به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، اسدالله درویش امیری، معاون پارلمانی، حقوقی و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور امروز(7 خرداد) در افتتاحیه سومین همایش بین المللی میراث روستایی گیلان با بیان اینکه در حوزه میراث طبیعی غفلت هایی داشتیم گفت: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری متولی میراث طبیعی است. حفظ میراث طبیعی بر عهده سازمان حفاظت از محیط زیست است اما میراث فرهنگی مالک میراث طبیعی است.
وی با بیان اینکه نوع نگرش و رفتار، عدم برنامه ریزی و دقت لازم باعث آسیب میراث طبیعی شده است افزود: امروز اگر دریاچه ارومیه به عنوان میراثی طبیعی با روزگاری تلخ مواجه شده و زمینه آزردگی و نابودی آن فراهم شده است، ما مقصر بوده و در حفظ آن کوتاهی کردیم.
درویش امیری با بیان اینکه بیشتر تلاش ما برای حفظ، احیا و مرمت بناهای تاریخی بود و این قابل تحسین است اذعان کرد: سازمان میراث فرهنگی در ارتباط با حفظ و احیا میراث تاریخی، باستانی و فرهنگی که محصول سرمایه تمدن هفت هزار ساله ملت است اقدامات در خور توجهی انجام داده است گرچه برخی گلایهها از سوی مردم وجود دارد.
وی تاکید کرد: توجه مردم به حفظ تاریخ و میراث فرهنگی امروز برای ما یک فرصت است.
درویش امیری با بیان اینکه میراث فرهنگی این اختیار را دارد تا تشکلهای عظیم مردمی را در قالب تشکلهای مردم نهاد به عنوان ناظران بر حفظ میراث فرهنگی راه اندازی کند اذعان کرد: باید مردم را به عنوان حافظ میراث در سبکه بزرگ اجتماعی شکل دهیم تا میراث طبیعی، فرهنگی و تاریخی ما بیش از این آسیب نبیند.
وی با تاکید بر اینکه باید بپذیریم در حوزه میراث معنوی نیز غفلتهای صورت گرفته است، گفت: در این حوزه نیز نیازمند توجه مردم هستیم.
در ادامه این همایش ایرانلو، روزنامه نگار و مستند ساز به معرفی ایران اسلامی به میهمانان خارجی پرداخت و گفت: ایران اسلامی به اندازه یک سرزمین وسیع داریا تنوع فرهنگی، مردمی، تاریخی و طبیعی است.
وی با بیان اینکه در ایران تمامی اقلیمها مانند آب و هوای قطبی، قارهایی و هندی وجود دارد افزود: گرمترین نقطه دنیا در کوههای ماسهایی کویر لوت با ۷۰ درجه سانتیگراد بالای صفر در ایران است و آثاری از سردترین نقاط دنیا با ۵۰ درجه زیر صفر داریم.
ایرانلو با بیان اینکه به دلیل اختلاف ارتفاع زیاد و اقلیمهای آب و هوایی ایران تنوع شگفت انگیزی در پوشش گیاهی داریم اذعان کرد: تنوع پوشش گیاهی ایران اسلامی از تنوع پوشش گیاهی سراسر قاره سبز اروپا بیشتر است.
وی طبیعت را به وجودآورنده تمدن دانست و اذعان کرد: اگر طبیعتی مناسب حیات وجود نداشت تمدنی به وجود نمیآمد که تاریخ را به وجود آورد.
ایرانلو با بیان اینکه تنوع طبیعی تنوع قومی و زیستی را فراهم میآورد اذعان کرد: ما از معدود کشورهایی هستیم که دارای تنوع قومی و مردمی است و اگر این تنوعها جمع آوری شود گنجینهایی از ادبیات، تاریخ و فرهنگ است.
گفتنیاست، سومین همایش بین المللی موزه میراث روستایی گیلان طی روزهای پنج شنبه،جمعه و شنبه(۷،۸ و ۹ خرداد) در گیلان برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما