به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه «عباس میرهاشمی» مدیر انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس در سخنانی گفت: خرمشهر شهری است که در اوایل هجوم عراق به ایران و پس از یک مقاومت چند 10 روزه اشغال و پس از تلاشی 500 روزه آزاد شد. خرمشهر تاریخی گذرا نیست؛ بلکه پایهای است برای امنیت کنونی ما.
میرهاشمی درباره نمایشگاه عکس آزادسازی خرمشهر اظهار کرد: برای ماندگار کردن رویدادی بزرگ مانند آزادسازی خرمشهر چه راهی بهتر از هنر. بیان واقعیتها به زبان هنر میتواند بسیار ماندگار و موثر باشد.
در ادامه این مراسم «مجید سرسنگی» مدیرعامل خانه هنرمندان ایران ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری این نمایشگاه در خانه هنرمندان ایران گفت: خیلی خوشحال هستم که در خانه هنرمندان ایران همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر، این نمایشگاه که ایثار، شجاعت و فداکاری رزمندگان این سرزمین را به تصویر می کشد را برگزار کنیم. خانه هنرمندان ایران همواره وظیفه خود می داند تا در مناسبت های مختلف ارزش های عظیم هشت سال دفاع مقدس را برای مخاطبان خود به نمایش بگذارد.
سرسنگی در ادامه صحبت های خود با اشاره به اهمیت آزادسازی خرمشهر در دوران هشت سال دفاع مقدس گفت: آزادسازی خرمشهر نقطه عطفی در دوران جنگ تحمیلی ما بود، همان طور که امام (ره) فرمودند که خرمشهر را خدا آزاد کرد، و این جمله بی شک از اهمیت این پیروزی بزرگ خبر می دهد. در واقع پس از فتح خرمشهر، کتاب جنگ به گونه ای دیگر ورق خورد به طوری که دشمن از این زمان فهمید که ما فقط برای دفاع از آب و خاک سرزمین خود نمی جنگیم، بلکه برای حفظ اعتقادات خود و دفاع از آن حاضریم تا پای جان به ایستیم.
وی در ادامه افزود: آزادسازی خرمشهر نشان داد که ما حاضریم برای دفاع از آرمان ها و اعتقادات خود، برای دفاع از انقلاب و رهبر خود تا پای جان به ایستیم و جانانه با دشمن خود بجنگیم، و دشمن را از سرزمینمان بیرون کنیم.
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به کم کاری در به تصویر کشیدن ایثار، اتحاد و زیبایی های هشت سال دفاع مقدس در عرصه فرهنگی و هنری کشور گفت: متسافانه ما به قدر کافی، آن طور که شایسته است نتوانسته ایم ایثار، اتحاد و زیبایی های هشت سال دفاع مقدس را به تصویر بکشیم، در عرصه مدیریت فرهنگی و هنری نسبت به موضوع جنگ نتوانسته ایم کارنامه خوبی داشته باشیم. پرداختن به ارزش های جنگ و هشت سال دفاع مقدس سلیقه ای نیست بلکه وظیفه ای است که ما باید همواره به آن توجه داشته باشیم.
سرسنگی در ادامه افزود: پرداختن به ارزش های هشت سال دفاع مقدس وظیفه یک مدیر فرهنگی است. دفاع مقدس هویت تک تک ما است و بهترین ابزار برای به تصویر کشیدن آن هنر است.
مجید سرسنگی در بخش پایانی صحبت های خود گفت: امروز نسل جوان ما باید بیشتر با جنگ و هشت سال دفاع مقدس ارتباط برقرار کند، تا الگو ایثار و فداکاری آن دوران همواره در جامعه زنده و پویا باشد، و از نسلی به نسل دیگر منتقل شود. امروز دفاع مقدس حقانیت ما را در جهان نشان می دهد، به همین منظور وظیفه جدی ما، چه مدیران عرصه فرهنگی و هنری و چه هنرمندان، توجه به آرمان های هشت سال دفاع مقدس و حفظ آن است.
این نمایشگاه که به همت انجمن هنرهای تجسمی و انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس برگزار میشود؛ 42 عکس از جمله: رسول ملاقلی پور، ناصر درخشان، سعید صادقی، اسماعیل داوری، بهمن جلالی، محمد فرنود، امیرعلی جوادیان، شهید بهروز مرادی، شهید داریوش گودرزی نیا و... با موضوع آزادسازی خرمشهر، مقاومت در این شهر و شادی مردم پس از آزادی آن، در نگارخانه استاد «ممیز» به روی دیوار میرود. همچنین در نگارخانههای استاد «میرمیران» و «پاییز» نیز 21 اثر نقاشی از جمله: مصطفی گودرزی، کاظم چلیپا، حبیب الله صادقی، محمد معمارزاده، مرتضی افشاری و ... با موضوع دفاع مقدس به نمایش درآمده است.
علاقهمندان برای دیدن این نمایشگاه میتوانند تا 9 خرداد، همه روزه از ساعت 14 تا 21 به نشانی خیابان آیتالله طالقانی، خیابان شهید موسوی شمالی، باغ هنر، خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.
پایان پیام/
نظر شما