خبرگزاری شبستان- گیلان: یکی از نهادهای مهم اجتماعی که اهمیت و نقش های مختلف آن مورد توجه علمای مذهبی، صاحب نظران تعلیم و تربیت، جامعه شناسان و روان شناسان قرار گرفته، خانواده است. «خانواده، سازمان اجتماعی معدود و نهاد سازنده ای است که از طریق ازدواج که یک قرارداد اجتماعی است، تشکیل می شود».
ازدواج و تشکیل خانواده، خدمتی است برای پدید آمدن یک کانون آسایش و خوشبختی و نشاط طبیعی، ارضای غریزه جنسی، لذت بردن از زندگی، بهره مندی از محبت و تعاون و مددکاری و سرانجام امتزاج دو روح در افق محبت و هم آهنگی و اتصال برای رسیدن به هدفی متعالی.
شاید خیلی از جوانان یکی از دلایل تن ندادن به مسئولیت های زندگی مشترک را هزینههای سرسام آور مراسم شروع این زندگی بدانند.هزینه های عقد و عروسی و... که در سال های اخیر به طور غیرعادی تغییر کرده و از مراسم جشن ساده ای که برای شروع یک زندگی می گرفتند به مراسم های بسیار مجلل با نیت چشم و هم چشمی تبدیل شده است که در اکثر موارد عروس و داماد باید تا سالیان سال هزینه این تجملات و چشم و هم چشمی ها را به صورت وام و قسط بپردازند.
این در شرایطی است که بعضی از افراد حتی توانایی برگزاری یک مهمانی ساده برای شروع زندگیشان را ندارند. میتوان از هزینههای غیرضروری این مراسم کم کرد و با شرایط بسیار مناسب زندگی مشترک را شروع کرد. در این زمینه با الهام علینیا، کارشناس ارشد روانشناسی و مدرس دانشگاه پیام نور و فاطمه نقیبی راد، متخصص اعصاب و روان به گفتگو نشستیم.
الهام علینیا، کارشناس ارشد روانشناسی و مدرس دانشگاه پیام نور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: انتخاب درست همسر از مهمترین انتخابهای زندگی است.
وی خانواده سالم را پیش نیاز جامعهای سالم دانست و تصریح کرد: ازدواج موفق در گرو انتخاب ملاکهای صحیح همسرگزینی است که باید زندگی به گونهای لذت بخش باشد که هیچگاه آرزو نکنیم که مانند ماشین، دنده عقب داشته باشد.
علی نیا با بیان اینکه بهترین سن ازدواج برای خانم ها 20 تا 25 سال و آقایان 24 تا 27 سال است، افزود: سن ازدواج به بلوغ فکری و عقلی، عاطفی، اجتماعی و اقتصادی وابسته است که البته بهتر است که آقایان 3 تا 5 سال از خانم ها هم بزرگتر باشند.
مدرس دانشگاه پیام نور با اشاره به اینکه فرار از تنهایی و مرمت یک رابطه شکست خورده از دلایل نادرست ازدواج به شمار می آید، اذعان کرد: استقلال، فشار خانواده و فرار از موقعیت و عوامل اقتصادی از دیگر دلایل نادرست در امر ازدواج است.
کارشناس ارشد روانشناسی ارشد با تاکید براینکه شانس و اقبال با دستهای خومان ساخته میشود، تصریح کرد: آشنایی قبل ازدواج باید در حضور خانوادهها و با آگاهی باشد و ترجیحا هم خانواده درجه یک باخبر باشند.
وی طرز تفکر درست کردن همسر آینده بعد از ازدواج را طرز تفکری غلط دانست و افزود: نادیده گرفتن مشکلاتی همچون خشم و پرخاشگری، شیفته موقعیت اقتصادی و اجتماعی از دلایل سوال نپرسیدن زوجین قبل از ازدواج است.
پایه های اعتماد به نفس در دوسال اول زندگی شکل می گیرد
دکتر فاطمه نقیبی راد، متخصص اعصاب و روان نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان با تاکید براینکه عشق هرگز کافی نیست، گفت: ما باید با برداشتن گام هایی در خودشناسی، گذشته خود را درمان کنیم.
وی با بیان اینکه نمایشنامه زندگی تا 7 سال اول نوشته میشود، افزود: ما باید نمایشنامه کودکی خود را کشف و سعی کنیم مشکلات و معایب خانه پدری را درمان کنیم.
دکتر نقیبی راد با اشاره به اینکه ناخودآگاه ذهن از نظر توانایی و پیداکردن نکات حداقل یک میلیون برابر از خودآگاه قوی تر است، تصریح کرد: روان ما درصدد انجام کارهای ناتمام است.
وی اعتماد به نفس را از مشکلات در ازدواج دانست و اذعان کرد: پایههای اعتماد به نفس در دوسال اول زندگی شکل میگیرد.
دکتر نقیبی راد، توان صمیمیت، صداقت و مسئولیت پذیری را از دلایل ازدواج خوب و درست عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما