تحقق اهداف ظهور امام عصر(ع) از کانال کربلا تامین می شود

خبرگزاری شبستان: یاری امام زمان(ع) از کانال یاری سید الشهدا(ع) می گذرد. یعنی از کربلا باید امام عصر(ع) یاری شوند و یاری امام باید از این مسیر تامین شود و از این راه نیز اهداف ظهور قابل تحقق است.

خبرگزاری شبستان: برنامه "قرار جمعه" اول خرداد ماه با حضور حجت الاسلام مجتبی کلباسی، مدیر مرکز تخصصی مهدویت به موضوع "امام حسین(ع) و امام مهدی (ع) شباهت ها و پیوندها" پرداخت.

علاوه بر تقارن تاریخی 27 رجب و مبعث پیامبر و سوم شعبان و ولادت امام حسین(ع) تا ولادت امام عصر، یک توالی حقیقی و معنوی هم بین اینها است و آن این است که هر دو این دو مورد از مواردی است که در کلام صریح نبی مکرم اسلام به اتفاق امت اسلام ذکر شده و آن این است که به امامت هر دو این امامان پیامبر گواهی و خبر دادند.

یعنی از نبی مکرم اسلام که معدن رسالت و حکمت و رابطه بین وحی الهی است این کلام وارد شده که حسن(ع) و حسین(ع) در هر حالتی امام هستند و در مورد امام عصر نیز همین تعبیر آمده که مهدی(ع) از فرزندان من است و آخرین امام است.

بنابراین آخرین امامی که از جانب خدا می آید و خاتم اوصیاست، حضرت مهدی(ع) است و این مطلب به قدری منسجم و محکم است که حتی پر عناد ترین فرقه ها مانند وهابی ها در فتاوای بزرگان شان است که منکر مهدی کافر است.

همچنین اسم هر دو بزرگوار از جانب پیامبر صادر شده و پیامبر فرمودند: نام او نام من است، چون حضرت مهدی لقب است و اسم ایشان همان اسم پیامبر است. پس اسم هر دو و امامت هر دو در کلام قطعی و متواتر پیامبر نیز ذکر شده البته اسامی همه امامان در کلام پیامبر آمده است اما این دو، یک خصوصیات و ویژگی خاص دارند و آن متواتر بودن و احادیثی است که مورد اتفاق مسلمین است.

قطعا حضرت مهدی(ع) مانند سید الشهدا(ع) از نسل پیامبر هستند و از نسل امام علی(ع) هسنتند و از نسل حضرت زهرا(س) می باشند اینها در کلام نبی اسلام ذکر شده که مهدی(ع) از فرزندان فاطمه (س)و علی (ع) و حسین(ع)  است این مطالب از یقینیات حدیثی است.

قیام امام حسین(ع) برای اصلاح امت پیامبر بود به طوریکه حضرت فرمودند: این حرکت برای قدرت طلبی و رقابت سیاسی و اهداف مادی نبوده است چنانکه در کربلا شب تاسوعا وقتی شمر تقاضای ملاقات با حضرت عباس را کرد تحت این عنوان که ما از یک قبیله ایم، حضرت از امام اجازه گرفتند، شمر گفت: هر چه بخواهید برای شما فراهم است و پیشنهادهایی به حضرت عباس کرد ولی ایشان جواب دادند: من چگونه در امان باشم حال آنکه پسر پیامبر در امان نباشد.

ولی امام حسین (ع)  با هدف اصلاح قیام کرد همچنین هدف غایی ظهور حضرت مهدی(ع) اصلاح جامعه جهانی در تمام شئون سیاسی فرهنگی و ... است، البته احیای کتاب و سنت از دیگر اهداف بود، امام حسین(ع) فرمودند: حرکت من برای این است که کتاب خدا و سنت پیامبر احیا شود، امام عصر نیز برای احیای کتاب و سنت قیام خواهند کرد.

دفع فساد و ظلم از جهان نیز از برنامه های قیام سید الشهدا بود وقتی فرمود: نمی بینید به حق عمل نمی شود و افراد فاسد حکومت را در دست گرفتند همچنین امام عصر می ِآیند تا حکومت های فاسد را در هم بشکنند، در دعای ندبه آمده که کسی که ذخیره شده برای اینکه بیاید و پشت ظالمان را بشکند.

بنابراین امر به معرف و نهی از منکر، احیای سنت و اصلاح جامعه اهداف مشترک قیام های امام عصر و حضرت سید الشهدا است.

البته تشابهات بسیار دیگری بین این دو نهضت وجود دارد که یکی از جهت مکانی است، امام حسین (ع) در ماه رجب در سال 60 هجری حرکت کردند به خاطر اینکه شرایط در مدینه برای حضور حضرت فراهم نبود و تهدید و ارعاب بود لذا شبانه از مدینه با اهل بیتشان خارج شدند این خروج از مدینه به خاطر خوف بود و مقصد هم مکه، امام عصر نیز حرکتشان در کلیات شبیه همین قضیه است بنابر روایات سفیانی به مدینه حمله می کند و هدفش نیز حضرت است که معلوم می شود در فاصله ظهور و قیام حمله می کند، مدتی قبل از اعلام قیام عمومی در مکه یک ظهور ابتدایی صورت می گیرد و سفیانی حمله می کند به مدینه برای نابودی حضرت و حضرت از مدینه به مکه می آیند.

امام حسین(ع) در مکه دعوت خود را آشکار کردند و آنجا بود که خطبه خواندند، امام عصر هم در مکه دعوت خود را علنی می کنند، امام حسین(ع) پس از حرکت از مکه به سمت کوفه آمدند و وقایعی که اتفاق افتاد که به کربلا منجر شد، امام عصر نیز به کوفه می آیند و کوفه را مرکز خود قرار می دهند یعنی همان هدفی که امام حسین(ع) دارند.

قرار بود کوفه نیز محل حکومت امام حسین(ع) شود دعوت نامه نوشته بودند بنابراین برنامه حضرت این بود که کوفه را مرکز قرار دهند، امام عصر نیز همین کار را می کنند و بنابر روایات مسجد کوفه به حدی توسعه پیدا می کند که هزار درب پیدا می کند. خط سیر از نظر مکانی نیز کاملا همان الگو است از مدینه به مکه و مکه به کوفه.

اصحاب امام حسین (ع) در مکه به ایشان پیوستند اصحاب امام عصر هم در مکه به ایشان ملحق می شوند و 313 نفر که کابینه حضرت هستند مثل ابر بهاری خود را می رسانند به مکه و کار را آغاز می کنند.

شباهت زمانی هم وجود دارد بنابر برخی از روایات روز قیام امام عصر روز عاشورا است همانطور که قیام امام حسین(ع)  در روز عاشورا به آن نتایج رسید و شروع قیام حضرت ولی عصر در مکه نیز روز عاشوراست.

ارتباط شعارها نیز یکی از تشابهات شگفت است، یاران امام حسین (ع) برای نصرت و دفاع از امام عصر خود و با همه وجودشان با گذشت از جان و خانواده امام را یاری کردند، در حالی که شعار نهضت امام عصر "یالثارت الحسین" است و در دعای ندبه آمده که کجاست کسی که بیاید و انتقام خود شهدا را بگیرد بنابراین ارتباط محتوایی و شعاری بین دو قیام است.

تشابه در دشمنان دو بزرگوار نیز وجود دارد، دشمنان امام حسین (ع) بنی امیه و آل ابی سفیان بودند که این کار را رهبری کردند و از همین فرقه و همین شجره دشمنان امام عصر را تشکیل می دهند، همین سفیانی که از سر سخت ترین دشمنان حضرت است و از علائم قطعی ظهور خسف بیدا می باشد نیز از آل ابی سفیان است و او رهبری می کند حرکتی علیه امام عصر که البته خیلی زود نابود می شود.

بنابراین امروز کسانی که خط و نشان می کشند برای کربلا اینها از همین ریشه اموی تغذیه می شوند. یک طایفه دیگری از دشمنان حضرت هم تشابه دارند و آن علمای سو هستند عالمانی هستند که در خدمت ظلم و فساد هستند به طوریکه در زمان امام حسین(ع) قاضی القضات علیه حضرت حکم می دهد و علما تایید می کنند الان هم برخی که از حقیقت فاصله دارند قلم می زنند برای دفاع از یزید.

علمای سو نیز در زمان امام حسین(ع) در صفوف ظلم بودند در زمان ظهور هم گروهی از علمای سو در خدمت قدرت ها قرار می گیرند علیه حضرت. یکی دیگر از نکات قابل توجه بحث غربت امام حسین(ع)  است که خیلی شباهت دارد با تنهایی امام عصر.

امروز اگر در یک نقطه ای اعلام شود حضرت مهدی (ع)  ظهور کردند تمام قدرت ها علیه حضرت وارد عمل می شوند چون هنوز آمادگی در سطح جهان نیست پس حضرت هنوز هم غریب و تنها هستند پس همانطور که امام حسین(ع)  تنهای تنها بودند وجود مقدس امام عصر نیز تنها هستند.

بنابراین یاری امام زمان از کانال یاری سید الشهدا است یعنی از کربلا باید امام عصر یاری شوند یاری امام باید از این مسیر تامین شود و از این راه نیز اهداف ظهور قابل تحقق است.

یکی از نکات ارزنده این است که در زیارت امام حسین(ع)  داریم که خواننده آرزو می کند ای کاش با حضرت بود و به فوز بزرگ نایل می شد، در زیارات و ادعیه مهدوی همین جلمه است در دعای عهد می خوانیم: مرا از کسانی قرار بده که کنار حضرت حضور داشته باشم و به شهادت برسم.

در کنار شباهت ها که بستر حرکت است تفاوت هایی هم وجود دارد یکی از آنها این است که یاران امام حسین(ع) اندک بودند و پراکنده شدند ولی یاران امام عصر هم هسته اولیه بسیار نیرومند است و هم افرادی که به حضرت ملحق می شوند ثابت قدم می مانند.

تفاوت دیگر این است که امام حسین(ع) اجازه نداشتند در این که در قیام خود از نیروهای غیبی مدد بگیرند و با وسایل غیر متعارف دشمن را نابود کنند، اما امام عصر در این مساله ماذون است اصلا حضرت حرکتشان همراه با تاییدات آسمانی است و حضرت مسیح برای یاری ایشان می آیند، همچنین نهضت کربلا در ظاهر محقق نشد اما نهضت امام عصر موفقیت قطعی در ظاهر هم دارند و در آخر اینکه اگر مسیر حضرت امام حسین(ع) منطقه ای بود ولی حکومت حضرت ولی عصر جهانی است.

شایان ذکر است،‌ "قرار جمعه" هر هفته بعد از دعای ندبه از شبکه اول سیما پخش می شود. شماره پیامک 30000313 هر هفته میزبان دل نوشته ها و تعداد صلوات هایی است که مخاطبان برای خوشنودی امام عصر(ع) ارسال می کنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 460364

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha