پایبندی به اصول اخلاقی آسیب های اجتماعی را مهار می کند

خبرگزاری شبستان: مدیركل زندان های استان قزوین گفت: پایبندی به اصول اخلاقی مهار کننده آسیب های اجتماعی است و باشکسته شدن مرزهای اخلاقی است که هیچ چیز سلامت لازم را نخواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی اداره کل زندان های استان قزوین، حمیدرضا فراست طلب در جلسه شورای اداری این اداره کل بیان کرد: اخلاق از جمله موضوعاتی است كه انسان به عنوان موجودی اجتماعی از همان بدو خلقت به آن نیاز داشته و امروزه تمامی رفتارها و روابط اجتماعی تحت تأثیر آن است.

وی ادامه داد: در هر جامعه ای یک سری معیارها و ارزش های خاص اخلاقی وجود دارد و رفتار افراد با ارزش های مقبول در جامعه مشخص و سنجیده می شود؛ رفتارهای غیراخلاقی و مخالف ارزش های اجتماعی محرکی برای انحراف و بروز آسیب های اجتماعی خواهند بود.

مدیركل زندان های استان قزوین اضافه کرد: عدم پایبندی به اصول و ارزش های اخلاقی باعث به وجود آمدن ناهنجاری های اجتماعی می شود و رفتارهای جامعه ستیز در جامعه نیز نتیجه مخالف بودن با اخلاق های هنجار شده اجتماعی است. 

وی با تأكید براینكه رفتارهای اجتماعی زندانیان در زندان باید منطبق بر اخلاق اجتماعی باشد، افزود: آموزش های تربیتی باید مبتنی به اصول اخلاقی انسانی برای مددجویان تبیین شده و در تغییر رفتارهای آنها نهادینه شود.

فرست طلب با بیان اینكه اخلاق مداری در زندان ها حاكم است اعلام کرد: پایبندی به اصول اخلاقی مهار کننده آسیب های اجتماعی است و با شکسته شدن مرزهای اخلاقی است که هیچ چیز سلامت لازم را نخواهد داشت و بسیاری از فعالیت ها بی اثر می شود.

وی توضیح داد: برای ایجاد سلامت معنوی و رفتاری در زندانیان باید نظام های اخلاقی مبتنی برمبارزه با خود محوری تقویت شود و بخشی از افزایش جرائم ناشی از بی توجهی به همین امر است و باید بپذیریم که تقید به آداب دینی و پایبندی به اصول اخلاقی، مهار کننده بسیاری از مسائل این چنینی است.

مدیركل زندان های استان قزوین در بخش دیگری از سخنان خود به بیان ویژگی های اخلاقی كاركنان حین کار پرداخت و اظهار کرد: اخلاق کار می تواند از راه تنظیم بهتر روابط ، کاهش اختلاف و تعارض و افزایش جو تفاهم و همکاری وهمچنین کاهش هزینه های ناشی از کنترل، عملکرد را تحت تاثیر قرار دهد و بروز اخلاق حرفه ای مستلزم به فعل رساندن هوش اخلاقی است و به لحاظ مأموریت شغلی زندان ها، ترویج اخلاق شغلی كاركنان باید مورد توجه قرارگیرد. 

وی توانایی اعمال اصول اخلاقی را از جمله ویژگی های هوش اخلاقی در افراد برشمرد و توضیح داد: به فعلیت رساندن هوش اخلاقی موجب افزایش تعهد و مسئولیت پذیری بیشتر شده و به بهبود كارایی فردی و گروهی می انجامد.

فراست طلب خاطرنشان كرد: اخلاقی بودن یا نبودن رفتارها و عملکرد می تواند موجب بروز پیامدهای مثبت یا منفی در سطوح مختلف سازمان شود و سلامت اداری به عنوان پیامد مثبت و فساد اداری به عنوان پیامد منفی آن انگاشته می شود.

وی با اشاره به ضرورت اشاعه اخلاق شغلی در حوزه زندانبانی تأکید کرد: هر شغلی به اقتضای حرفه خود، مسئولیت های اخلاقی خاصی را می طلبد و اخلاق شغلی در زندان به عنوان الگویی عملی به زندگی زندانیان هدف بخشیده و رفتار مناسب را در بین آنها تقویت می سازد.

پایان پیام/

 

کد خبر 460757

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha