به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز ، حقیقت را باید گفت، هر چند تلخ باشد، یا به ذائقه دیگرانی خوش نیاید، آری اینان که امروز طالب تر از آنانی هستند که روشنایی روز را می بینند، بسیار بیشتر، بهتر و کارآمد تر معنای رنگ ها، معنای روشنایی ها و ظهورها را می دانند. هر چه هست، امروزه میل و رغبت آنان به خواندن، فهمیدن و رشد یافتن بیشتر است، تا آن جا که گاهی خودشان نیز از این مسئله متعجب می شوند.
نمی دانم این موضوع برای جامعه در حال توسعه ما خوب است، یا بد، امّا معتقدم حقیقت این واقعیت را باید گفت. واقعیتی که امروز نقطه تمیز میان انسان هایی است، که نعمت دیدن دارند، امّا نه قدر قیمت آن را می دانند، و نه دغدغه دیدن بهتر را در ذهن می پرورانند.
در این بین روشندلانی که نعمت نداشتن چشم را غنیمت لحظه های عمر برای فهمیدن، درک کردن، خوب شنیدن و به انجام رساندن می دانند، یک تلنگر و یک معجزه هستند.
آری، واقعیت این است، روشندلان بیش تر از دیگر مردمان قدر لحظات عمر را می دانند، قدر علم را، قدر فهمیدن و دانستن را و به واقع روشندلان چشم سر بسته اند و چشم دل باز کرده اند.
ثریا سبزی، کتابدار روشندلان کتابخانه امیرکبیر، کتابخانه ای در مرکز شهر کرج در میان گذر از درختان سر به فک صنوبر، کاج و سرو امروز مأمن رشد فکری روشندلان است.
سبزی پای میز گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان البرز می نشیند، صفحه مانیتور یارانه اش سیاه است، امّا به واقع این ظاهری است، که من می بینم و او برایم مشخصاتی را ایمیل می کند، مشخصاتی که باید با رعایت آن کتابی را که به من سپرده است، گویا نمایم.
به گفته این کتابدار روشندل، دانشجویان مراجعه کننده به این مرکز به بیش از صد نفر در ماه می رسند. دانشجویانی که از فرصت بانک کتاب های گویای این مرکز استفاده می کنند.
وی با اعتقاد به این نکته که مرکز کتاب های گویای امیرکبیر در ارائه خدمات به روشندلان بسیار موثر است، گفت: کتابخانه نابینایان در کتابخانه امیرکبیر، یکی از پتانسیل های موثر برای ارتقاء علمی و آموزشی روشندلان است، معتقدم اگر این کتابخانه مجهز شود، در امر خدمات بخشی به روشندلال موثر خواهد بود.
این مسئول اظهار کرد: منابع کتاب های بریل به اندازه نیاز مراجعه کنندگان نیست، در واقع تقاضا بیش از عرضه است.
وی با بیان این مطلب که خدمات به روشندلان از طریق پست نیز ارائه می شود، توضیح داد: این مرکز در نه تنها در سطح شهر، بلکه در سطح استان و حتی کشوری نیز خدمات ارائه می کند.
وی در خصوص اجرای « طرح گوینده» که علاقمندان حوزه کتاب با قرائت کتاب های مختلف برای روشندلان آنان را برای دانستن مطالب جدید یاری می کنند، بیان کرد: طرح گوینده طرح بسیار خوب و مفیدی است، این طرح باعث می شود، روشندلان در هر کجا که هستند، حتی در روستاهای دوردست که امکان دسترسی به منابع کتاب ها ندارند، از اطلاعات کتاب ها بهره مند شوند و آگاهی خود را ارتقاء دهند.
در ادامه این مسئول خاطرنشان کرد: اطلاع دهی از طرح کتاب گویا به صورت بروشور، پیامک و شبکه های مجازی است و علاقمندان کتاب می توانند در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.
در پایان سبزی در خصوص مهم ترین نیاز کنونی این مرکز اذعان کرد: استریو ضبط کتاب وعده ای است، که به این مرکز داده شده است، و ما نیز امیدواریم این اتفاق محقق شود.
در ادامه این گزارش، خانم جعفری، مدیر کتابخانه امیرکبیر با تاکید بر اجرای طرح توسعه عمرانی این کتابخانه اظهار کرد: طرح توسعه عمرانی کتابخانه امیرکبیر یکی از طرح هایی است، که برای توسعه بهبود کیفی و کمی این مرکز در دست اجرا است.
وی با بیان این نکته که بخش نابینایان، بخش کودکان از طرح های در حال توسعه این مرکز است، تصریح کرد: بخش نابینایان کتابخانه امیرکبیر با فعالیت 304 نابینا در سطح شهرستان کرج در حال فعالیت است.
این مسئول افزود: این مرکز دارای تعداد، 178 نسخه کتاب به خط بریل ، حدود چهار هزار و 800 کتاب گویا به صورت سی دی است.
وی افزود: هم چنین وجود ثریا سبزی، به عنوان کتابدار روشندل یکی از نقطه امیدهای روشندلان است، که با ممارست و پشتکار این کتابدار ما شاهد استقبال پرشور روشندلان هستیم.
به گفته وی، در این مرکز در خلال ارائه کتاب، آموزش یارانه و آموزش احکام و قرآن، که هر هفته یکشنبه ها برگزار می شود، از نمونه برنامه های آموزشی برای این عزیزان است.
به گفته جعفری، یکی از عمده ترین برنامه های این کتابخانه تبدیل کتاب های چاپی به کتاب های گویا است.
در ادامه این مسئول در خصوص تعداد اعضاء کتابخوان این مرکز اظهار کرد: کتابخانه امیر کبیر حدود 34 هزار 800 جلد کتاب قدیمی ترین کتابخانه استان است.
به گفته وی، این کتابخانه غنی ترین کتابخانه استان البرز، از نظر قدمت منابع چاپی است، که هر روزه عمده افرادی که اکثر آنان پژوهشگر و محقّق هستند به این مرکز مراجعه می کنند.
این مسئول در پایان در خصوص فرارسیدن ایّام اوقات فراغت و فراهم آوردن زمینه های مطالعاتی و علاقمندی به کتاب در گروه های سنی مختلف توضیح داد: این مرکز به صورت تبلیغات پیامکی، اجرای کلاس های فوق برنامه، همین طور بهره مندی از سالن آمفی تئاتر، برپایی شب شعر در روزهای دوشنبه و چهارشنبه، و کلاس های روانشناسی به صورت متناوب را به علاقمندان حوزه کتاب ارائه می دهد.
پایان پیام/
نظر شما