رسول صادقیان، معاون پژوهشی بنیاد مهدویت و آینده پژوهی اصفهان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با تاکید بر لزوم جهت دهی جشن های نیمه شعبان گفت:ارائه فکر و ایده های جدید برای بهتر برگزار شدن این جشن ها بسیار لازم است.
وی تصریح کرد: اگر قوه عاقله و ستاد مانندی با اطلاع رسانی صحیح و ارائه طرح حهای جدید و همچنین تغذیه فکری این جشن ها را عهده دار شود، این جشن ها از نظر کمی و کیفی ارتقا می یابد.
وی تاکید کرد: جای خوراک دهی معنوی به جشن های نیمه شعبان و تهیه موسیقی های حلال متناسب با این ایام و ارائه معارف مهدویت بسیار خالی است.
صادقیان با اشاره به اینکه با آسیب شناسی این جشن ها می توان برای برگزاری بهتر برنامه ریزی کرد اظهار داشت: متاسفانه بسیاری از آسیب ها در غفلت متولیان فرهنگی در جامعه رشد پیدا می کند و فراگیر می شود.
وی با تاکید بر اینکه اصل اطعام و پذیرایی در چنین مراسمی خوب و پسندیده است گفت: جشن های نیمه شعبان نباید فقط پذیرایی و اطعام باشد، بلکه باید مداحی و سخنرانی مرتبط با مهدویت باید در آن جا داشته باشد و در این صورت ارزشمند خواهد بود.
معاون پژوهشی بنیاد مهدویت و آینده پژوهی اصفهان افزود: عظمت و ابهت شور مردم در جشن های نیمه شعبان نباید کمرنگ شود و باید در کنار این شور، شعور نیز اضافه شود.
وی با بیان اینکه مردمی که برای میلاد امام عصر(عج) خرج می کند به طور قطع در سایر مواقع همچون کمک به ایتام و نیازمندان نیز حضور پررنگی دارند خاطر نشان کرد: این گروه می توانند علاوه بر خودشان سایر افراد را نیز به این سمت بکشانند.
صادقیان ائمه جماعات مساجد و معتمدین محله را بهترین افرادی دانست که می توانند در ساماندهی صحیح برگزاری جشن های مردمی نیمه شعبان ایفای نقش کنند و با ارائه پیشنهاداهای سازنده و ایده های جدید از نظر معنوی هم بر غنای جشن ها بیفزایند.
وی تاکید کرد: تغییر ذائقه فرهنگی جامعه، کاری زمان بر است و باید در طول زمان طولانی، ذائقه مردم از اینکه هم و غمشان استفاده تفریحی از جشن نیمه شعبان، تماشای چراغانی ها، خوردن نذری و حضور در کوچه و خیابان باشد به بهره برداری معارف مهدویت از این جشن ها تغییر کند.
معاون پژوهشی بنیاد مهدویت و آینده پژوهی اصفهان در پایان تصریح کرد: برای رسیدن به این نقطه به مدیریت اجرایی و مدیریت فکری در برگزاری جشن های مردمی نیمه شعبان نیازمندیم.
پایان پیام/
نظر شما