حجت الاسلام علی کرمی، پژوهشگر در حوزه دین یکی از مشکلاتی که امروز مساجد با آن روبرو هستند را دولتی شدن مساجد دانست و به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: ائمه جماعات مساجد باید به همت هیئت امنای مساجد و نمازگزاران محل انتخاب شوند اما در حال حاضر ائمه جماعات مساجد از سوی دستگاه ها و ارکان ها، انتخاب می شوند و این به استقلال مسجد خدشه وارد می کند.
وی با اشاره به ویژگی های امام جماعت موفق بیان کرد: امام مسجد باید عالم ترین، کارآمد ترین و اندیشمند ترین و حق گو ترین افراد باشد و در حوزه و اختیاراتی که بر عهده دارد از استقلال فکری برخوردار باشد و ابزار دست گروه ها و جناح های سیاسی نشود. زیرا که جناحی عمل کردن، امام جماعت زمینه ساز کمرنگ شدن حضور مردم در مسجد می شود. بنابراین لازم است در مساجد و محافل دینی با احزاب و گروه های سیاسی که قصد سوءاستفاده از مسجد را دارند قطع رابطه شود.
وی با بیان دیگر ویژگی های امام جماعت موفق اظهار کرد: امام جماعت مسجد باید حتی المقدور ساده و شیوا سخن بگوید و از بیان جملات و عبارات نامأنوس بپرهیزد زیرا که افرادی که در مساجد حضور می یابند از همه قشرها و گروه ها هستند بنابراین امام جماعت باید با روحیه جوانان هم آشنا باشد زیرا حضور جوان به مسجد نشاط و شادابی می دهد.
حجت الاسلام کرمی ادامه داد: امام جماعت باید با منطق و خرد مباحث را مطرح کند و اسلام زنده، بشردوست و انسان ساز را برای مردم بیان کند.امام جماعت در هر مسجدی عامل مهمی در پیشرفت و ترقی به شمار میرود و چنانچه دارای شرایط لازم باشد، تأثیری بسزا در تحولات مثبت در جوانان و در نتیجه گرایش آنان به مساجد خواهد داشت.
وی از دیگر ویژگی های مسجد موفق و فعال را مجهز بودن مسجد به مراکز فرهنگی از قبیل کانون های فرهنگی و کتابخانه و همچنین داشتن فضای پاکیزه در مسجد عنوان کرد وگفت: برخورداری مسجد از برنامه های تبلیغی و آموزشی مناسب یکی از محورهای فعال بودن مسجد محسوب می شود.
پایان پیام/
نظر شما