نگاه سينماي ديني بايد بلندمدت و همراه با اميد به آينده باشد

خبرگزاری شبستان: رئیس هیئت مدیره و رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران همزمان با برگزاری پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر طی پیامی تاکید کرد: پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر، با نگاه به آموزه های دینی و انقلابی و با توجه به مطالبات رهبر فرزانه انقلاب، آیینه دار تبلیغ و ترویج هنرمندانه آرمان هایی است که برسازنده زیست اخلاقی و هویتمدار شهروندان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر، با بیان این مطلب افزود: پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر، فرصت ارجمندی بود تا، از رهگذر همدلی و همزبانی مدیران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با فیلمسازان باانگیزه و توانای ایرانی و خارجی، هم بخش جذابی از بضاعت فکری سینمای ایران در پرداختن به زندگی، شهر و اخلاق همزیستی آشکار شود و هم، در سایه رقابت هنری با فیلمسازان سایر کشورها، به غنای این میراث بومی افزوده شود.

بر پایه این گزارش متن کامل پیام دکتر محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به این شرح است:

بسمه تعالی

سینما محصول وضع مدرن است و هم از این رو عرصه دشوار درآمیختن «صنعت» با «معنا»ست. اگر چه در وضع کنونی، هویت شاخص سینمای ایران، بویژه پس از انقلاب اسلامی که  آن را روی پا نگه داشته، همانا امکانات فکری و وجوه اندیشگی آن است و نه بحث تکنیکی اش، اما توجه مسئولانه و متعهدانه به مضمون از یک سو و ممارست و سیر وسلوک آگاهانه در جوانب فرمی و مادی هنر هفتم از سوی دیگر، رسالت بایسته سینماگرانی است که دینمداری و هویت ایرانی را در سینما بازمی جویند. آنچه شهروندان تهرانی از سینما می خواهند نیز نسبتی آشکار با تلفیق بومی و هنرمندانه شاخصه های معنایی و عناصر جذابیت بخش در هنرـ صنعت سینما دارد. فیلمساز ایرانی، که به هویت برخاسته از فرهنگ دیرسال خود می اندیشد، براستی موظف است که، از راه بازتولید تاریخ و سنت خود، حدنصاب های زیبایی را در ذهن و زبان مردمش بیافریند و آنها را پروش دهد. این نصاب ها اگرچه در قاموس و بینش هر انسان کم و بیش یکسان است، اما تحت تأثیر فرهنگ، اقلیم و مذهب کمال می یابد و به تعالی می رسد و چنین است که می توانیم از «سینمای ایرانی و ملی» سخن بگوییم؛ سینمایی که عمیقاً و در ذات خود فرهنگی است.

روایت سینمای ایران، مبتنی بر اندیشه ها و برداشت‌هایی از تاریخ و هویت هنر هفتم در این مرز و بوم است که مجموعه آنها معنا و مفهوم سینمای ایرانی را در ذهن رنگارنگ راویانش شکل می‌دهد. تحقق سینمای ایرانی، که بیانگر رابطه‌ ای معنادار و مطلوب بین سینما و فرهنگ خودی است، پیش از هر چیز، مشروط‌ به تأمل نظری در باب سینمای ملی است. در واقع، پرسش این است که چه اصول و مضامینی باید در فیلم حاضر باشد تا بتوانیم از سینما یا فیلم ملی سخن بگوییم؟ به نظر می رسد فیلم ملی، نسبتی صریح و انکارناشدنی با «زندگی» و «مردم» دارد؛ زندگی یی که در سپهر شهر و در درون مرزهای فرهنگی، روانی و انسانی آن به بار می نشیند و در جلوه خیابان رخ می کند. فیلمساز شهری، با آنکه تخیل می‌کند (و البته تخیل، عنصر شریف و یکتای هنر و هنرمندی است)، اما در دامنه‌ امکانات و واقعیت های عیان همین اجتماع حاضر، مکاشفه هنری خود را آغاز می کند و به فرجام می رساند.

   پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر، فرصت ارجمندی بود تا، از رهگذر همدلی و همزبانی مدیران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با فیلمسازان باانگیزه و توانای ایرانی و خارجی، هم بخش جذابی از بضاعت فکری سینمای ایران در پرداختن به زندگی، شهر و اخلاق همزیستی آشکار شود و هم، در سایه رقابت هنری با فیلمسازان سایر کشورها، به غنای این میراث بومی افزوده شود.

   ناگفته پیداست که نگاه به هنر اسلامي و سينماي ديني بايد بلندمدت، برخوردار از برنامه ريزي دقيق و همراه با اميد به آينده باشد. بی تردید، حركت انقلاب اسلامي زمینه ساز تحقق آن آرمان معنوی در هنر انقلاب است که نشانه های درخشانش را ایران و جهان در سی و شش سال گذشته دیده است. این امید و حرکت، بیش از همه، در سخنان و راهبری های رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی)، که ریشه در شناخت استوار ایشان از بنیادهای فرهنگ ایرانی و اسلامی دارد، هویداست. پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر، با نگاه به آموزه های دینی و انقلابی و با توجه به مطالبات رهبر فرزانه انقلاب، آیینه دار تبلیغ و ترویج هنرمندانه آرمان هایی است که برسازنده زیست اخلاقی و هویتمدار شهروندان است. این جشنواره در این مسیر، بر اشاعه فرهنگ مهربانی، تقویت روحیه­ صبر، گسترش نشانه­ها و نمادهای فرهنگ اسلامی - ایرانی در شهر، اشاعه و ارتقای فرهنگ نظم و قانون­گرایی، توجه شهروندان به ارزش­ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، آشنایی شهروندان با تغییرات فرهنگی نامطلوب و آسیب های آن و تحکیم بنیان خانواده و بیان جنبه­های مثبت افزایش جمعیت تأکید داشته است. اینجانب تلاش همکارانم در جشواره پنجم را ارج می نهم و از صمیم قلب، همراهی هنرمندان عزیز ایرانی و خارجی را سپاس می گویم. به امید توفیقات الهی.  شایان ذکر است پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از 3 تا 12 خردادماه به دبیری سیاوش حقیقی برگزار می‌شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 461014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha