به گزارش خبرنگار شبستان، عالیه شکربیگی، عضو هیت علمی گروه جامعه شناسی دانشکده روان شناسی امروز در نشست بررسی طرح جامع خانواده پایدار گفت: نخستین بار است که یک طرح پژوهشی تحت عنوان طرح جامع خانواده پایدار در استانداری تهران صورت گرفته است به نوعی می توان گفت این طرح نمادی از پیوست دانشگاه، دولت و خانواده است که از گذشته تاکنون دچار مشکل بوده است.
وی اظهار کرد: ایران جامعه ای پیچیده است و وجود پدیده های زیادی مانند طلاق و افزایش سن ازدواج موجب شکنندگی آن شده است.
وی با بیان اینکه آمار شکنندگی خانواده ایرانی بسیار بالا است، افزود: سرعت شکنندگی در خانواده ها سیر صعودی پیدا کرده است. در همه جای دنیا طلاق افزایش یافته است .در آمریکا یک چهارم ازدواج ها به طلاق می انجامد. این امر نتیجه پیامدهای تحول گرایی در دنیا می باشد که بخشی از آن مربوط به حضور در فضای مجازی و اینترنت می شود.
شکربیگی با بیان اینکه زندگی مشترک یک پدیده فردی و اجتماعی نیست، گفت: بلکه سه عامل تکثر ارزش ها (اعتقادات، نوع تربیت) وضعیت اقتصادی و انتظار از زندگی تاثیرگذار هستند. با یک بررسی مقایسه ای از خانواده های ایرانی می بینیم که در گذشته خانواده یک عامل در ترویج ارزش ها محسوب می شد ولی اکنون دچار شکست شده است که طلاق یکی از نتایج آن می باشد.
این روانشناس با بیان اینکه امروزه جامعه ایرانی دچار سستی و لغزش شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر نظام باورها دچار تکثر شده و ارزش های متضادی تولید می شود مثلا منابع دینی ما یک ارزش و نظام آموزشی ما ارزش دیگری را تولید می کنند. در اینجا فرزند در حال رشد نمی داند که منابع ارزشی را از کجا باید تامین کند؟
وی رسانه ها را یکی از منابعی خواند که ارزش های متضاد تولید می کنند و تصریح کرد: این عوامل باعث شده فرزندان مهارت لازم را برای زندگی آینده خود کسب نکنند.
شکربیگی با بیان اینکه طبق آمارها سال گذشته 150 هزار نفر طلاق گرفته اند، اظهار کرد: ملاحظه کنید پیامدهای عاطفی حضور این افراد در جامعه چقدر است؟
وی با بیان اینکه ازدواج سفید منبعث از جامعه است، افزود: ساختار این نوع ازدواج هم در جامعه تامین نشده است، این ازدواج در کشورهای اروپایی به عنوان یک ازدواچ موفق که با وفاداری توام است، تعریف شده است ولی در ایرانان طور نیست.
وی دخالت نکردن بزرگان اقوام در امر ازدواج را یکی از علل افزایش طلاق دانست و افزود: طلاق دختران در گروه های سنی 20 تا 25 سال و پسران تا 25 تا 29 سال صورت می گیرد که این امر نشان می دهد جوانان در آغاز زندگی بلکه در پایان زندگی هم برای حل مشکلات زناشویی خود به بزرگان رجوع نکرده اند.
این روانشناس با بیان اینکه طلاق توافقی در ایران رو به افزایش است، خاطرنشان کرد: طلاق های عاطفی و جنسی از جمله طلاق هایی است که خانواده های ایرانی را از درون متلاشی کرده است.
پایان پیام/
نظر شما