به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، مراسم افتتاحیه پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر شب گذشته ۶ خردادماه با حضور رئیس سازمان سینمایی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، دبیر جشنواره فیلم شهر، مسعود کیمیایی، سیدرضا میرکریمی، نیکی کریمی، شهاب حسینی و جمع کثیری از فیلمسازان پیشکسوت و جوان کشورمان در تالار ایوان شمس برگزار شد.
«سیاوش حقیقی» دبیر جشنواره در این مراسم ضمن خوشامدگویی به میهمانان، گفت: چه سخت است و چه سنگین برای چنین شهری و چنین مردم فرهیخته ای، جشنواره ای از فیلم و هنر تدارک ببینیم تا تن به تنه مناره های بلند ادراک و شعورشان بزند و همتای معرفت بی همتایشان تا آسمان خداباوریشان به قد قامت برافرازد. من و ما در چنین مقامی، شهامت ایستادن به خویش داده ایم. ایستاده ایم محکم و مستحکم، چرا که دست کم توان خویش را در عرش خدای این مردمان آخته ایم و سنگری از توان سرداران هشت سال دفاع این قهرمانان ساخته ایم و عظمت توانستن را به مقاومت هم اینان شناخته ایم.
دبیر پنجمین جشنواره فیلم شهر خاطرنشان کرد: تمامی آنچه خوب به نظرتان خواهد آمد، از فرهنگ مهربانی تا خانه های معرفت دست های کودکان پرشمار شهرمان و شهرهامان، همه را وامدار شمائیم و از شما آموخته ایم و آنچه را فروگذار کرده ایم، یاد تقصیر و قصور به فراموشی سپرده ایم حاصل غفلت ما و عدم یاری ذهن و ادراک ماست اما به جد باور داریم که شما به جشنواره ما چنان می نگرید که به یک شعله، به یک خواب لطیف.
برگزاری نکوداشت زنده یاد مرتضی احمدی
نکوداشت زندهیاد مرتضی احمدی با حضور خانواده وی و همچنین حسین مسافرآستانه و یدالله صمدی برگزار شد. درا ین بخش، کلیپی از برخی کارهای مرحوم مرتضی احمدی و زندگینامه وی پخش شد.
در بخش نکوداشت زندهیاد مرتضی احمدی، تندیس و لوح تقدیر جشنواره به همراه هدیه رییس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران به بابک چمن آرا، ناشر آثار وی اهدا شد.
برگزاری نکوداشت زنده یاد رسول ملاقلی پور
در ادامه مراسم افتتاحیه پنجمین جشنواره فیلم شهر، نکوداشت زنده یاد رسول ملاقلیپور برگزار شد. فیلم نکوداشت این فیلمساز فقید که توسط فرزند وی، علی ملاقلیپور ساخته شده بود به نمایش درآمد. در این فیلم، خاطرات فیلمسازی رسول ملاقلیپور، عکاسی او در خرمشهر و ... توسط یکی ازدوستان وی مرور شد.
پس از نمایش این فیلم، دکتر محمود صلاحی، محمد خزاعی و جواد طوسی برای تجلیل از این فیلمساز فقید روی سن رفتند و از همسر رسول ملاقلیپور تقدیر کردند.
در این بخش جواد طوسی نیز درباره این فیلمساز گفت: او یکی از صادق ترین فیلمسازان آن دوران بود. اگر بپذیریم ژانر سینمای جنگ مهمترین ژانر این دوران به حساب می آید، بدون شک رسول در قله این سینما با فیلم هایی مثل هیوا، سفر به چزابه و... قرار می گیرد. او در عین حال که به طبقه خودش وفادار بود، نگاهی عمیق و جامعه شناسانه داشت و پس از جنگ نیز تعریف جدیدی از سینمای احتماعی با آدم های مدنظر خودش پایه گذاری کرد و اسطورههای واقعی و نه انتزاعی را به تصویر کشید. جای نگرش اجتماعی معترضانه و در عین حال عدالت خواهانه رسول خالی است و امیدوارم که فرزندش راه او را ادامه دهد.
پایان پیام/
نظر شما