صحنه آخر از تراژدی هولناک سرطان

خبرگزاری شبستان: پیکر مصطفی عبدالهی در میان اشک و اندوه دوستدارانش از مقابل تالار وحدت به سوی قطعه هنرمندان بهشت زهرا تشییع شد.

به گزارش خبرنگار تئاتر شبستان، مصطفی عبدالهی بازیگر و کارگردان با سابقه تئاتر ایران، پس از 14 سال پایداری در نبرد با بیماری سرطان، در آخرین روز از ماه اردیبهشت درگذشت و صبح امروز دوم خرداد با بدرقه دوستان و همراهانش راهی دیار باقی شد.

 

ایستاده بر بالین برادر بی جان

در ابتدای این مراسم که اجرای آن به میکائیل شهرستانی واگذار شده بود، این بازیگر و دوست قدیمی عبدالهی در سخنانی گفت: هرگز فکر نمی کردم روزی چنین بالای جسم بی جان برادرم «مصطفی» بایستم و مجلس عزایش را بگردانم.

 

میکائیل شهرستانی درباره رفیق دیرینه اش افزود: مصطفی تا آخرین لحظات زندگی اش کوشید تا وظیفه انسانی و فرهنگی خود را به انجام برساند و برای اجرای «در اعماق» نیمه بی هوش و ناخوش احوال، چشم به ما می گشود و سئوالات مان را پاسخ می گفت. هرچند که با تمام مشکلات ناشی از سرطان، تالار اصلی تئاتر شهر مشروط و فقط برای پانزده روز در اختیار وی گذاشته شد.

 

شهرستانی که با اعلام خبر درگذشت «مهران دوستی» گوینده با سابقه رادیو حزن حاضران را دوچندان کرد، به نقش همسر شهرستانی اشاره کرد و گفت: اگر مصطفی توانست پانزده سال در برابر هیولای سرطان ایستادگی کند، به خاطر بانو ناهید است که همواره کنارش ایستاد و پناه و پشتیبانش بود.

 

این بازیگر سرشناس تئاتر همچنین از همکارانش گلایه کرد و گفت: این گناه ماست که از هم بی خبریم و عادت کرده ایم فقط در مراسم ختم یکدیگر، گرد هم جمع شویم.

 

 

دعا خوانی مراد خوانی بر بالین عبدالهی

پس از سخنان میکائیل شهرستانی، علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد به عنوان اولین سخنران مراسم در سخنانی گفت: متاسفم که اولین روز هفته را با بدرقه عزیزی آغاز می کنیم که بایست در کنار او به تماشای آخرین اثرش بر صحنه تئاتر می نشستیم.

 

معاون وزیر ارشاد ضمن تسلیت به خانواده عبدالهی، ابراز امیدواری کرد: ای کاش این گردهمایی را در مراسم مختلف بزرگداشت هنرمندان و در زمان حیات شان داشته باشیم.

 

وی در پایان به دعا خوانی برای عبدالهی پرداخت و آمرزش این هنرمند فقید را از درگاه خداوند متعال خواستار شد.

 

مثل شاهزادگان هزار و یک شب

در ادامه دکتر قطب الدین صادقی سرپرست گروه تئاتر «هنر» با خوانش اولین ابیات فردوسی پس از مرگ رستم، درباره دوست و همکار دیرینه اش، گفت: می خواهم از رفیقی حرف بزنم که در طی سی سال، هفتاد اثر نمایشی را با همراهی وی روی صحنه تئاتر برده ایم. کسی که در نزدیک به سی نمایش نقش محوری را بر عهده داشت و در بسیاری از دیگر نمایش ها کارگردانی را عهده دار بود.

 

صادقی افزود: ما سوگوار کسی هستم که علاوه بر هنرش که بازیگری والامقام و طراز اول بود، انسانی وارسته، مهربان و صادق بود که مثل شاهزادگان هزار و یک شب زیست.

 

این نمایشنامه نویس، کارگردان و مدرس تئاتر با انتقاد از عملکرد برخی مدیران افزود: در دولت قبل مصطفی و 60 هنرمند دیگر از کارشان اخراج شدند در حالیکه 6 نفر از آنها بیمار سرطانی بودند و در راه مبارزه با این بیماری، حقوق و بیمه نیز از ایشان دریغ شد.

 

وی ادامه داد: مصطفی در برابر تمام سختی ها ایستاد و هرگز از غرور زیبای ذاتی اش دست نکشید و سخت کوشانه و آگاهانه با بیماری اش جنگید و به رغم درد وحشتناک و گرفتاری مالی تا آخرین دقیقه های عمرش وفادارانه کار کرد و هرگز تن به دغل کاری و انجام کارهای سفارشی نداد.

 

دکتر صادقی تصریح کرد: مصطفی به ما آموخت که می توان ایستاد و کار کرد و به کارشکنی مدیرانی که مهمترین کارشان جلوگیری از فعالیت هنرمندان است، بی اعتنا بود.

 

دکتر صادقی در پایان و در حالیکه بغض کرده بود به نزدیکی خود به میکائیل شهرستانی و مصطفی عبدالهی اشاره کرد و گفت: در طول این سالها، مسائلی را با مصطفی در میان گذاشته ام که نمی توانستم حتی به برادرانم بگویم و امروز یکی از برادرانم از دست رفته است.

 

 

قهقهه چهارده ساله به هیولای مرگ

ایرج راد هنرمند پیشکسوت بازیگری ایران نیز در سخنانی به شرافت هنرمندان تئاتر و مسئولیت پذیری آنان اشاره کرد و گفت: در بسیاری از حرفه ها، بیماری افراد موجب بازنشستگی، استراحت و یا باز خرید می شود اما تئاتر بازنشستگی ندارد و تا دم مرگ ادامه پیدا می کند.

 

راد فزود: مصطفی عبدالهی شاخصه و نشانی از هنرمندانی است که به دور از تمام حواشی برای مردم کار می کنند و به رغم بیماری تا آخرین لحظه ها برای هنر مملکت شان می کوشند.

 

مدیر عامل خانه تئاتر به سونامی سرطان در میان بازیگران اشاره کرد و گفت: سال گذشته مجید بهرامی و بهرام ریحانی را از دست دادیم که در طی بیماری شان به مرگ خندیدند و به کارشان ادامه دادند. امروز سوگوار مصطفی عبدالهی هستیم که چهارده سال به مرگ قهقه زد و ایستادگی و کار کردن برای مردم را به ما آموخت.

 

وی افزود: مصطفی عبدالهی همیشه زنده خواهد بود و روانش پاکش همواره در زمره اسطوره های تئاتر خواهد ماند.

 

در پایان این مراسم و پس از اجرای چند قطعه توسط رسول نجفیان، دوستان و یاران عبدالهی، حجت الاسلام و المسلمین دعایی را در اقامه نماز همراهی کردند و او را برای همیشه وداع گفتند.

 

 

علی مراد خانی معاونت امور هنری وزیر ارشاد، مهدی شفیعی مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی و ایرج راد، قطب الدین صادقی، هادی مرزبان، گلچهره اسدی، حمیدرضا نعیمی، سیاوش چراغی پور، یعقوب صباحی، رضا صابری، اصغر همت، فرهاد تجویدی، عباس غفاری، پیمان شریعتی، محمد اسکندری، خسرو احمدی، محسن حسینی، آتش تقی پور، مجید قناد و پرستو صالحی از جمله حاضران این مراسم بودند.

 

انتهای پیام/

کد خبر 460288

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha