به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی؛ جف رتکه، سخنگوی وزارت خارجه امریکا روز جمعه گفت: «حذف نام کوبا از فهرست کشورهای حامی تروریسم نشان دهنده آن است که از نظر ما کوبا معیارهای قانونی در این زمینه را محقق کرده است.»
وی افزود: «در حالی که امریکا بر سر طیف گستردهای از سیاستها و اقدامات کوبا نگرانیها و اختلافات چشمگیری با این کشور دارد این مساله در معیارهای مرتبط با خروج نام این کشور از فهرست کشورهای حامی تروریسم نمیگنجد.»
این اقدام واشنگتن یکی از موانع اصلی در راه برقراری مجدد روابط دیپلماتیک بین دو کشور را رفع میکند.
مردم کوبا قرار گرفتن نام این کشور در فهرست کشورهای حامی تروریسم مد نظر امریکا را که از سال 1982 اجرایی شد به عنوان مانعی عملی در راه انجام اقدامات بانکی در امریکا در نظر میگرفتند.
روبرتا جکوبسون، معاون وزیر خارجه امریکا در امور نیمکره غربی در کمیته روابط خارجی سنا درباره راههای بهبود روابط واشنگتن-هاوانا شهادت میدهد، 20 می 2015 (عکس از AFP).
باراک اوباما، رییس جمهور امریکا در یک تغییر سیاسی مهم در ماه دسامبر اعلام کرد وی در راه عادی سازی روابط با کوبا تلاش خواهد کرد.
طبق اعلام وزارت خارجه امریکا، اوباما 14 آوریل کنگره را از تصمیم خود برای حذف نام کوبا از فهرست کشورهای حامی تروریسم مطلع کرده بود.
با این وجود، تحریمهای تجاری امریکا علیه کوبا همچنان پابرجاست.
امریکا سال 1961 روابط دیپلماتیک خود با کوبا را قطع کرد و در سال 1962 نیز یک تحریم رسمی علیه این کشور وضع کرد.
کنگره امریکا تا کنون از موافقت با درخواست اوباما برای لغو باقی مانده تحریمهای کوبا خودداری کرده است.
دیپلماتهای امریکا و کوبا هفته گذشته برای برگزاری چهارمین دور مذاکرات در واشنگتن با یکدیگر دیدار کردند اما گفتگوهای آنها بدون اشاره به گشایش سفارتخانههای دو طرف در هاوانا و واشنگتن به پایان رسید.
پایان پیام/
نظر شما