نصرالله پژمان‌فر: توليد كالاهاي فرهنگي همت جهادي مي‌خواهد

خبرگزاری شبستان: عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شوراي اسلامي معتقد است که کالاهای فرهنگی ايراني به لحاظ ساختار و كيفيت مشكلي نداشته و اين عرصه نيازمند حمايت نهادهاي دولتي، تبليغ و همچنين همت جهادي توليدكنندگان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی با رویکرد ایرانی – اسلامی، «نصرالله پژمان‌فر» عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شوراي اسلامي گفت: باید توجه داشت که عمده مسائل و مشكلات كشور ریشه در رویکرد فرهنگی دارد، به همین دلیل براي برطرف كردن مشكلات نيازمند زمان بيشتري هستيم چرا كه كارها و فعاليت‌هاي فرهنگي در طولاني‌ مدت نتيجه خود را مي‌دهد.

وی ادامه داد: نهادينه كردن مسائل فرهنگي بايد از كودكي آغاز شود. همانطور كه وقتي از كودكي مي‌خواهيم كه خانه‌اي را نقاشي كند، ‌خانه‌اش سقف شيرواني دارد و اين در حالي است كه همه خانه‌ها اين گونه نيستند و تنها اين مدل نقاشي كردن از خانه، بر روي ذهن كودك حك و ماندگار شده است. انجام امور فرهنگي و نهادينه كردن فعاليت‌هاي فرهنگي نيز اين گونه است.

عضو کمیسیون فرهنگی کشور در ادامه به تاثيرپذيري از فرهنگ ديگر كشورها اشاره كرد و يادآور شد: متاسفانه تاثیری که کشور ما از فرهنگ کشورهای دیگر گرفته به اندازه‌ای زیاد است که حتی در انتخاب مصادیق هم دیده می‌شود و این آسیبي جدی است که در طولاني‌مدت به فرهنگ ايراني-اسلامي زده شده است.

پژمان‌فر با بیان اینکه ذائقه‌ها بسیار تغییر کرده است، عنوان داشت: در كشور ایران زندگی می‌کنیم اما کاملا تحت تاثیر فرهنگ غربی قرار داریم و برای تحول فرهنگی نیاز به کارهاي عمیق فرهنگی داریم و متاسفانه درباره این موضوع رویکردها به جای آنکه بیشتر کیفی باشد، کمی است. به همين دليل نتوانسته‌ایم در برابر تغییر ذائقه‌ها مقاومت داشته باشیم.

وی ادامه داد: این درحالی است که کالاهای فرهنگی ما از نظر محتوا و شکل هیچ‌گونه نقصی ندارند و تنها مشکل این است که درباره این موضوع، تبليغات درستي صورت نگرفته است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه تولیدکنندگان کالاهای داخلي نیاز به حمایت دارند، گفت: حمایت‌های جدی و برگزاری نمایشگاه‌های مختلف برای این تولیدکنندگان باید وجود داشته باشد ضمن اینکه باید به آنها يارانه و سوبسيد براي فعاليت فرهنگي داده شود؛ در اين صورت است که كالاهاي فرهنگي ايراني در سبد مصرفی خانوارها قرار می‌گیرد و در يك زمان مطلوب سليقه و ذائقه‌ها به سمت توليد داخلي گرایش پیدا مي‌کند.

پژمان‌فرادامه داد: باید تولیدکنندگان را تشویق کرد و برای آنها برنامه‌ریزی داشته باشیم نه در حرف و شعار بلكه به صورت واقعي و عملياتي داشته باشيم. در اين مورد ظرفیت‌هایي چون آموزش و پرورش و همچنین شوراهاي شهر مي‌توانند كمك‌كننده و تاثيرگذار باشند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: همچنين این امر نیاز به کار جهادی دارد تا به صورت جدی دنبال شود و قطعا نتایج خوبی را به دنبال خواهد داشت.

اولين جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی با الگوی ایرانی اسلامی شهریورماه سال جاری به همت معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان زيباسازي شهرداري تهران برگزار می‌شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 462365

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha