به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سردار غلامرضا جلالی، رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور در کنفرانس ملی مدیریت ریسک در زیرساختها گفت: در تمام رشته های دانشگاهی مطالعات از سر تهدیدات بر پدیده ها و طرحها وجود ندارد امروز کسی نیست که باور کند جنگ اقتصادی نداریم و این موضوع بارها از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده است. اما دانشگاهها عموماً معتقدند اقتصاد فضایی رقابتی است و این همان نظریه فرانسوی هاست که در نظام آموزشی ما راه مقابله با تهدیدات را در اقتصاد به صورت یک راه انکار تهدیدات میبیند.
وی افزود: این همان نظر پزشکان در مقابله با بیماریهاست بیماری ابولا محصول تولید آزمایشگاهی است اما پزشک ما می گوید با مفهوم بیمار مواجه هستیم و اینکه این بیماری از کجا و چگونه و به چه شکلی انتقال و فراگیر می شود تفاوتی ندارد. دقیقاً مانند مرده شوری که با بهشت و جهنم میت کاری ندارد.
وی ادامه داد: با این رویکرد با نگاهی مصنوعی نسبت به پدیده ها و یک خلاء علمی در مواجهه با تهدیدات در حوزه ها ایجاد می شود و مدلها و فرمولها در مقابله با تهدیدات دچار خلاء و مشکل می شویم.
سردار جلالی اظهار کرد: ما زیرساختهایی مانند بلور می سازیم که مانند بلور هستند و در کنش تاثیرات و تهدیدات آن را نمی بینیم و دقیقاً در معرض آسیب قرار می گیرند.
وی اظهار کرد: امروز زیرساختها هدف دشمن هستند به عنوان مثال می توان به برخورد عربستان با یمن در مواجهه و انهدام زیرساختهای این کشور اشاره کرد.
سردار جلالی با بیان اینکه پدافند غیرعامل باید اثر تهدیدات را در کشور کم کند تصریح کرد: پدافند غیرعامل وظیفه کم کردن آسیبپذیریها و کنترل تهدیدات را بر عهده دارد به همین جهت باید از زیرساختهای سایبری و معنوی انسانی و فیزیکی مراقبت شود.
وی با اشاره به وجود زیرساختهایی با ماهیت سایبری در دنیا اظهار کرد: این زیرساختها مجموعهای از زیرساختهای حیاتی را در خود جای می دهند.
وی در رابطه با جنگ ایران و عراق اظهار کرد: مسئولین عراقی می گویند به دلیل از بین رفتن زیرساختهایشان 40 سال از ایران عقب مانده اند وقتی یک موضوع هدف نظامی می شود حوزه جمعآوری اطلاعات بر روی آن صورت میگیرد که در این راه سادهترین راه برای دشمن استفاده از ماهوارههاست. اما راه دوم دشمن در جمع آوری اطلاعات زیرساختی استفاده از شرکتهای فنی و مهندسی و خرید اطلاعات از آنها محسوب می شود.
سردار جلالی با اشاره به جنگ اقتصادی اظهار کرد: امروز دستکاریهای بیولوژیک مدنظر است به نحوی که ما شاهدیم بیماری ابولا که همان گونه که گفته شد پزشکان به نوع دیگری به آن نگاه می کنند محصول آزمایش های بیولوژیک آمریکاست. این یعنی همان بی توجهی پزشکان به عوامل سازنده این بیماری می باشد.
وی گفت: با نگاه هوشمندی به فرصت ها و بهره مندی از آنها و کنترل تهدیدات باید یک نگاه تهدیدشناسی تخصصی و علمی داشته باشیم و ما به این موضوع نیاز داریم تا بتوانیم هر تهدید را بر اثر با سازه خود مطالعه کنیم.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: سردار جلالی با بیان اینکه ما نیازمند مقابله با تهدیدات در عرصه دانشگاهی و علمی هستیم، گفت: ما نیازمند یک نگاه تهدیدشناسی تخصصی و علمی هستیم تا بتوانیم هر تهدید را در اثر سازه خود مطالعه کنیم.
کد خبر 461182
نظر شما