مقاومت مردم دزفول زمینه ساز پیروزی های زرمندگان در دوران دفاع مقدس شد

خبرگزاری شبستان: آن چیزی که عملیات بیت المقدس در سوم خرداد، فتح المبین را رقم زد و زمینه ساز پیروزی های بعدی در دوران دفاع مقدس شد، دفاع و مقاومتی بود که مردم در دزفول از خود نشان دادند.

خبرگزاری شبستان-اهواز:

دزفول یکی از شهرهای تاثیرگذار در دوران دفاع مقدس بود و بارها مورد اصابت بمباران و حمله موشکی دشمن قرار گرفت ولی مردم این شهر هیچ گاه خانه و شهر خود را ترک نکردند و به مقاومت در برابر دشمن پرداختند.

 

البته باید گفت که بیشتر شهرهای خوزستان این گونه بودند و مردم مقاوم استان همپای رزمندگان دوران دفاع مقدس ایستادگی کردند ولی در این میان دزفول بیشترین سهم را در حملات دشمن داشت و با توجه به آسیب های جدی که به شهر وارد می شد مردم به سرعت نسبت به بازسازی آن اقدام می کردند و این امر در ایجاد روحیه به رزمندگان بسیار مؤثر بود.

 

سردار حبیب سعیدفر، دبیرستاد بزرگداشت چهارم خرداد در اهواز، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، در خصوص نامگذاری این روز بزرگ گفت: چهارم خرداد یک روز در تقویم جمهوری اسلامی است که روز مقاومت و پایداری دزفول نامگذاری شده است.

 

 

وی با بیان اینکه رژیم بعث عراق همپای جنگ در جبهه ها، جنگ در شهرها را نیز آغاز کرده بود و هر چند قوت یکبار شهرهای خوزستان را مورد اصابت بمب و موشک قرار می داد افزود: مقاومت مردم به عنوان یکی از مؤلفه های جنگ و پیروزی خود را نشان می داد و شکسته شدن مقاومت های مردمی قطعا شکست ما در برابر دشمنان را رقم می زد.

 

سردار سعیدفر، با اشاره به اینکه شکسته شدن خط مقاومت در خوزستان قطعا برای عراق مهم بود که این همه موشک در دزفول، اهواز، اندیمشک، سوسنگرد و... بر سر مردم می ریخت تصریح کرد: مقاومت مردم در شهرها موجب پیروزی در جبهه ها می شد.

 

وی با بیان اینکه مقاومتی که مردم در برابر تهاجمات انجام دادند، فتح خرمشهر و شکست حصر آبادان را به دنبال داشت اذعان داشت: دزفول در بین شهرهایی که مورد اصابت توپ و موشک دشمن قرار گرفت بیشترین مقاومت ها را نشان داد، به طوری که در چهارم خرداد سال 1366 از سوی وزیر کشور دولت وقت، به عنوان شهر مقاومت و پایداری نام گرفت و لوح رزینی در میدان اصلی شهر دزفول نصب شد.

 

وی با اشاره به اینکه روز مقاومت و پایداری دزفول تنها یک روز نبود بلکه محصول مقاومت های چندساله ای است که مردم این شهر در برابر دشمن نشان داد اضافه کرد: دزفول در طول دوران دفاع مقدس مورد اصابت 176 موشک، 2 هزار و 500 گلوله توپ و 430 بمب از هواپیماهای بمب افکن قرار گرفت.

 

مدیرکل سابق حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان، با بیان اینکه مجموع تخریب های ناشی از بمباران های دزفول به اندازه این بوده که شهر سه بار تخریب و دوباره ساخته شده ابراز کرد: علیرغم اینکه سطح تخریب ها و ددمنشی دشمنان در دزفول زیاد بود ولی زندگی عادی مردم جریان داشت و هیچ گاه شهر را خالی نکردند.

 

 

وی اظهار داشت: این مقاومت مردم موجب شد که عراق نام این شهر را «بلدالصواریخ» یعنی شهر موشک ها بنامد و آنقدر این شهر را مورد اصابت موشک و بمب قرار داد که بعد از جنگ این شهر در روز چهارم خرداد با نام پایتخت مقاومت و پایداری نام گرفت.

 

وی به دلایل نامگذاری این روز اشاره کرد و ادامه داد: دزفول به لحاظ موقعیت جغرافیایی در ابعاد نظامی و دفاعی از شرایط خاصی در دفاع مقدس برخوردار بود، مردم به لحاظ پشتیبانی از جبهه ها پذیرای رزمندگان بودند و شهر را ترک نکردند، فرزندان خود را به جهبه ها فرستادند و تنها شهری بود که به تنهایی از یک لشکر به نام لشکر هفت ولی عصر(عج) برخوردار بود.

 

این استاد دانشگاه، با اشاره به اینکه این موقعیت ها شاید در هیچ شهر دیگری وجود نداشته باشد تاکید کرد: شهر دزفول در دوران دفاع مقدس شهری نمونه در همه ابعاد بود مردم در این شهر یک مؤلفه، استراتژی و تاکتیک را به نمایش گذاشتند که توانستند در زیر توپ زندگی کنند و به سرعت نسبت به بازسازی مناطق تخریب شده اقدام می کردند.

 

وی با بیان اینکه این مقاومت درس بزرگی به جهانیان داد و امروز مردم کشورهای یمن، عراق، لبنان و... از مقاومت ملت ایران در دوران دفاع مقدس پیروی می کنند یاد آور شد: وظیفه داریم این دفاع و حماسه های ارزشمند را قدر بدانیم و برای آنها احترام قائل شویم چرا که مردم با مقاومت خود موجب پیروزی های درخشانی شدند.

 

 

وی با تاکید بر اینکه آن چیزی که عملیات بیت المقدس در سوم خردادو عملیات فتح المبین را رقم زد و زمینه ساز پیروزی های بعدی در دوران دفاع مقدس شد، دفاع و مقاومتی بود که مردم دزفول از خود نشان دادند بیان کرد: عزم و اراده مردم دزفول موجب شد که هر بار در رادیو عراق اعلام می کرد که می خواهد تعدادی از شهرها را مورد حملات موشکی قرار می دهد و همیشه اولین شهر الف- دزفول بود.

 

سردار سعیدفر، با اشاره به آمار شهدا و جانبازان شهرستان دزفول در دوران دفاع مقدس خاطر نشان کرد: در طول دوران دفاع مقدس در حملات موشکی رژیم بعث عراق در شهرستان دزفول بیش از 2 هزار و 600 نفر شهید، چهار هزار نفر جانباز و 500 نفر به اسارت گرفته شدند.

 

امروز سال هاست که از دوران جنگ تحمیلی می گذرد و دیگر در شهر دزفول آثار تخریب های ناشی از جنگ دیده نمی شود و شهر کاملا بازسازی شده ولی خاطرات این دوران در اذهان مردم همچنان باقی است و این مردم دلاور همچون گذشته آماده مقاومت و جانفشانی برای میهن اسلامی هستند و با تبعیت از مقام معظم رهبری در راستای اهداف نظام جمهوری اسلامی حرکت می کنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 460965

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha