به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، حسینعلی جعفری با تاکید بر تاثیر بالای داستان بر مخاطب گفت: به طور مثال در داستان گاو بنی اسرائیل تعلیق عجیبی می بینید. داستان، خواننده را در فضا قرار می دهد و زندگی و تجربه ای جدید را به خواننده می بخشد. دانستن، خود زندگی است؛ کشف هستی است. داستان، تلفیق احساس و اندیشه است. انسان ها وقتی می خواهند یکدیگر را به زندگی امیدوار کنند برای هم داستان می گویند.
وی در خصوص انتخاب دبیر تخصصی برای جشنواره ملی داستان رضوی (کبوتر حرم) افزود: این جشنواره 10 دوره بدون دبیر تخصصی برگزار شده است و به طور طبیعی وقتی دبیر تخصصی وجود داشته باشد، ارتباط با اهل این فن و متخصصین هم وجود دارد و کار تخصصی دنبال می شود.
جعفری اظهار داشت: امسال چون اولین سال است دور از ذهن به نظر می رسد که آنچه در ذهن است رقم بخورد به خصوص با توجه به فاصله کمی که تا جشنواره هست اما باز هم برنامه هایی را در نظر است که به وقت آن اعلام می شود.
وی تشکیل شورای علمی این جشنواره را از جمله برنامه ها بیان کرد و گفت: در نظر است تا کار، تخصصی تر ادامه یابد و به دنبال ارتباط دائمی افراد با دبیرخانه کبوتر حرم هستیم، نه اینکه سالی یک بار در عرض دو روز افتتاحیه و اختتامیه ای برگزار شود.
جعفری در خصوص مطالب داستان هایی که تاکنون ارائه شده و مرتبط با شفا گرفتن و کبوترهای حرم بوده, است و مشکل تکراری بودن آثار و آسیب های این جشنواره متذکر شد: بیشتر افراد با سطحی نگری مواجه بوده و بحث زیارت، شفا و کبوترهای حرم را مورد توجه قرار داده اند در حالی که انسان خیلی از مرض ها و بیماری هایی را دارد که دیده نمی شوند و امام رضا می تواند آنها را شفا بدهد، مثل کینه، حسد و... اما بیشتر داستان ها درباره شفای جسمانی افراد بوده است.
دبیر تخصصی جشنواره ملی کبوتر حرم با اشاره به حدیثی از امام رضا (علیه السلام) مبنی بر اینکه "بیماری و مرضی که افراد در آخرالزمان به آن گرفتار می شوند بی برکتی است." گفت: یا مسئله وقف، چون در ایران خیلی از موقوفات مربوط به امام رضا (علیه السلام) است، با سئوالی مانند «خوب چی شد که وقف کرد؟» می تواند داستان شکل بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه داستان نویسان؛ شده حتی یک بار عیون اخبار الرضا را بخوانند؟ اظهار داشت: البته هستند ولی به دلیل کم بودن، احساس نمی شود. باید موضوع شناسی انجام دهیم، موضوعات را دسته بندی کنیم در اختیار داستان نویس ها قرار دهیم تا از این زاویه نگاه کنند.
جعفری در خصوص برنامه آموزش داستان نویسان نیز گفت: سایتی طراحی شده و تصمیم بر این است تا از طریق آن، آموزش داستان نویسی داشته باشیم و برگزاری همایش داستان نویسان برای اولین بار در سمنان نیز در برنامه قرار دارد که در صورت موفقیت در سایر استان ها نیز برگزار شود.
وی گفت: این همایش می تواند آموزش بدهد و باعث شناسایی افراد جدید و ارتقای سطح داستان نویسان می شود.
یازدهمین جشنواره ملی کبوتر حرم همزمان با دهه کرامت (ولادت با سعادت حضرت معصومه (سلام الله علیها) تا میلاد امام رضا (علیه السلام)) به میزبانی سمنان برگزار می شود.
مهدیشهر میزبان چهارمین عصر شعر انتظار
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مهدیشهر از میزبانی این شهر در برگزاری چهارمین عصر شعر انتظار در هفته آینده خبر داد.
محمدعلی یوسفیان گفت: این جشنواره روز دوشنبه یازدهم خرداد در سالن اجتماعات دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی مهدیشهر برگزار می شود.
وی افزود: 10 تن از شاعران برگزیده استانی به همراه یک شاعر کشوری در این عصر شعر به قرائت سروده های خود در وصف حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه شریف)، فلسفه انتظار و ... می پردازند.
چهارمین عصر شعر استانی انتظار از ساعت 17:30 یازدهم خرداد آغاز می شود.
عصر شعر شهرستانی در در شهرهای مختلف استان سمنان در حال برگزاری است و تاکنون این عصر شعر در شهرستانهای گرمسار و آرادان برگزار شده است.
نتایج آزمون سراسری قرآن و عترت امروزاعلام می شود
سرپرست دفتر قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان از اعلام نتایج سیزدهمین دوره آزمون سراسری قرآن و عترت امروز جاری خبر داد.
مجتبی نورمحمدی گفت: نتایج این آزمون از طریق سایت سراسری www.quranedu.ir اعلام می شود و سپس این دفتر نتایج استانی را از طریق اداره های شهرستانی و موسسات برگزار کننده آزمون اعلام می کند.
وی گفت: داوطلبان شرکت کننده در آزمون در صورت اعتراض به نتایج می توانند ظرف یک هفته مراتب اعتراض خود را از طریق همین سایت اعلام کنند و برای ویرایش عکس خود که دارای خدشه است نیز اقدام کنند.
سیزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت یازدهم اردیبهشت به صورت همزمان در 280 شهرستان کشور برگزار شد.
این آزمون در استان سمنان در شش شهرستان و با شرکت 896 داوطلب که 80 درصد آنها در آزمون حضور یافتند در 17 رشته و چهار بخش حفظ قرآن، ترجمه و مفاهیم قرآن، تدبر در قرآن و ترجمه و مفاهیم نهج البلاغه برگزار شد.
برپایی نمایشگاه نقاشی در نگارخانه سبزینه مجتمع شهید شاهچراغی دامغان
نمایشگاه آثار نقاشی "فریده هراتیان" به مناسبت بزرگداشت سوم خرداد و سالروز ارتحال حضرت امام خمینی (ره) در نگارخانه سبزینه مجتمع فرهنگی هنری شهید شاهچراغی افتتاح شد.
این نمایشگاه با موضوع چهره و منظره، تابلوهای برجسته با متریال مختلف، طرحی های ذهنی، نقاشی قاب آیینه بسته بندی و ساک دستی و نقاشی روی تخم شتر مرغ برپا شده است.
این آثار با تکنیک های رنگ روغن با کاردک، پاستل روغنی، اکولین، گواش و ... تولید و ارائه شده است.
آثار ارائه شده در این نمایشگاه از هنرمند فریده هراتیان کارشناس گرافیک است که توسط انجمن هنرهای تجسمی و با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به مدت هفت روز در دامغان ادامه دارد.
علاقه مندان تا دهم خرداد صبح ها از ساعت 9 الی 12 و عصرها از ساعت 16 الی 18 می توانند از این نمایشگاه دیدن کنند.
برگزاری کنسرت موسیقی باده ناب به مناسبت اعیاد شعبانیه در تالار تاتر شهر سمنان
مدیر مجتمع فرهنگی هنری کومش سمنان از برگزاری کنسرت موسیقی سنتی بزرگداشت اعیاد شعبانیه در روزهای پایانی هفته جاری در تالار تاتر شهر این مجتمع خبر داد.
ابوالفضل دلآرام گفت: کنسرت موسیقی سنتی گروه وارش تحت عنوان "باده ناب" امروز وفردا برگزار می شود.
وی افزود: این کنسرت در روزهای مذکور در یک سانس و از ساعت 20:45 به سرپرستی فرید نجم الدین و خوانندگی علیرضا مهدی زاده اجرا می شود.
گروه وارش متشکل از 11 نفر است که تمامی هنرمندان سمنانی بوده و برگزیدگان جشنواره ملی محسوب می شوند و کارهایی که ارائه می کنند از تولیدات همین گروه است.
علاقه مندان برای تهیه بلیط این کنسرت می توانند به آموزشگاههای موسیقی صبا و ماهور و نیز گالری هنر اول مراجعه کنند.
پایان پیام/
نظر شما