرد: امام از آن دسته از رهبرانی نبود كه بنشیند و بگوید شما بروید مبارزه كنید و پیش بروید، بلكه خودش همواره پیشرو بود و دیگران سعی می‌كردند با او همراه شوند. 

تولیت آستان مقدس مسجد جمكران در پایان سخنانش گفت: 15 خرداد ای ایام الله است، روزی است كه در آن سیر تاریخ برای ما عوض شد. این روز در سرآغاز نهضتی قرار دارد كه امام درباره آن گفت: بیداری مردم در نهضت انقلاب اسلامی از علایم ظهور امام زمان(عج) است. ما هم دعا می‌كنیم كه این امر زودتر به وقوع بپیوندد. 

نمایشگاه كتاب و اسناد «آئینه نهضت» از امروز تا 12 خرداد ماه در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری دائر خواهد بود و علاقه‌مندان می‌توانند در این روزها از ساعت 8:30 تا 16 از این نمایشگاه دیدن كنند.


گالری ابوالفضل عالی در طبقه همكف حوزه هنری به آدرس خیایان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ واقع شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 462462

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha