به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، غلامرضا نورمحمدی امروز ظهر(25 خرداد) در جمع پژوهشگران طب قرآنی کشور با اشاره به آسیب شناسی پژوهش در قرآن، گفت: لازمه ورود به قرآن برای تحقیق، نظام مند بودن موضوع شناسی است.
وی با بیان اینکه نظام موضوع شناسی از دو طریق ترتیبی و موضوعی انجام می گیرد، افزود: تا کنون 6 شیوه مورد قبول نیز برای ورود به قرآن مشخص شده است.
نور محمدی با اشاره به اینکه با تکیه بر پیش فرضیات نمی توان به تفسیر آیات پرداخت، خاطرنشان کرد: این حرکت منجر به خود رایی و ایجاد توهم در قرآن می شود.
وی عدم جامع نگری در قرآن را یکی از آسیب های تحقیق در قرآن ذکر و تصریح کرد: باید به مباحث بنیادی مبانی تعارض با گفتگوی علم و دین توجه شود.
نورمحمدی با بیان اینکه نهایت سقف تجربه در مباحث بنیادی قرآن، توان حکمتی است، اظهار داشت: بسیاری با نادیده گرفتن این اصل منجر به شبهه افکنی در آیات قرآن در راستای همسان ندانستن آن با علم جدید می شوند.
وی با بیان اینکه طب به عنوان یکی از رشته هایی است که با سلامت انسان ارتباط دارد و از علومی است که اسلام در مورد آن دارای تعالیمی است، گفت: از این رو لازم است تا ارتباط اسلام و یا ضروریات طب اسلامی و توسعه آن مورد بررسی قرار گیرد و میزان تاثیر گذاری اسلام بر طب روشن شود.
نور محمدی، یکی از محورهای مورد توجه در قرآن را موضوعات پزشکی اعلام کرد و ادامه داد: قرآن چنان با عبارات بسیار رسا به قلمروهای گوناگون پزشکی اشاره دارد که با وجود پیشرفت های پزشکی هنوز رازهای آن گشوده نشده است.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات طب اسلامی قم، خاطر نشان کرد: برای فهم دقیق و صحیح دیدگاه قرآن و ارائه نظر جامع و کامل این کتاب آسمانی درباره موضوعات پزشکی باید آیات قرآن را با چینشی منطقی، دسته بندی کرد.
پایان پیام/
نظر شما