دوست داشتم رییس خودم باشم

خبرگزاری شبستان: هنگامی که صحبت از کار آفرینی می شود،اراده و همت هم در کنار آن می آید،اصولا افراد، کارآفرینان را پرتجربه و پرسن تصور می کنند که توانسته اند با مهارت وتجربه روی پای خود بایستند و خود اشتغال ایجاد کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، رعنا فضلی کار آفرینی است که تنها 24 سال سن دارد، مستعد و جوان است. از 19  سالگی صاحب شغلی شده است که از طریق مهارتی که دارد بدست آورده است ورییس خودش شده است.

 ذهن و دستان در ارتباطند تا ایده هایش در تارو پود فرش نقش ببندد، کارش پرزحمت است اما رعنا از  درآمدی که از محل این مهارت دارد راضی است.

به منظور آشنايي بيشتر با اين كارآفرين گفت و گويي صميمي را با وي ترتيب داده‌ايم كه در زیر می خوانید:

خانم فضلی چطور شد که وارد صنعت فرش شدید؟

رشته تحصیلیم در دبیرستان فرش بود که به صورت مبتدی طراحی و بافت فرش را یاد گرفتم و در المیپاد صنعت فرش در استان تهران مقام اول را کسب کردم چون به هنر و صنعت فرش علاقه داشتم به صورت حرفه ای  از سال 89 ادامه دادم.

چه شد که به عنوان كار‌آفرین شناخته شدید آیا به دنبال شغل ها ی دولتی نبودید؟   

همیشه دوست داشتم روی پای خود بایستم و از شغل کارمندی بیزار بودم، چراکه با روحیه ام سازگاری نداشت و دوست داشتم خودم برای خود تصمیم بگیرم و رییس خودم باشم، از اینکه کارم تحت نظارت کسی دیگر باشد و حقوق بگیر باشم متنفر بودم، لذا با علاقه ای که به هنر داشتم، رشته تحصیلیم به موازات علاقه ام انتخاب کردم و چون رشته فرش یک هنر و مهارت محسوب می شد از این فرصت استفاده کردم و دارای یک کسب و کار شدم.

سرمایه اولیه اتان برای شروع کار چقدر بود؟

بنده با 500 هزار تومان شروع کردم و وسایل مورد نیازم را خریدم،هنگامی که کارهایم به فروش رفت درآمدم هم زیاد شد.

چگونه مشتریان فرش خود را پیدا می کنید؟    

بیشتر مشتریان، آشنایان هستند و گاهی هم با بازار کار می کنم والبته شاگردانی  دارم که به آنان این مهارت را یاد میدهم.

آیا از درآمدی که دارید راضی هستید؟

بله خیلی زیاد.

طرح های فرش هایتان ایده های خودتان است؟

بله، اکثر طرح های فرش هایی که می بافم ایده خودم است، طرح ها سنتی و مدرن را با هم تلفیق می کنم و یک کار شیک وجذاب ارایه می دهم.

 

چرا شما یک کارگاه کارآفرینی ندارید که فعالیت خود را گسترده کنید؟

با توجه به شرایط اقتصادی کشور و عدم حمایت سرمایه زیادی ندارم که بتوانم یک کارگاه راه اندازی کنم و وام هایی که ارایه می دهند بازپرداخت بالایی دارند به این دلیل نمی توانم،حتی از ریاست جمهوری هم درخواست حمایت کرده ام، امیدوارم در آینده این امرمحقق شود.

توانایی مدیریت یک کارگاه را به راحتی دارم و می توانم با راه اندازی کارگاهی به دیگران هم این مهارت را فرا دهم تا ضمن اینکه آنان هم درآمد زایی کنند صاحب یک شغل شوند اما متاسفانه در کشور به هنر خیلی بها نمیدهند و حمایت سازمان ها هم بیشتر از کسانی است که در بخش صنعت فعالیت میکنند.

تعریف شما از کارآفرینی چیست؟   

ارایه یک ایده نو و ایجاد یک کسب و کار است، کار آفرین با یک تفکر نو و داشتن مهارت ایده را تبدیل به محصول می کند.

بافت یک فرش چند ماه طول می کشد؟

6 الی 8 ماه بافت یک فرش  طول می کشد، البته بنده بیشتر تابلو فرش می بافم و وارد بازار می کنم که استقبال خوبی هم میشود.

به عنوان آخرین سوال؛فکر می کنید فرق شما با دیگر همسن های خود در چیست؟ و چه توصیه ای دارید؟

خیلی از جوانان در این فکر هستند، هنگاهی که فارغ التحصیل می شوند یک شغل همانند یک لقمه آماده باید تحویل آنان داده شود، در صورتی که باید تجربه کسب کنند و با بدست آوردن مهارت شغل خود را هم بدست آورند، همان کاری را که بنده و خیلی از کارآفرینان دیگر انجام دادند.

پایان پیام/

کد خبر 462038

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha