طلاب حلقه واسط ارتباط مردم با نهاد روحانیت هستند

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام و المسلمین طاهری شیرازی گفت: گاهی برخی از روحانیون از کثرت نامه ها و درخواست های مردم ناراحت می شوند این درحالی است که وقتی امام رضا علیه السلام متوجه شدند همراهان امام جواد علیه السلام هنگام خروج حضرت از خانه، ایشان را از دری خارج می کنند که تعاملی با مردم نداشته باشند، طی نامه ای به فرزندشان تأکید کردند: فرزندم! از دری خارج شو که تعاملات با مردم قطع نشود و اگر خواسته‌ای داشتند اجابت کن.

خبرگزاری شبستان: در ادامه بررسی وظایف طلبگی گفتگویی با حجت الاسلام و المسلمین سیدنورالدین طاهری شیرازی تولیت مدرسه حجت بن الحسن (عج) تهران داشتم که در ادامه می خوانید.

وی در این گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه پوشیدن لباس روحانیت چندان کار ساده ای نیست به ویژه که الآن طبق قوانین یک طلبه پس از اتمام پایه 6 مجوز تلبس را دریافت می کند، اظهار داشت: مهم این است که او به شرایط اهل علم، عمل کند و به کمال برسد. مانند فردی که پس از سالها تحصیل، پزشک شده و باید به تعهدنامه ای که در هنگام فارغ التحصیلی قسم یاد کرده عمل کند و به اخلاق حرفه ای متعهد باشد.

 

مردم از عملکرد بخشی از روحانیت ناراحت هستند

حجت الاسلام و المسلمین طاهری شیرازی با بیان اینکه طلبه کسی است که دارای تقوا، پاکیزگی، کمال، مناعت طبع، ساده زیستی، علم دوستی و مردم داری باشد، اظهار داشت: متأسفانه هر روز شاهد ناراحتی بیشتر مردم از عملکرد بخشی از روحانیت هستیم و این واقعیت حتما به دین ضربه می زند.

استاد حوزه با انتقاد از طلابی که صبر و تحملشان کم است و مردم دار نیستند، تصریح کرد: طلبه باید سنگ صبور مردم باشد نه اینکه حتی جواب مردم را ندهد. برخی از علما تعمدا از حضور در میان مردم به ویژه اگر جمعیت زیاد باشد اجتناب می ورزند اما هرگاه در میان مردم حاضر می شوند کمال ادب و متانت را رعایت می کنند؛ صائب تبریزی در غزلی مردم را به گشاده رویی و محبت دعوت می کند و می گوید:

از حسن خلق رتبه همت زیاده نیست         دست و دل گشاده چو روی گشاده نیست

فیض فتادگان بود از ایستاده بیش                سنگ نشان به راهنمایی چو جاده نیست

چون وا نمی کنی گرهی، خود گره مشو       ابرو گشاده باش چو دستت گشاده نیست

چون طفل نوسوار به میدان اختیار            دارم عنان به دست و به دستم اراده نیست

هر چند کوه قاف بود لقمه ای بزرگ                عنقا اگر شوی ز دهانت زیاد نیست

چرخ است زیر ران ز دنیا گذشتگان             عیسی اگر پیاده شد از خر، پیاده نیست

صائب در آن سری که بود همت بلند            گر می شود به خاک برابر، فتاده نیست

 

طلاب حلقه واسط ارتباط مردم با نهاد روحانیت هستند

وی طلاب (البته همه روحانیون، به یک معنا طلبه هستند اما مراد بنده کسانی اند که هنوز ملبس نشده اند) را حلقه واسطه میان مردم و روحانیت دانست و تصریح کرد: طلاب باید با انتقال دغدغه ها و نیازهای اصلی مردم به روحانیت نقش را خود را به خوبی ایفا کنند. ضمن اینکه خود در این نقش می توانند صاحب تجارب و دانش بسیاری شوند؛ تجاربی که در هیچ کلاسی و یا کتابی وجود ندارد.

تولیت مدرسه حجت بن الحسن (عج) با اشاره به روایاتی که علما را وارثان انبیا و هادیان ملت ها می داند، اظهار داشت: اگر یک روحانی اهمیت این جایگاه و مقام را درک کند هیچگاه آن را با هیچ یک از مطامع و مقام های دنیوی تعویض نمی کند؛ هرچند گاهی شاهد هستیم برخی تحت تأثیر هوای نفس دین را به دنیا می فروشند.

 

روحانیت مشاوران روحانی مردم هستند

حجت الاسلام و المسلمین طاهری شیرازی در پایان با تأکید بر اینکه مردم روحانیون را مشاوران روحانی خود می دانند، گفت: گاهی برخی از روحانیون از کثرت نامه ها و درخواست های مردم ناراحت می شوند این درحالی است که وقتی امام رضا علیه السلام متوجه شدند همراهان امام جواد علیه السلام هنگام خروج حضرت از خانه، ایشان را از دری خارج می کنند که تعاملی با مردم نداشته باشند، طی نامه ای به فرزندشان تأکید کردند: فرزندم! از دری خارج شو که تعاملت با مردم قطع نشود و اگر خواسته‌ای داشتند اجابت کن.

پایان پیام/

کد خبر 461665

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha