احسان قاسمی، استاد دانشگاه و کارآفرین برتر در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره ی کار آفرینی اظهار کرد: باورهای علمی به کار مقوله بسیار مهمی است که باید توسط سیاست گذاران حوزه آموزش و اشتغال در سیاست گذاری ها مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: باوری که بگوید کار مقدس است و برخلاف باور غلط عمومی کار برای تراکتور نیست و انسان کارا و مولد از انسان مصرف گرا پر ارزش تر است.
قاسمی تصریح کرد: کشور چین یک نمونه موفق بارز در باور علمی به کار است، دولت چین در راستای نقش حمایتی خود به تولید کنندگان و کارآفرینان در تحقیق، توسعه و شناسایی فرصت های کارآفرینی موجود در بازار بسیار کمک می نماید.
وی ادامه داد: در ضمن خود کارآفرینان نیز محصولات خود را بنابر آنالیزهای علمی صورت گرفته در بازار تولید می کنند و نتیجه این می شود که تولیدکنندگان یک کشور کمونیستی برای میهن عزیز اسلامی مان مهر و جانماز تولید می کنند آیا این جز شناخت دقیق علمی بازار ایران است؟ همزمان قالب تولیدات کشورهای پیشرفته با توجه به نیروی کار ارزان در چین صورت می گیرد که همه این موارد نشان از وجود باورهای علمی به مقوله کار در بدنه کلان این جامعه است. تولید کننده و سیاست گذار مبتنی بر تحقیقات علمی می دانند چه چیز باید تولید نمایند.
این کارآفرین تصریح کرد: اما از سوی دیگر باور علمی به کار باید به عنوان یک فرهنگ در توده های جامعه نیز نهادینه شود، اگر عموم جامعه بپذیرد که دیگر تولید محصول محور منسوخ شده و جای خود را به تولید تقاضا محور با بازار محور داده است می توان شاهد رشد کسب و کارهایی بود که با کمترین چالش و ریسک مواجه هستند.
قاسمی بیان کرد: کارآفرینان و اقشار علاقمند به راه اندازی کسب و کار پیش از راه اندازی کسب و کار خود به تجزیه تحلیل کامل کسب و کار می پردازند مثلا با الگوی پنجگانه رقابتی مایکل پورتر به وضعیت رقابتی صنعت خود پرداخته و یا با تجزیه و تحلیل محیط کسب و کار خود با استفاده از روش علمی PEST به شناخت جامع محیط خود از نظر سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و تکنولوژی می رسند و در نهایت می توانند یک تحلیل جامع SWOT از کسب و کار خویش را استخراج نمایند.
وی ادامه داد: پرواضح است که نتیجه تحلیل درست یک تصمیم استراتژیک صحیح است. برای مثال اگر تحلیل درستی از بازار کسب و کار صورت پذیرد می توان محصولاتی را تولید کرد که در آن بازار قطعا به فروش خواهند رفت و یا حتی پیش از آنکه محصولی تولید شود در قالب پیش فروش فروخته شود و ریسک کسب و کار نزدیک به صفر شود.
این کار آفرین برتر کشور اظهار کرد:بنابراین در پس باور علمی به کار و در نگرش کلان به کسب و کار، تجزیه و تحلیل صحیح نهفته است که منتج به تصمیم درست توسط سیاستگذاران مقوله کارآفرینی و نهادینه شدن فرهنگ کار قرار می گردد.اما در نگاه دیگر ارتقا سطح مهارت نیروها در هنگام انجام کار باعث افزایش اعتماد به نفس، ارتقا بهره وری در کار و آشناسازی نیروی کار یا ماهیت واقعی کار می شود.
قاسمی ادامه داد: در نهایت نیروهای کار با مهارت های چندگانه خواهیم داشت که می توانند بهره وری را افزایش دهند و در صرفه جویی بنگاه اقتصادی نقش داشته باشند. پرواضح است آنچه به نیروی کار در دانشگاه به صورت علمی آموزش داده می شود تا تجربه ای که نیروی کار حین کار با آن مواجه می شود بسیار تفاوت وجود دارد و این نهفته در ماهیت کار است مانند راننده ای که تا پشت فرمان ماشین ننیشند و رانندگی نکند، نمی تواند آن را بیاموزد؛ حال اگرچه صد کتاب راجع به شیوه صحیح رانندگی بیاموزد.
این مولف کتاب یاد آور شد: متاسفانه در جامعه ما آموزش های حین کار و در راس آن بحث کارآموزی جدی گرفته نمی شود. یک مهندس کشاورزی تا مزرعه و خاک را از نزدیک نبیند متخصص نمی شود، یک مهندس کامپیوتر قطعا باید با چند چالش رایانه ای مواجه و آنها را حل نماید تا متخصص شود. بنابراین امروزه در دنبا بحث علم و کار در کنار هم می آیند و دو اصطلاح آموزشی مرتبط آن ها یعنی آموزش آکادمیک(Academic) و آموزش کاربردی(practical) باهم اصطلاح پاراآکادمیک(paracademic) را تشکیل می دهند و به عنوان الگوی و مدل عملکردی برای موسسات آموزشی و حرفه ای قرا گرفته اند. این مهم ریشه در باور علمی به کار و ارتقا سطح مهارت نیروها دارد.
قاسمی بیان کرد: باید به کار آفرینی به شکل یک اکوسیستم نگاه شود که این اکوسیستم از زیر سیستم های مختلف تشکیل شده است.مثل کارآفرین ها ، شتاب دهنده ها، دولت، رسانه، شبکه و ... باید به صورت تنگاتنگ با هم در تعامل باشند و همه در جهات اهداف اکوسیستم کار آفرین فعالیت کنند زیرا بدین طریق این همکاری و تعامل زیر سیستم ها یک انرژی و هم افزایی مفیدی را در پی خواهد داشت که بنا بر تحقیقات صورت گرفته در کشورهای پیشرفته بهترین عملکردها اثبات شده است و جامعه به یک توسعه اقتصادی، اجتماعی مناسب دست می یابد.
به گفته ی وی، اگر نگاه اکوسیستمی به کارآفرینی شود سیاست گذاری ها در راستای ایجاد تعامل مثبت میان هریک از ذی نفعان اکوسیستم کارآفرینی صورت می پذیرد، و توازن قوا میان هریک از ذینفعان صورت میگیرد و این سیاست گذاری ها در جهت توسعه جامعه خواهند بود.
پایان پیام/
نظر شما