به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سردار دهقان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در همایش مدیریت ریسک در زیرساختها ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: ما نیازمندیم با آینده پژوهی به سمتی برویم که بدانیم چه تهدیداتی در مسیرمان قرار دارد و از سوی دیگر بدانیم و ببینیم زیرساختهایی که وجود دارند آیا عوام و تداوم حیاتی را تداوم میکنند.
وی تصریح کرد: ما باید با بهره گیری از علم و دانش نقاط آسیب زیرساختها را شناسایی و نسبت به صیانت از آنها اقدام کنیم در حقیقت با بکارگیری تمام اصول و پدافند عامل و غیرعامل به سمت طراحی و مصون سازی حرکت کنیم و از سوی دیگر بتوانیم از این طریق با بکارگیری فناوری جدید مجموعه خدمترسان را کمک کنیم.
وزیر دفاع با اشاره به بحث ریسکپذیری گفت: وقتی واژه ریسک مطرح می شود با یک نوع عدم اطمینان مواجه هستیم اگر شرایط آینده برای ما کاملاً روشن باشد و پیامدهای ما قابل پیش بینی باشد ما در شرایط اطمینان هستیم. ریسکپذیری یعنی چقدر حاضریم عدم احتمال وقوع خطر در آینده بپذیریم و چقدر احتمال وقوع یک پدیده برایمان قابل پیش بینی است.
وزیر دفاع با بیان اینکه محیط ما در حال تغییر است که بخشی از تغییرات ما را با عدم اطمینان مواجه میکند اظهار کرد: یک اصل منطقی را میتوان پذیرفت که اگر احتمال وقوع حادثه به هر میزان وجود داشته باشد و پیامد وقوع بسیار بزرگ باشد منطقاً باید پدیده ریسکپذیری موردتوجه قرار گیرد و از قبل برای مواجه با آن آماده باشیم.
وی اظهار کرد: در فعالیتهای سازمانی همواره تداوم پایدار زیستی یک بحث جدی است و اینکه سازمانی داشته باشیم که بتواند در طول زمان فعالیت خود به خدمات خود ادامه دهد و دستخوش تغییرات محیط نشود و از سوی دیگر با احتمال به وجود آمدن ریسک ترمیم اختلال را داشته باشیم.
وی با طرح این سوال که چگونه با توسعه زیرساختها آنها را در معرض ریسک قرار نداد اظهار کرد: بعد از پایان یافتن جنگ سرد صورت جدیدی از تهدیدات رخ نمایی کرد و بعد از 1990 در عرصه جهانی تهدیدات سخت را کمتر می بینیم و تهدیدات نرم در حوزه راهبردی نظامی و غیرنظامی مطرح میشوند که قبلاً تا به این حد نبودند.
وی اظهار کرد: امروز فضای سایبری و فناوری ارتباطات محیط گستردهای را ایجاد کرده و این فضا پیوستگی و گستردگی زیادی را در میان ملتها ایجاد کرده به همین ترتیب مقابله با تهدیدها باید متفاوت از گذشته باشد.
وی اظهار کرد: ما در جنگها شاهد بودیم که دشمنان تلاش در انهدام زیرساختها داشتند پلها و مراکز جمعیتی و نیروگاهها و مراکز نگهداری آذوقه در جنگهای هوایی مورد هدف قرار گرفته است امروز وقتی بحث تهدید ایجاد می شود باید بدانیم که کدام اقدام می تواند به عنوان بهترین عمل مورد استفاده قرار بگیرد تا بیشترین دسترسی به پایداری و ماندگاری در زیرساختها نتیجه شود.
وی گفت: اگر ملتی بخواهد خود را در برابر تهدیدات حفظ کند باید قادر باشد تهدیدات را به صورت پیشگیرانه دفع کند و در صورت وقوع حادثه موفق به بهترین عمل باشد.
وی با اشاره به خودترمیمی به عنوان مهمترین مبحث در حفظ زیرساختها با اشاره به پذیرش آسیب پذیری و ریسک فعالیت و پایین آوردن ریسک در زیرساختها اظهار کرد: با توجه به این موضوعات باید عدم تمرکز در زیرساختها و به نوعی دور از دسترس بودن آنها در صورت وقوع حادثه مورد توجه قرار گیرد.
وزیر دفاع اظهار کرد: دشمن باید بداند هزینه ای که در برابر انهدام زیرساختها و انهدام آن می پردازد بسیار بیشتر از بهره ای که از انهدام زیرساختها خواهد برد یعنی اقدامات فنی ما به نوعی تامین شود که دشمن از اینکه بداند اقدامش غیرموثر است اطمینان حاصل کند و هزینه بازدارندگی و اقدام خود را بسیار بالا بداند.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: وزیر دفاع با اشاره به تغییر تهدیدات و همچنین ضرورت مصونیت سازی زیرساختها گفت: اگر ملتی بخواهد خود را در برابر تهدیدات حفظ کند باید قادر باشد تهدیدات را به صورت پیشگیرانه دفع کند.
کد خبر 461123
نظر شما