طلاق؛ تلخ ترین واژه بین زوج ها/ جدایی از ناپسندترین مسائل اجتماعی است

خبرگزاری شبستان: در گذشته خیلی جسارت می خواست که زن یا مردی از طلاق سخن بگویند و طلاق چیزی نبود که اطرافیان به سادگی از آن بگذرند اما امروز زوج های جوان ما با توافق و یا بدون توافق یکدیگر، اجازه حک شدن مُهر «باطل شد» را روی عقدنامه هایشان را می دهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، در گذشته خیلی جسارت می خواست که زن یا مردی از طلاق سخن بگویند و طلاق چیزی نبود که اطرافیان به سادگی از آن بگذرند اما امروز زوج های جوان و ناآگاه ما با توافق و یا بدون توافق یکدیگر، اجازه حک شدن مُهر «باطل شد» را روی عقدنامه هایشان می دهند.

 

متاسفانه چندی است قبح برخی مسائل شکسته ‌شده و هرگونه سهل‌ انگاری و فقدان برنامه ‌های مدوّن و کاربردی در این زمینه، پیامدهایی ناگوار را رقم خواهد زد كه از جمله این مسائل می ‌توان به طلاق اشاره کرد.

 

ثبت طلاق در استان سمنان کاهش داشت

مدیرکل ثبت احوال استان سمنان در گفتگو با خبرنگارخبرگزاری شبستان از کاهش طلاق در دوماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبرداد و گفت: در این مدت 160 مورد طلاق درشهرهای استان سمنان به ثبت رسیده است.

 

عباس طالب بیدختی با بیان اینکه سال گذشته در دوماهه نخست آن 173 مورد طلاق ثبت شده دراستان سمنان داشتیم ادامه داد: امسال با 13 مورد کاهش ثبت طلاق  یعنی 7.5 درصد روبرو بودیم.

 

وی با اشاره به اینکه ثبت طلاق درشهرستان شاهرود نسبت به دیگر شهرستان های استان سمنان بیشتر است اضافه کرد: نسبت جمعیت این شهرستان ونبود دفترخانه طلاق در بسطام، میامی و بیارجمند باعث این موضوع شده است.

 

به گفته وی کمترین طلاق در شهرستان گرمسار با ثبت سه واقعه انجام شده است.

 

عدم تفاهم اخلاقی و سازش مهمترین علل طلاق دراستان سمنان

طالب بیدختی بیشترین علت ثبت طلاق را در استان سمنان عدم تفاهم اخلاقی و سازش عنوان کرد و گفت: عوامل دیگر مانند اعتیاد، فقر، ناباروری، دخالت و... نیز دراین موضوع بی تاثیر نیستند.

 

مدیرکل ثبت احوال استان سمنان با اشاره به اینکه 30 درصد طلاق دراستان سمنان بین زوج ها در طی سه سال اول زندگی،21.5 درصد طلاق در این استان در یک سال اول زندگی اتفاق می افتد اظهار داشت: بیشترین سن طلاق دراستان سمنان برای مردان 25 تا29 سال ودر خانم ها 20 تا24 سال رخ می دهد.

 

طلاق با اشاره به رواج بالای طلاق بین زوج هایی که در پنج سال ابتدایی زندگی قرار دارند، اظهار داشت: برای پیشگیری از افزایش طلاق به خصوص در این دوره باید آموزش های لازم را در نظر گرفت.

 

وی با اشاره به اینکه زوجهایی که دارای تفاوت سنی کمتری هستند بیشتر در معرض طلاق قرار دارند، اظهار داشت: از خود گذشتگی در این زوج ها به دلیل احساسات کم بوده ودچار مشکل هستند.

 

کلاسهای آموزشی سبک زندگی برای زوج ها و والدین آنها برگزار شود

طالب بیدختی با تاکید به حساسیت سالهای ابتدایی زندگی زوجین ادامه داد: اگر اختلاف سن یک مقدار بیشتر باشد یکی از زوجین با گذشت وصبر می تواند مساله را رفع کند.

 

مدیرکل ثبت احوال استان سمنان بهترین اختلاف سنی را برای ازدواج پنج تا هفت سال ذکر کردوگفت: اگر فرهنگ کمک و گذشت در بین زوجین بیشتر شود اختلاف کمتر شده و بنیان خانواده کمتر آسیب می بیند.

 

وی با اشاره به راهکارهای کاهش طلاق اظهار داشت: برگزاری کلاسهای آموزشی سبک زندگی برای زوج ها و والدین آنها در بحث کاهش طلاق خیلی موثر است.

 

طالب بیدختی با بیان اینکه همانطور برخی از آزمایشات و ژنتیک برای قبل از ازدواج اجباری است ادامه داد: باید برگزاری کلاسهای شش تا 10 دوره آموزشی برای زوجها و والدین بصورت اجباری برگزار شود تا آموزشهای لازم به آنها درخصوص زندگی مشترک داده شود چرا که این دوخانواده از فرهنگهای جداگانه ای برخوردارند وباید با شرکت درکلاسهای آموزشی نحوه زندگی را فرا بگیرند.

 

جدایی از ناپسندترین مسائل اجتماعی است

وی با بیان اینکه والدین زوجین  اختلافات آنان را با حضور در خانه زوج ها حل و رفع کنند، اضافه کرد: بازگشت و بازسازی این باور که جدایی از ناپسندترین مسائل اجتماعی است می تواند در کاهش طلاق در جامعه تاثیر زیادی داشته باشد.

 

مدیرکل ثبت احوال استان سمنان همچنین بر نقش صداوسیما،آموزش وپرورش،دانشگاهها ،مطبوعات و... نیز در کاهش طلاق اشاره داشت و ادامه داد:اگر زوجها طرف مقابل خود را برای زندگی براساس معیار های درست و منطقی با توجه به مسائل خانوادگی، اجتماعی، سلایق باورهای دینی و فرهنگی و… انجام دهند کمتر دچار مشکل می شوند.

 

وی با اشاره به این مطلب که همکاری وتعامل همه مردم ودستگاههای مربوطه برای کاهش طلاق لازم وضروری بوده است ادامه داد: نقش آموزش های پیش از ازدواج، آموزش های حین ازدواج برای زوجین، آموزش خانواده ها و … نیز در پژوهش های طلاق مشخص شود.

 

برگزاری دوره های سبک زندگی اسلامی در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان نیز درگفتگو با خبرنگارخبرگزاری شبستان از برگزاری دوره های سبک زندگی اسلامی در این کانون ها خبرداد.

 

حجت الاسلام محمدرضا حدادیان با اشاره به اینکه ارائه سبک زندگی اسلامی یکی از اولویت های کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان است اظهار داشت: در این دوره ها وکلاسهای آموزشی شرکت کنندگان با چگونگی سبک زندگی آشنا شده وخود را با آن وفق داده وسپس آن را به دیگران منتقل می کنند.

 

وی هدف از تشکیل این دوره های آموزشی را زندگی مطلوب و سالم برگرفته از آموزه های دینی  عنوان کرد و گفت: با ترویج و نهادینه کردن سبک زندگی اسلامی در بین جوانان می توان از بروز برخی از مشکلات در جامعه از جمله طلاق جلوگیری کرد.

 

آموزش زوج ها بهترین شیوه و راهکار برای جلوگیری از طلاق

وی با اشاره به بحث طلاق درجامعه و به تبع آن دراستان اظهار داشت:باید با برنامه ریزی و آشنا کردن جوانان و زوجین درخصوص معضلات و مشکلات طلاق آنها را از این پدیده شوم دور کنیم.

 

حدادیان آموزش زوج ها را قبل وبعد از ازدواج بهترین شیوه وراهکار برای جلوگیری از طلاق برشمرد و ادامه داد: طلاق بعنوان یک آسیب اجتماعی جدی در جامعه محسوب می شود.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان وجود شبکه های ماهواره ای را یکی از علل سستی درخانواده ها بیان کردوافزود: این شبکه های غربی قصد به هم پاشی بنیان خانواده ها را دارند که باید خانواده هوشیارانه با این جنگ نرم  مقابله کنند.

 

ازدواج های صحیح و آگاهانه توسط زوج هامورد تاکید است

وی بر ازدواج های صحیح و آگاهانه توسط زوج ها تاکید کرد و ادامه داد: معمولا ازدواجهایی که با معیارهای دینی و مذهبی صورت می گیرد کمتر به طلاق ختم می شوند.

 

به گفته حدادیان یکی از معضلات خاموشی که خانواده های ایرانی را هدف قرار داده است، طلاق است که باید خانواده ها هوشیارانه وبا آگاهی دادن به فرزندان خود درخصوص معضل ومشکلات این موضوع آنها را بیدار کنند.

 

متقاضیان طلاق بین زوج هایی که درسه تا پنج سال ابتدایی زندگی قرار دارند بیشتر است 

کارشناس مشاوره و ناظر واحد کاهش طلاق سازمان بهزیستی استان سمنان در گفتگو با خبرنگارخبرگزاری شبستان  گفت: در دوماهه نخست امسال 40زوج متقاضی طلاق به مراکز مداخله در بحرانهای اجتماعی به منظور کاهش طلاق شهرستان سمنان زیر مجموعه بهزیستی استان سمنان برای دریافت مشاوره مراجعه کردند که یک مورد از آنها به سازش انجام شده است.

 

زینب سوری با اشاره به اینکه در دوماهه نخست پارسال 72 پرونده به این مرکز ارجاع شده بودکه شش مورد آن به سازش ختم شد اظهار داشت: امسال تعداد مراجعین کمتر بوده است.

 

وی عمده ترین علل طلاق را خیانت واعتیاد عنوان کردوگفت:متقاضیان طلاق بین زوج هایی که درسه تا پنج سال ابتدایی زندگی قرار دارند،بیشتر است.

 

سوری رنج سن زوجین متقاضی طلاق که به مرکز مراجعه کردند را 20 تا30 سال اعلام کرد و گفت: بی احترامی، طعنه زدن،ولخرجی،سکوت مفرط،دخالت خانواده ها،بدبینی،عدم شناخت علائق وخواسته های یکدیگر،توهین به خانواده های همدیگر،خودخواهی و... از ویروس های زندگی مشترک بوده وگاهی اوقات طلاق را به همراه دارد.

 

کارشناس مشاوره مرکز مداخله در بحرانهای اجتماعی به منظور کاهش طلاق از وجود پنج مرکز مشاوره در حوزه های اجتماعی،پیشگیری سازمان بهزیستی وبخش خصوصی برای ارائه خدمات ومشاوره به منظور کاهش طلاق خبردادوادامه داد: سازمان بهزیستی سعی دارد با تیم و کارشناسان مشاوره ای خود در کنار دستگاههای مربوطه به ایفای نقش مهم خود در کاهش طلاق زوجین کمک کند.

 

وی آموزش برای زوجین وآشنا کردن آنها با زندگی مشترک را قبل از ازدواج مهم دانست وگفت: زوج های جوان قبل از ازدواج و زوج هایی که زندگی خود را در معرض خطر می بینند، می توانند با مراجعه به مراکز مداخله در بحرانهای اجتماعی به منظور کاهش طلاق از مشاوره های تخصصی بهره مند شوند.

 

30 درصد ازدواج ها بعد از یکسال به طلاق می انجامد

رواشناس بالینی و مدرس دانشگاه نیز درگفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: با توجه به آمارهای موجود میانگین سن طلاق بین 22 تا38 سال است و30 درصد ازدواج های بعد از یکسال به طلاق می انجامد.

 

معصومه ثابت اسماعیل پور با تاکید براینکه لازم است راهکارهایی برای جلوگیری از این امر اقدام شود ادامه داد: چرا که اثرات زیانبار وناشی از طلاق نه تنها از لحاظ فردی بلکه خانواده ها وجامعه را نیز دچار آسیب می کند.

 

به گفته وی فرد مطلقه احساس تنهایی وانزوا می کند وبرای رهایی از آن به راههای مخاطره آمیز اقدام می کند.

 

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه مطمئنا دو فرد با عشق وعلاقه قبلی پیوند ازدواج دائم می بندند هرگز به جدایی وطلاق فکر نمی کنند اضافه کرد: ولی بعد از مدتی ومخصوصا بعد از ثبت رسمی عقد ابراز علاقه قبلی کمرنگ شده ودرگیر روزمرگی زندگی می شوند و نمی دانند که چطور باید پیوند عشقشان را نگه دارند که این اطلاعات وآگاهی برای زوجین باید قبل از ازدواج وسپس بعد از آن حداقل تا یکسال ادامه داشته باشد.

 

آموزش های لازم درخصوص مهارت های زندگی ضرورت دارد

وی تصریح کرد: یکی از راهکارهای پیشنهادی می تواند دوره نامزدی حداقل چهار تا شش ماهه با نظارت خانواده ها برای شناخت بیشتر دو نفر از یکدیگر وآموزش های لازم درخصوص مهارت های زندگی طی این دوران باشد.

 

ثابت اسماعیل پور ادامه داد: هم چنین برگزاری سمینارها،همایش ها وارائه اطلاعات از طریق صداوسیمانیز مطمئنا تاثیرگذار خواهد بود.

 

این رواشناس با اشاره به اینکه دلایل متعددی برای طلاق ذکر شده است اضافه کرد: کم شدن اعتقادات مذهبی، سرگرمی های جامعه امروز و دور شدن افراد از یکدیگر،مشغله های کاری وخستگی جسمی وروانی،پرتوقع شدن همسران،چشم وهم چشمی ها،دخالت های نامناسب خانواده ها،خیانت،مواد مخدر ومحرک، ماهواره ، عدم تناسب لازم فرهنگی ،اقتصادی، مالی وتحصیلی و....از جمله علل طلاق است.

 

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: امروزه علی رغم تغییرات فرهنگی عمیق وتغییر شیوه های زندگی از سنتی به مدرنیته افراد فاقد توانایی های لازم برای مقابله با مسائل روزمره خود بوده ونسبت به مشکلات آسیب پذیرتر شده اند.

 

عدم آموزش های مهارت زندگی عامل اثرگذاربرعدم توافق وتفاهم بین دو زوج است

وی با اشاره به اینکه هیچ آموزشی را در زمینه چگونه همسر داری وروان شناسی مردو زن، قبل از ازدواج زوجین نمی بینند اظهار داشت: مهمترین عامل اثرگذاربرعدم توافق وتفاهم بین دو زوج می تواند عدم آموزش های مهارت زندگی لازم باشد.

 

ثابت اسماعیل پور  وجود کارگاههای اجباری آموزش های مهارت همسرداری وآموزش های مهارت های زندگی قبل از ازدواج را در سیستم آموزشی ضعیف عنوان کردوگفت: گذراندن دوره ها می تواند رهگشای نسبی درحل مسائل اولیه زندگی زوجین باشد.

 

این استاد دانشگاه معتقد است:  زن و مرد در زندگی مشترک برای خود حقوقی قائلند اما راه دستیابی به آنها را نمی دانند، دلیل آن هم آموزش ندیدن است.

 

ثابت اسماعیل پور تأکید کرد: نسل های جوان باید بدانند؛ زندگی صرفاً یک ازدواج و تهیه غذا و بچه دار شدن نیست، درک طرف مقابل و فهم نیازهای او نقش عمده ای در حفظ زندگی دارد.

 

پایان پیام/

 

 

گزارش؛ عصمت سالار

کد خبر 460831

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha