به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، حجتالاسلام و المسلمين فرخفال امروز (7 ارديبهشت) در هفدهمين اجلاسيه اساتيد سطح عالي و خارج حوزه علميه قم كه در مدرسه امام موسي كاظم(ع) برگزار شد گفت: براي اين اجلاس كميسيونهاي مختلفي برگزار شده كه نظرات بسيار سازندهاي را نيز در بر داشته است.
وي بيان داشت: چهار كميسيون در موضوعات، اساتيد و ضرورت شناخت جهان و حوادث زمان، نقش استاد در رشد علمي و تربيتي طلاب، اساتيد و افزايش بهره وري از تدريس و بررسي معيارهاي استاد موفق در حوزههاي علميه بررسي شد.
مدير حوزه علميه استان قم تصريح كرد: در اين كميسيونها اساتيد برجسته حضور داشتند كه يكي از آنها به عنوان مخبر و سخنگوي كميسيون انتخاب و در اين جلسه نظرات كميسيون را مطرح خواهند كرد.
حجتالاسلام و المسلمين فرخفال گفت: با اهتمام اساتيد در حوزه آزاد، نظمي نسبي در اين چند سال ايجاد شده است، اما اين نظم نظمي نيست كه در شان حوزه علميه قم باشد، بخش زيادي از طلاب با برنامه دروس سطوح در كلاسهاي درس حاضر ميشوند اما با دو دغدغه جدي مواجه هستيم.
وي در خصوص دغدغهها گفت: نخستين دغدغه اينكه تعطيلات حوزه زياد است كه قابل ساماندهي و برنامهريزي است و بايد اهتمام كنيم كه از همه ظرفيت علمي حوزه و زماني كه در سال تحصيلي در اختيار حوزه است، بتوان نقش موثر و مفيد اساتيد را در رشد و تعالي پايههاي علمي و تربيتي طلاب ايفا كند.
مدير حوزه علميه استان قم افزود: همچنين در باب فقه، اصول و تفسير با اهتمام اساتيد موفق شديم كه كلاسهاي درس را با رونق جدي ايجاد كنيم اما يكي از دغدغه هاي مراجع و مقام معظم رهبري مهارتهاي فكري و كلامي طلاب در پاسخگويي به شبهات است و اين ممكن نيست مگر اينكه علوم كلام و اعتقاد ايجاد شود.
حجتالاسلام و المسلمين فرخفال گفت: بايد فكري كنيم كه اين موضوعي كه در طرح ساماندهي دروس سطوح عالي است كه اگر طلبهاي در بحث شركت كرد با معدل 12 قبول ميشود و اگر شركت نكرد 16، بايد تدبيري شود كه راه فرار طلاب از كلاسهاي درس را نداشته باشد.
پايان پيام/
نظر شما