خراسان جنوبی محروم از تسهیلات صندوق ضمانت صادرات ایران

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: این صندوق در خراسان جنوبی تنها یک مشتری دارد و دیگر صادرکنندگان کالا از خدمات این صندوق محروم مانده اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، طاهر شه حامد امروز (4 خرداد) در کارگروه توسعه صادرات خراسان جنوبی اظهار داشت: دولتها برای اینکه ریسک صادرات را کاهش دهند و از صادرکنندگان حمایت کنند، اینگونه موسسات را راه ندازی می کنند.

 

وی با اشاره به اینکه 42 سال پیش صندوق ضمانت صادرات در ایران راه اندزی شد، افزود: "بیمه اعتبار و بیمه پول" دو وظیفه اصلی این صندوق است که معمولا بیمه های تجاری این نوع بیمه را ارائه نمی کنند.

 

مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران ادامه داد: در خراسان جنوبی در حال حاضر فقط یک مشتری را پوشش می دهیم که طی سالیان گذشته بیش از 12 میلیون دلار پوشش صادراتی برای این مشتری داشته ایم.

 

وی اضافه کرد: امیدواریم تعداد مشتریان این صندوق در خراسان جنوبی افزایش یابد تا خدمات خود را در این استان را نیز توسعه دهیم.

 

وی یادآور شد: با توجه به 400 کیلومتر مرز مشترک خراسان جنوبی با کشور افغانستان، ظرفیت های بالقوه و بالفعلی در استان وجود دارد و این استان فرصت هایی دارد که دیگر استانها ندارند و ظرفیت های تولیدی و تجاری بسیاری در این استان فراهم است.

 

وی از صادرکنندگان استان درخواست کرد از این فرصت صندوق ضمانت ایران استفاده کنند.

 

شه حامد با اشاره به اینکه صندوق ضمانت صادرات قبل و بعد از حمل با صادرکنندگان همراه است، گفت: صادرکنندگان بیشتر مشکل نقدینگی قبل از حمل دارند و هنگامی که به سیستم بانگی برای اخذ تسهیلات مراجعه می کنند، موسسات مالی و بانکها، وثیقه های سنگینی از آنها درخواست می کنند.

 

وی اضافه کرد: صندوق ضمانت ایران می تواند با اخذ کارمزد پایین، ضامن صادرکنندگان در بانکها شود تا بتوانند محصولات خود را صادر کنند.

 

مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران ادامه داد: در حال حاضر، این صندوق برای ضمانت کنندگان تولیدی ایران، شرایط ویژه ای دارد و اتاق بازرگانی در استان کارگزار صندوق ضمانت صادرات در استان است.

 

شه حامد از صادرکنندگان خواست به جای مراجعه به مرکز، به اتاق بازرگانی در هر استان مراجعه و سرویس ها و خدمات لازم را دریافت کنند.

 

وی با تاکید بر اینکه صادرکنندگان نباید تنها به یک کشور قانع باشند بلکه باید سایر کشورها را هدف صادراتی خود قرار دهند، خاطرنشان کرد: این صندوق در حال حاضر یکهزار و 300 میلیارد تومان سرمایه دارد.

 

مدیرکل گمرک خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: از سه ماه قبل مقدمات استقرار گمرک در منطقه ویژه اقتصادی پیگیری شده است و در نهایت 28 اردیبهشت ماه امسال مجوز این مهم صادر شد که نوید خوبی برای فعالان اقتصادی استان است.

 

محمدعلی خاشی افزود: صادرات از ماده 116 کالاهای غیرنفتی در دوماهه امسال به ارزش بالغ بر 44 میلیون دلار و به وزن 145 هزار تن بوده است که نسبت به سال گذشته از نظر وزنی 67 درصد رشد داشته است.

 

وی گفت: صادرات ماده 116 مشتقات نفتی نیز به ارزش 46 میلیون دلار و به وزن بالغ بر 50 هزار تن بوده است که از نظر ارزشی نسبت به سال گذشته 87 درصد و از نظر وزنی 80 درصد رشد داشته است.

 

مدیرکل گمرکات استان خراسان جنوبی تاکید کرد: صادرات قطعی استان در دو ماه گذشته با 669 فقره اظهارنامه مالیاتی، به ارزش 27 میلیون دلار و به وزن 106 هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزشی 57 درصد و از نظر وزنی 105 درصد رشد داشته است.

 

وی اضافه کرد: ارقام صادراتی استان شامل کاشی، سیمان، خوراک طیور، گوشت مرغ، صیفی جات و ... بوده که به کشورهای افغانستان، عراق، پاکستان، ترکمنستان، ازبکستان و ... صادر شده است.

 

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بیرجند نیز در این جلسه گفت: با توجه به مزیت هایی که در قانون پیش بینی شده، منطقه ویژه اقتصادی می تواند تسهیل گر صادرات باشد.

 

مرتضی صفدرزاده با بیان اینکه خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مبادلات خرده فروشی در منطقه ویژه اقتصادی بدون محدودیت انجام خواهد شد، از صادرکنندگان خواست به کشورهای دیگر به جز افغانستان نیز نگاه کنند و حتی این پتانسیل وجود دارد که به کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق و سوریه نگاه ویژه صادراتی داشته باشیم.

 

وی گفت: خوشبختانه با 24 ساعته شدن گمرک ماهیرود، امنیت و ثبات اداری بیشتر می شود.

 

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بیرجند درخواست کرد که نمایندگان دستگاههای متولی تسهیل در امر صادرات در منطقه ویژه اقتصادی استقرار یابند تا امتیازی برای صادر کنندگان باشد.

 

محسن احتشام رئیس اتاق بازرگانی خراسان جنوبی نیز گفت: طرح توجیهی گمرک یزدان تهیه شده و اگر گمرکات استان افزایش یابد، افزایش توسعه صادرات خواهیم داشت.

 

در این جلسه مصوب شد که منطقه ویژه اقتصادی خرده فروشی را پیگیری کند و شرکت نمایشگاههای استان نیز نسبت به افزایش سرمایه اقدام کند. همچنین مصوب شد که فرمانداران شهرهای مرزی لیست مرزشنینان مشمول سوخت مرزی را به صورت ماهانه به سازمان صنعت و معدن ارائه دهند.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 460885

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha