مدرنیسم چهره بازارهای اسلامی را دستخوش تحول کرده است

خبرگزاری شبستان: معاون تشکل‌های مردمی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بحث تغییر چهره بازار و به تعبیری بازار معیار اسلامی یکی از مهمترین مامویت‌های است که این معاونت دنبال می‌کند، گفت: متاسفانه مدرنیسم چهره بازار را دستخوش تحولاتی کرده که گاهی انسان تردید می‌کند که این بازار اسلامی است یا نه!!

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام کاظم لطفیان امروز (6 خرداد) در حاشیه نشست هم اندیشی ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امسال در این حوزه سخنرانی مقام معظم رهبری در آغاز سال که اصول اساسی نظام اسلامی را مورد تاکید قرار دادند و مخالفت های بیهوده با نظام را از مصادیق منکر و مصادیق نظام اسلامی را مهمترین معروف به ملت معرفی کردند و تصویب قانون امر به معروف و نهی از منکر دو هدیه اررزشمند بود که ملت ایران دریافت کردند.

 

وی با بیان اینکه در همین راستا تحول عمیقی در برنامه‌های ستاد امر به معروف و نهی از منکر ایجاد خواهد شد، افزود: در حال حاضر ستاد جای خود را در میان بخش‌های مختلف اجرایی کشور و استان باز کرده و مورد پذیرش اقشار اجتماعی قرار گرفته است.

 

معاون تشکل‌های مردمی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان جنوبی گفت: این معاونت در سه بخش اصناف، مساجد و هیات مذهبی و محلات، احزاب و سمن‌ها ماموریت دارد.

 

حجت الاسلام لطفیان با اشاره به اینکه بحث تغییر چهره بازار و به تعبیری بازار معیار اسلامی یکی از مهمترین مامویت‌های است که این معاونت دنبال می‌کند، تصریح کرد: متاسفانه مدرنیسم چهره بازار را دستخوش تحولاتی کرده که گاهی انسان تردید می‌کند که این بازار اسلامی است یا نه!!

 

وی ادامه داد: تحولاتی از نوع محصولاتی که عرضه می‌شود تا شخصیت فروشندگانی که عرض اندام می‌کنند و میران سلامتی که برای محصولات وجود دارد.

 

معاون تشکل‌های مردمی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان جنوبی با تاکید در این بخش برای خود ماموریت تعریف کرده‌ایم و از سال گذشته دوره آموزشی فقه بازار برگزار شد، بیان کرد: اتاق اصناف ایران این آموزش را به عنوان مصوبه اصلی ابلاغ کرده که تاثیر بسیاری در دانش‌افزایی بازاریان خواهد داشت و امسال جدی‌تر با مبنای رزق حلال دنبال می‌شود.

 

حجت الاسلام لطفیان به بحث نماز و بازار اشاره کرد و گفت: یکی از مولفه‌های بازار اسلامی تعطیلی در زمان اذان و اقامه نماز است و در تلاش هستیم تا با کمک و همراهی بازاریان گامی در این خصوص برداریم.

 

وی با بیان اینکه اصرار ما بر تعطیلی بازار در زمان نماز است اما هیچ اجباری را در این مسیر نخواهیم کرد، تصریح کرد: باید مراجعه کننده به بازار اسلامی بداند که اگر حین نماز وارد بازار می‌شود کسی پاسخگو او نخواهد بود و ما به دنبال نهادینه کردن این مهم هستیم و امیدواریم قبل از ماه مبارک رمضان حرکتی در این مسیر شاهد باشیم.

 

معاون تشکل‌های مردمی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان جنوبی گفت: در اتحادیه‌های صنفی که بیشترین ارتباط را با مردم دارند شورای امر به معروف و نهی از منکر در آن شکل گرفته و تاکنون حدود 10 اتحادیه شورای خود را معرفی کرده و در اولین گام در حوزه ماموریتی به آنان آموزش داده خواهد شد و بعد از آن اقداماتی از ناحیه این شوراها در سطح مجمع صنفی خودشان شاهد خواهیم بود که مجموعه این اقدامات ما را به سمت بازار اسلامی رهنمون خواهد کرد.

 

حجت الاسلام لطفیان با تاکید بر اینکه مساجد از پایگاه‌های مهم احیای این فریضه الهی است، افزود: موانع قانونی وجود داشت که با ابلاغ قانون حمایت از آمران به معروف مشکلات برطرف شد و امیدواریم ستاد با گستردگی کار، خود را  با مسئولیت سنگینی که در حوزه مساجد بر عهده گرفته است تطبیق دهد.

 

وی با اشاره به اینکه در حوزه هیئات مذهبی گام خوبی برداشته شده، بیان کرد: در ایامی که هیات مذهبی ارتباط عمیقی با مردم دارند تذکر لسانی در هیئات را تقویت می‌کنیم و امیدواریم با نهادینه کردن آن هر هیئات شورای امر به معروف و نهی از منکر  و یا گروه تکر لسانی داشته باشد.

 

معاون تشکل‌های مردمی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان جنوبی با اشاره به اینکه امسال با توجه به اینکه انتخابات مجلس برگزار می‌شود طبیعتاً منکرات سیاسی را در سطح جامعه شاهد خواهیم بود، گفت: در همین راستا با احراب وارد گفتگو می‌شویم و مصادیق منکر و معروف را با آنان به تفاهم خواهیم رسید و انتظار ما این است که احزاب امسال با توجه به قانونی بودن امر به معروف و نهی از منکر و تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه سلامت اجتماعی انتخابات تلاش کنند تا منکرات را به حداقل برسانیم.

 

حجت الاسلام لطفیان یکی از راه‌های ورود به امر به معروف و نهی از منکر را امر تذکر لسانی دانست و افزود: امسال تذکر لسانی به عنوان دروازه ورود به اجرای این فریضه الهی مورد توجه قرار گرفته و در این راستا شوراها را موظف خاهیم کرد تا تذکر لسانی را مهمترین ماموریت خود بدانند.

 

وی با بیان اینکه در راستای اجرای طرح تذکر لسانی بیش از 100 نفر آموزش دیده‌اند، گفت: این افراد در تیم‌های 2 تا 4 نفره سازمان دهی شده و پشتیبانی پلیس و دستگاه قضایی در مناطق مشخص شده شامل خیابان‌های معلم، مدرس و بازار مرکزی بیرجند مستقر می‌شوند.

 

معاون تشکل‌های مردمی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در گام های بعدی محیط های پارک و ایستگاه‌های پیاده‌روی تحت پوشش قرار می‌گیرد، یادآور شد: طرح تذکر لسانی همزمان با ماه مبار رمضان در شهرستان‌های بیرجند، نهبندان، فردوس و طبس اجرا می‌شود البته این محدودیت ندارد و باید در همه شهرستان‌ها اتفاق بیافتد.

 

حجت الاسلام لطفیان متذکر شد: نباید امر به معروف و نهی از منکر با نگاه سلیقه‌ای انجام شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 461566

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha