پایانی برای حضور متکدیّان در شهرها نیست

خبرگزاری شبستان: پرونده جمع آوری متکدیان در شهرداری کرج از جمله پرونده هایی است، که همواره در جریان است، با این وجود کارشناسان شهرداری معتقدند این ها آماری است، که در آن برگشت وجود دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، چهارراه طالقانی کرج، رو به روی سالن شهیدان نژاد فلاح و شورای شهر کرج، از نخستین ساعت های صبح به صورت شیفتی پنج تن از اتباع بیگانه با لباس های مشخص کشور خود هر صبح فعالیت خود را آغاز می کنند، از این پنج تن 2 زن و مرد با یک کودک شیرخواره و یک کودک دختر سه ساله همراه هستند، سه تن دیگر از این متکدیان نیز کمی آن سوتر یعنی در ابتدای ورود به منطقه جهانشهر کرج که استانداری در آن واقع شده است، می ایستند، که چهره آنان گواه طی شدن دوران نوجوانی است.

 

مسیر بعدی سر میانجاده است، حدفاصل و محل تلاقی شاهین ویلای، کرج نو، حیدرآباد ، این مرکز نقطه مرکزی است، که عابران مسیر خود را باید تعیین کنند، در این نقطه نیز به صورت ثابت پنج کودک خردسال از نخستین ساعت های روز تکدّی گری را آغاز می کنند، بارها و بارها عابران از زن و مرد گرفته به زور دستان چسبناک این کودکان را از خود رها کرده اند. مغازه دارها نیز چندمرتبه ای برای آنان خوراک و غذا آورده اند، امّا این ها فقط یک چیز می خواهند، پول و پتو. گویا اعتقادی به غذا ندارند.

 

نمونه های این چنین در سطح شهر کرج و در نقاط محوری و مرکزی اندک نیست، هرچند تأمل حضور این افراد یک سوال ثابت را در ذهن مردم نگاه داشته است، چرا کسی برای جمع آوری این ها اقدام نمی کند؟

 

برای پاسخ به این سوال به مرکز ساماندهی بهزیستی کرج رفتم، این مرکز در همان ابتدا اعلام کرد، ما بحث ساماندهی را برعهده داریم، نه جمع آوری. به سراغ استانداری و فرمانداری رفتم. ارجاع شدم به شهرداری.

 

در امتداد تهیه این گزارش، که یکی از خواسته های اساسی مردم از اصحاب رسانه است، اصغر نصیری، قائم مقام معاونت خدمات شهری کرج صبح امروز (6 خرداد) در برنامه زنده رادیو البرز آماری را ذکر کرد، که ذکر آن جای تأمل دارد.

 

نصیری در این برنامه رادیویی اعلام کرد: « وجود متکدیان در کرج یکی از ناهنجاری های شهر محسوب می شود، از این رو این مرکز برحسب هماهنگی هایی که انجام شده و آئین نامه های در نظر گرفته شده در صدد جمع آوری این متکدیان است».

 

این مسئول، سیاست گذاری های اصلی به منظور جمع آوری اتباع بیگانه را یکی از مصوباتی ذکر کرد، که در فرمانداری و استانداری به تصویب رسیده است.

 

به گفته وی، مدیریت اجرایی این مصوبات در خصوص اتباع متکدی برعهده شهرداری قرار داده شده است.

 

وی تصریح کرد: بخشی که راجع به اجرا است بر گرده شهرداری است، در سال جاری 153 تن در فروردین ماه، 108 تن در اردیبهشت ماه از متکدیان جمع آوری شده اند، که بخش اعظم آن ها 97 نفر از اتباع بیگاه بودند، که با همکاری نیروهای انتظامی آنان را برای بازگشت به کشورشان فرستادیم.

 

وی در ادامه با اذعان بر این مهم که طرح جمع آوری متکدیان جزء وظایف شهرداری است، توضیح داد: وجود متکدیان یکی از آسیب های جدی اجتماعی است، اما اتفاق پیشگیری، جمع آوری و اسکان آنان به شرط همکاری تمامی حوزه ها، از فرمانداری ، استانداری ، بهزیستی و شهرداری است.

 

امّا نکته اساسی در صحبت های نصیری این است، که این آمار برگشت دارند. این افرادی که جمع آوری می شوند، بازهم بر می گردند و صحت این ادعا دیدار ثابت شهروندان با این متکدیان در مراکز محوری شهر است.

 

به واقع این جمله که پایانی برای حضور متکدیان در شهرها نیست، شاید یک مرثیه باشد، امّا آن جا که صحبت از افق های رنگین ذهن است، باید به اندوه هایی که بر دل و فکر مردم سرایت می شود تأمل داشت.

 

بنابراین درست است، که بیان مردم در تحمل این رنج باشیم، و روایت مصیبت اجتماعی تکدی گری را باز تکرار کنیم .

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 461651

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha