ازدواج؛ بقای نسل و تحکیم خانواده/ راهکارهای تشویقی ازدواج آسان ارائه شود

خبرگزاری شبستان: در اسلام یکی از مهم‌ترین دلایل ازدواج بقای نسل و تحکیم بنیان خانواده اعلام شده که به همین علت فراهم کردن امکانات برای ازدواج جوانان از سوی والدین و مسئولان بسیار حائز اهمیت است. 

خبرگزاری شبستان -سمنان؛ نهادینه کردن فرهنگ ازدواج آسان، مانع افزایش سن ازدواج شده، متأسفانه امروزه ازدواج و حواشی پیرامون آن به یکی از مشکلات جوانان تبدیل شده که بررسی مسائل و مشکلات جهت رفع موانع و معضلات ازدواج توسط مسئولان امری ضروری ولازم است.

 

به نظر می رسد باید برنامه ها و طرحهای تشویقی برای جوانان در زمینه ازدواج کردن ارائه شود چرا که ترویج فرهنگ ازدواج آسان بسیاری از مشکلات اجتماعی را از میان برده و همچنین تشکیل خانواده و ازدواج جوانان نقش مهم و اساسی در کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه دارد.

 

انتظاری که از اقشار مختلف مردم، مسئولان اجرایی به ویژه نهادهای فرهنگی و فعال در حوزه جوانان است، فراهم کردن بسترهای موردنیاز برای ازدواج جوانان و همچنین تشریفات و برنامه‌های دست و پاگیر را از پیش‌روی بردارند.

 

باید نسل جوان را با سبک زندگی اسلامی بیشتر آشنا کنیم تا آنها از الگوگیری فرهنگ و سبک غلط غربی خودداری کنند.

 

فرهنگ ازدواج آسان در جامعه باید رشد و توسعه یابد و جوانان جامعه و خانواده ها باید با کم کردن توقعات زمینه توسعه امر دینی و الهی ازدواج در جامعه را ایجاد کنند.

 

با توجه به اهمیت تشکیل خانواده در آیات، روایات و احادیث، باید در راستای عمل به توصیه‌ دینی و قرآنی گام برداشته، و جوانان را از هر جهت به ویژه روحی و فکری برای ازدواج آماده کنیم.

 

باید با نهادینه کردن فرهنگ ازدواج آسان مانع افزایش سن ازدواج در جوانان شویم و جوانان را به سمت و سوی ازدواج آسان و کم هزینه سوق دهیم.

 

نگرانی های اقتصادی، مانع اصلی ازدواج است

جوان 30 ساله سمنانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه موانع و مشکلات زیادی برای ازدواج جوانان در کشور وبه تبع دراستان وجود دارد گفت: نگرانی های اقتصادی که بعد از ازدواج به سراغ یک جوان می آید او را از ازدواج کردن پشیمان می سازد.

 

علی اجاره مسکن، هزینه های برگزاری جشن عروسی، نداشتن یک شغل مناسب، مهریه بالا و... را از موارد پیش رو برای ازدواج نکردن جوانان برشمرد و گفت: متاسفانه امروزه دختران شرایط سختی را برای ازدواج کردن ملاک قرار داده اند.

 

این جوان با اشاره به بالارفتن انتظارات به دلیل تحصیلات عالیه در دختران اظهار داشت: بعضی از تجملات و افکار نادرستی که در فرهنگ ما نهادینه شده، مانع از تشکیل یک زندگی مشترک می شود.  

 

وی بر ترویج ازدواج آسان توسط خانواده ها در درجه اول وسپس مسئولان تاکید و اضافه کرد: تغییر نگاه جوانان نسبت به شرایط تشکیل خانواده بسیار موثر است.

 

این جوان با اشاره به اینکه خانواده ها باید بهترین راهنما و مشاور برای فرزندانشان باشند ادامه داد: تازمانیکه نگاه خانواده ها به امر مقدس ازدواج مانند گذشتگان نشود مشکل بالارفتن سن ازدواج وجود خواهد داشت.

 

علی با بیان اینکه برگزاری دوره های آموزشی، مشاوره دادن جوانان برای ازدواج، ساخت فیلم و سریال توسط صدا و سیما را از راهکارهای تشویق کردن جوانان به ازدواج برشمرد و گفت: پرهیز از آداب و رسوم غیرضروری و توجه به قناعت و آسان‌گیری امور باعث رونق ازدواج می شود.

 

ازدواج خواهر کوچکتر تا زمان مجردی خواهر بزرگتر خوب نیست

محبوبه مادر یک از جوانان هم استانی نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: وجود دختر بزرگتر باعث شده تا دو دختر دیگر من هم ازدواج نکنند.

 

وی با بیان این مطلب که تا فرزند دختر بزرگتر در خانواده است دخترهای کوچکتر نباید ازدواج کنند گفت: در فرهنگ ما رسم براین است اول بزرگتر وبعد کوچکتر ازدواج کند.

 

به گفته این مادر،خانواده دخترانی که دارای خواهر بزرگتری مجرد است به دلیل نگرانی نسبت به آینده دختربزرگشان، حاضر نیستند تا زمانی که هنوز ازدواج نکرده، با ازدواج دختر کوچکشان موافقت کنند.

 

محبوبه داشتن شغل مناسب، تحصیلات ، مسکن و... را برای امر ازدواج مهم برشمرد وگفت: درشرایط فعلی باید جوانان برای شروع زندگی برخی از موارد را داشته باشند.

 

دوماهه نخست امسال859 مورد وقایع ازدواج در استان سمنان به ثبت رسیده است

مدیرکل ثبت احوال استان سمنان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درسمنان؛ میانگین سن ازدواج دراین استان را نسبت به میانگین کشوری بالاتر دانست وگفت: میانگین سن ازدواج در کشور برای پسران ۲۷.۸ و برای دختران ۲۴ سال است درحالیکه دراستان سمنان این عدد برای پسران ۲۸.۵ و برای دختران۲۴.۵ سال است.

 

عباس طالب بیدختی با اشاره به ثبت 859 مورد وقایع ازدواج در دوماهه نخست امسال دراستان سمنان اظهار داشت: پارسال درمدت مشابه 837 مورد ثبت ازدواج داشتیم.

 

به گفته وی در دوماهه نخست امسال استان سمنان با ثبت 22 مورد افزایش ازدواج  توانسته از رشد 2.6 درصدی برخوردار شود.

 

میانگین نرخ ازدواج درکشور 10.2 ودراستان سمنان 8.5 است

مدیرکل ثبت احوال استان سمنان بیشترین آمار ثبت ازدواج درشهرستان شاهرود با 346 مورد وکمترین آن را در آرادان با 11 مورد اعلام کردوادامه داد: در حال حاضر میانگین نرخ ازدواج درکشور 10.2 ودراستان سمنان 8.5 است.

 

به گفته وی به ازای هر یک هزار نفر در کشور 10 نفر و در استان سمنان8.5 نفر زندگی مشترک خود را آغاز می کنند.

 

طالب بیدختی بحث تحصیلات را یکی از عوامل افزایش سن ازدواج عنوان کرد وگفت: در گذشته دختران درسن 18 تا20 سالگی  وپسران 21 تا 25 سالگی  ویا در دوره تحصیل خود ازدواج کرده وکمتر به ادامه تحصیل فکر می کردند.

 

وی با بیان اینکه امروزه دختران بیشتر به فکر ارتقاء تحصیلی خود بوده وکمتر به امر مقدس ازدواج فکر می کنند وسن ازدواج درآنها بالا رفته وانتخاب گزینه مورد نظر برای زندگی برای آنها بسیار سخت ودشوار می شود.

 

مدیرکل ثبت احوال استان سمنان نداشتن شغل برای زوج ها را از دیگر عوامل بالا رفتن سن ازدواج درجوانان برشمردوادامه داد: امروزه برای اینکه زوجین زندگی خود را تشکیل دهند به فکر این هستند که دونفر دارای شغل باشند درحالیکه در گذشته این طور نبود وبه داشتن شغل برای یک طرف از زوجین اکتفا می کردند.

 

با فراهم شدن بسترهای لازم جوانان به ازدواج کردن هدایت می شوند

وی نقش خانواده، مراکز آموزشی وفرهنگی را برای کاهش سن ازدواج وتشویق جوانان به این امر مقدس را یادآور شد وافزود: اگر بسترهای اجتماعی لازم فراهم شود جوانان بیشتر به ازدواج مبادرت می کننند.

 

طالب بیدختی با بیان اینکه خانواده ها ی دو طرف باید برای ازدواج سختگیری های مختلف از جمله داشتن خانه، مدرک تحصیلی عالی،گرفتن جشن عروسی مجلل،شغل دولتی و... را نداشته باشند افزود: آنها می توانند با فراهم کردن بسترهای لازم وعوامل انگیزشی فرزندان خود را به ازدواج سوق دهند.

 

این مسئول با اشاره به اینکه باید درخصوص بحث ازدواج فرهنگ سازی انجام شود افزود: صداو سیما، دانشگاهها، آموزش وپرورش، خانواده ها ودولت همه باید دست در دست هم با برنامه ریزی جوانان را به ازدواج ترغیب کنند.

 

وی خانواده،مراکز آموزشی و دولت  را سه ضلع مهم مثلث ازدواج عنوان کردوادامه داد: دولت باید در این زمینه سرمایه گذاری کند.

 

به گفته طالب بیدختی مسئولان باید زمینه های  ازدواج جوانان را فراهم و خانواده‌ها نیز باید حمایت کنند.

 

طالب بیدختی با اشاره به اینکه بهتر است جوانان وقتی درسن ازدواج قرار گرفتند زندگی مشترک تشکیل دهند ادامه داد: ازدواج به موقع موجب کاهش طلاق نیز می شود.

 

وی تاخیر در سن ازدواج را یکی از معضلات اصلی برای جوانان عنوان کرد و اضافه کرد:باید چاره‌ای برای  این موضوع اندیشیده شود، زیرا تشکیل خانواده می‌تواند از انحرافات اجتماعی و اخلاقی بکاهد.

 

حاشیه های ازدواج توسط خانواده ها رفع شود

سرپرست دفتر قرآن وعترت اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان سمنان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان،گفت: در دین اسلام به امر مقدس ازدواج بسیار سفارش شده ودراین زمینه احادیث وروایتهای فراوانی وجود دارد.

 

مجتبی نورمحمدی با تاکید بر فرهنگ سازی ونهادینه کردن ازدواج آسان ومنطقی برای جوانان درکشور اضافه کرد: خانواده ها و مسئولان می توانند با بیان نکات آسان برای شروع یک زندگی ساده در جوانان انگیزه واشتیاق منطقی بوجود آورند.

 

وی با بیان این مطلب که جوانان باید برای شروع زندگی مشترک خود زندگی ساده ائمه اطهار(سلام الله علیها) و حضرت علی(علیه الاسلام) وحضرت فاطمه (سلام الله علیها) را الگو وسرلوحه خود قراردهند اضافه کرد:ازدواج باید طوری باشد که زوج درابتدای زندگی مشترک خود دارای بدهکاری نشوند.

 

این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه حاشیه های کاذب ازدواج باید توسط خانواده ها رفع شود افزود: مخارج برگزاری یک جشن عروسی نباید بالا باشد و زوجین می توانند با یک جشن کوچک با حضور افراد وبستگان اولیه زندگی خود را آغاز کنند.

 

ساده‌زیستی و ساده‌گرفتن در امر ازدواج سرلوحه باشد

 نورمحمدی با یاد آوری این نکته که اسلام  ساده‌زیستی و ساده‌گرفتن در امر ازدواج فرزندان را توسط والدین مورد تاکید قرار داده است افزود:اگر والدین زمان ازدواج فرزندان خود را تشخیص نداده ونسبت به آن اقدام نکنند این موضوع تبدیل به یک چالش خواهد شد.

 

این کارشناس با بیان اینکه براساس تفکر رایجی که امروزه در غرب وجود دارد، جوانان تا هنگامی که مجبور به ازدواج نباشند، لازم نیست ازدواج کنند و آن‌ها این عقیده نادرست را مستقیم و غیرمستقیم در غالب‌های مختلف به جوانان ما القا می‌کنند گفت: باید برای مقابله با این پدیده و نقشه شوم دشمنان،اعتقادات وباورهای دینی  جوانان را برای ازدواج بالا ببریم.

 

ازدواج به عنوان امور فطری و خلقتی انسان

وی با بیان اینکه در قرآن کریم از ازدواج به عنوان امور فطری و خلقتی انسان یاد می شود افزود: بدست آمدن آرامش، انگیزه اصلی ازدواج است.

 

سرپرست دفتر قرآن وعترت اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان سمنان ازدواج کردن را راهی برای پوشش ضعف های زوج ها عنوان کردواضافه کرد:بهره مند شدن از مهر و محبت، تولید مثل و صاحب فرزند شدن، آباد کردن جهان آخرت از طریق فرزند صالح، رفع نیاز غریزی انسان، توسعه در رزق وروزی و دور ماندن از گناه را از دیگر فواید ازدواج از دیدگاه قرآن است.

 

نور محمدی با اشاره به اینکه کمال‌یابی و کمال‌دهی انسان ازنتایج ازدواج صحیح و به‌هنگام،‌ است اظهار داشت: در روایت هم آمده که انسان به واسطه ازدواج، نصف دینش کامل می‌شود.

 

وی، قرآن را بهترین کتاب هدایت و سعادت بشری و منبع شایسته‌ای برای درک مفاهیم و مسائل اجتماعی از جمله ازدواج عنوان کردو اضافه کرد:امر ازدواج علاوه بر فواید فروانی که برای زوج ها وطرفین دارد  پایه و بنیان جامعه را محکم تر می کند.

 

پایان پیام/

گزارش؛ عصمت سالار

کد خبر 461876

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha