حمزه آزاد، مدیرعامل شرکت بازیسازان جوان در پاسخ به این سوال که بازی های رایانه ای تولید داخل توانسته جایگاهی بین مخاطبان پیدا کند به خبرنگار شبستان گفت: بیشتر بازی های رایانه ای داخلی از بازی های خارجی الگو گرفته و محتوای آنها هیچ سنخیتی با داستان های ایرانی ندارد. اکثر بازی سازان سعی می کنند تولیدی داشته باشند که به محتوای بازی خارجی نزدیک باشد چون اعتقاد دارند با بودجه کم نمی شود تولیدی غیر از این داشت.
آزاد با بیان اینکه شرکت های رسمی تولید بازی کاهش یافته اند، عنوان کرد: بازی سازان نتوانستند مطابق ذائقه کودک و نوجوان بازی بسازند. تاکنون بازی هایی که بر اساس داستان ایرانی ساخته شده باشد بسیار کم و یا ضعیف است.
به گفته مدیرعامل شرکت بازیسازان جوان، 20 میلیون نفر در کشور ما با بازی رایانه ای سروکار دارند که تنها 3-2 میلیون نفر بازی کننده حرفه ای هستند.
آزاد با اشاره به اینکه بازی سازان از سرمایه شخصی خود برای تولید بازی استفاده می کنند، اظهار داشت: برای تولید کالای فرهنگی باید حمایت وجود داشته باشد. دولت در این زمینه باید حامی باشد اما متاسفانه دولت فکر می کند باید مستقیم وارد این حوزه شود. بدین ترتیب بازی سازان از همان بودجه اندک خود استفاده می کنند و همین عامل به کیفیت کالا صدمه می زند.
دبیر جشنواره بازی سازان مستقل ایران خاطرنشان کرد: متاسفانه سال قبل نمایشگاه بازی های رایانه ای برگزار نشد و امسال هم معلوم نیست برگزار شود یا نه. الان وضعیت به گونه ای است که بخش دولتی که حمایتی از بازی های رایانه ای نمی کند هیچ، حتی بخش خصوصی هم در این حوزه کمتر سرمایه گذاری می کند.
وی در پاسخ به این سوال که بنیاد بازی های رایانه ای تا چه اندازه از بازی سازان و تولید بازی های باکیفیت حمایت می کند به شبستان گفت: بنیاد بازی های رایانه ای نباید مستقیما وارد می شد بلکه باید بستر لازم را برای تولید بازی های خوب و کیفی فراهم می کرد. بنیاد باید بازی را در بخش خصوصی جا می انداخت تا سرمایه گذاران تشویق به سرمایه گذاری در این حوزه شوند. متاسفانه بنیاد بازی های رایانه ای حمایتی از بازی سازان نمی کند، بودجه هایش کم است و در گذشته هم اقداماتش بیشتر مشارکتی بوده است نه حمایتی.
رییس مسابقات جهانی دانشجوی بازی ساز، بازی رایانه ای را هنر صنعت رسانه دانست و افزود: بازی رایانه ای محصول فرهنگی محسوب می شود. بنیاد بازی های رایانه ای باید زنجیره های این حوزه را به هم متصل می کرد اما متاسفانه این کار را نکرد. در حال حاضر زیرساخت های بازی های رایانه ای از هم پاشیده است و هیچ بازی ایرانی را نمی توان در کشور فروخت.
آزاد با بیان اینکه درآمد بازی های رایانه ای در سال 2013 نسبت به صنعت سینمای آمریکا یک و نیم برابر بود، عنوان کرد: در ایران اصلا بازی رایانه ای نسبت به سینما جایگاهی ندارد و سرمایه گذاران اصلا رغبتی به ورود به این حوزه ندارند.
وی با ابراز تاسف از اینکه در ایران برای بازی سازان جایگاهی وجود ندارد، بیان کرد: هیچ تسهیلاتی برای بازی سازان وجود ندارد .به آنها اندک وامی داده نمی شود و حتی معاف از مالیات هم نیستند. بازی سازان هیچ جایگاهی در کشور ندارند و دولت به جای اینکه بخش خصوصی را متوجه این حوزه کند گاه خودش به این بخش قمه می زند. دولت به جای اینکه خود را درگیر جشنواره ها کند باید زیرساخت ها را درست کند.
دبیر جشنواره بازی سازان مستقل ایران تصریح کرد: دلیل اصلی کیفیت پایین بازی های رایانه ای، کمبود بودجه، نبود محتوای مناسب و همینطور نبود بازار برای فروش این بازی هاست.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بارها به طور مستقیم به حوزه بازی های رایانه ای اشاره کرده اند، گفت: دولت باید مشخص کند که می خواهد بازی رایانه ای تولید داخل با کیفیت داشته باشیم یا نه، تکلیف باید مشخص شود تا راه و زیرساخت ها معین شود. بنیاد بازی های رایانه ای تاسیس شد اما معلوم نیست دولتی است یا خصوصی یا نیمه دولتی.
آزاد با اشاره به اینکه ما در داخل کشور بهترین نیروها را برای تولید بازی های رایانه ای داریم، اظهار داشت: ما در این حوزه برنامه نویس، موسیقی دان و گیمر حرفه ای داریم. از نظر تخصصی در زمینه تولید بازی رایانه ای مشکل نداریم ولی چرا نباید به این نیرو اهمیت داده شود. چرا نباید دانش آموز و دانشجوی کارآفرین داشته باشیم که مستقیما در این حوزه درآمدزایی کنند.
رییس مسابقات جهانی دانشجوی بازی ساز از خروج نیروهای متخصص در زمینه بازی های رایانه ای از کشور خبر داد و افزود: پیشنهادات خوبی برای نیروی متخصص در این حوزه در خارج کشور وجود دارد. به بچه ها پیشنهاد استودیو خوب و امکانات لازم را می دهند. آنها وقتی می بینند در داخل کشور یک وام ناقابل به آنها تعلق نمی گیرد و زمینه لازم برای فعالیت فراهم نیست، به خارج کشور می روند.
پایان پیام/
نظر شما