حوزه ای تحتِ نظارتِ مستقیم یک مرجع تقلید / محفلِ گردهم آیی خطیبان

خبرگزاری شبستان: دارالمبلغین فلسفی (سفیران امیرالمؤمنین) تنها مدرسه ای در تهران است که تحت نظارت مستقیم یک مرجع تقلید اداره می شود و شاید همین نظارت، عاملی اثرگذار در موفقیت این مدرسه است.

خبرگزاری شبستان: مدرسه دارالمبلغین فلسفی (سفیران امیرالمؤمنین) دارای چند ویژگی است: تحت نظارت مستقیمِ یک مرجع تقلید، تأسیس در منزل شخصی حجت الاسلام و المسلمین فلسفی -خطیب نام آشنا، کسب رتبه دوم در میان مدارس سفیران هدایت کشور، حضور اساتید اخلاقی برجسته کشور در درس اخلاق این مدرسه و ... . و همه این ها بهانه هایی شد تا گزارشی از این مدرسه تهیه و پیش روی شما قرار گیرد.

 

آشنایی با مدارسِ سفیران

دوره تحصیلی مدارس سفیران هدایت، 5 سال بوده و علاوه بر دروس سایر حوزه ها، دروس تخصصی مانند روانشناسی، شیوه سخنرانی و روضه خوانی، آشنایی با ادیان و فرق و ... تدریس می شود و در اموری مانند شهریه، تلبس و ... تفاوتی با سایر مدارس ندارد و همه مدارک، بودجه ها و ... با تأیید قم انجام می گیرد. تعلیم تفسیرِ حداقل ۱۵جزء از قرآن کریم جزو برنامه های درسی مدارس سفیران است.

 

تأسیس مدرسه دارالمبلغین فلسفی

مدرسه دارالمبلغین فلسفی که سفیران امیرالمؤمنین علیه السلام نیز نامیده می شود در منزل شخصی واعظ شهیر شیعه، حجت الاسلام و المسلمین محمدتقی فلسفی در خیابان ری تهران تأسیس شد. آیت الله مکارم شیرازی در اوایل دهه ۸۰ خورشیدی این منزل را از ورثه خریداری، در سال ۱۳۸۲ شروع به ساخت مدرسه کرده و در سال 85  افتتاح کردند.

 

مدیرانی که توسط مرجع تقلید انتخاب می شوند

مدیر مدرسه را آیت الله مکارم شیرازی (مرجع تقلید شیعه) به طور مستقیم تعیین می کند و از سال ۸۵ تا ۹۱ حجت الاسلام صفوی و از ۹۱ تاکنون حجت الاسلام سید ابراهیم هاشمی مدیر بوده اند. این مرجع تقلید عمدتا مدیران جوان را انتخاب می کند تا با انگیزه و پرنشاط در امر تربیت سربازان امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف موفق باشند.

 

شیوه جذب طلاب

شیوه گزینش و جذب طلاب در مدرسه سفیران امیرالمؤمنین علیه السلام بدین شرح است: داوطلبین پس از کسب رتبه لازم در آزمون سراسری حوزه، دعوت به مصاحبه شده و در صورت موفقیت در مصاحبه های تخصی و عمومی در دوره اختبار و تثبیت شکرتو پس از احراز شرایط لازم جذب می شوند. طلاب این مدارس برای شروع تحصیل مانند نیروهای برخی نهادهاو سازمان ها تعهد می دهند حداقل به اندازه دوره تحصیلی (معمولا ۵ سال) در مراکز مرتبط مشغول به خدمت شوند.

 

امکانات و تجهیزات

این مدرسه که در زمینی به مساحت ۶۲۴ متر مربع و  ۲۰۱۵ متر بنا در پنج طبقه بنا شد دارای سالن اجتماعات، کتابخانه و قرائت خانه، سالن اینترنت، نمازخانه، نهارخوری، بخش اداری و مدرس ها است؛ شاید کتابخانه ای دارای  ۶۰۰۰ جلد کتاب و سالن اینترنتی با ۱۵ دستگاه از برترین امکانات مدرسه باشد؛ امکاناتی که بسیاری از مدارس دارای سابقه 100 ساله ندارند.

 

خوابگاهی پس از چندسال بلاتکلیفی

خوابگاه مدرسه سفیران امیرالمؤمنین با هدف تمرکز بیشتر طلاب بر مباحث علمی و تحقیقاتی، زمانی که در مدرسه حضور دارند در خیابان ادیب قرار دارد. و البته خوابگاهی مجهز که طلاب از آن رضایت دارند. بنابر سخنان حجت الاسلام فراهانی از معاونین مدرسه، این خوابگاه در سال ۱۳۹۰ پس از تلاشهای فراوان تأسیس شد و طلاب از بلاتکلیفی چندساله رها شدند.

 

طلابی که با تلاشی مضاعف مشغول تحصیل هستند

بنابر سهمیه و ظرفیت مصوب، هر سال ۱۸ نفر طلبه جدید وارد مدرسه می شوند و تا پایان نیم سال اول تحصیلی ۹۴-۱۳۹۳ ، ۹۰ نفر فارغ التحصیل شده و با توجه به تعهدی که در ابتدای تحصیل داده اند در سازمان ها و نهادهای مختلف مشغول تحصیل هستند. در حال حاضر حدود ۱۰ طلبه در این مدرسه مشغول تحصیل هستند.

جذب این حوزه علمیه می شوند که تا کنون حدود ۶۰ نفر از ایشان از این مرکز فارغ التحصیل گردیده اند و حدود ۸۰ نفر نیز مشغول تحصیل هستند.

احتمالا نام مرحوم آقای فلسفی هر فردی خاصه طلبه ای را ترغیب به تلاش و جهاد علمی و عقیدتی مضاعف می کند؛ شخصیتی که  مورد تقدیر امام خمینی رحمت الل علیه و مقام معظم رهبری نیز بودند و تعابیری مانند پهلوان سخن برازنده ایشان است. طلاب به عنوان مبلغین همچون آقای فلسفی با تلاشی زایدالوصف به امر تحصیل مداومت دارند و امیدوارند شاگردان خوبی برای امام صادق علیه السلام باشند.

 

درس های اخلاق با حضور اساتید برجسته

وقتی حجت الاسلام سعید احمدی شهرابی معاون تهذیب مدرسه از درس و نام مدرسین اخلاقی گفت، دریافتم که مدرسه ای بسیار فعال در این زمینه است: آیات استادی، شاه آبادی و ... و حجج الاسلام و المسلمین حسینی زابلی، جاودان، صدیقی و ... حجج الاسلام ابوترابی فرد، آقاتهرانی و ... . درس اخلاق معمولا یکشنبه هر هفته یک ساعت قبل از اذان ظهر با حضور عموم طلاب، اساتید و معاونین برگزار می شود.

 

کسب رتبه دوم در کشور

حجت الاسلام هاشمی اظهار داشت: در سال ۱۳۹۲ این مدرسه به دلیل جدیت در امور پژوهشی، آموزشی و اخلاقی رتبه دوم در میان تمام مدارس سفیران هدایت را کسب کرد. افتخاری که مسئولیت ما را دوصد چندان کرده است. همچنین سال ۱۳۹۳ در چهارمین جشنواره علامه حلی به عنوان یکی از 7 حوزه برتر انتخاب شد.

 

محفلِ گردهم آیی خطیبان

 

از زمان حجت الاسلام و المسلمین فلسفی رحمت الله علیه جلسه جامعه وعاظ تهران هر هفته در منزل ایشان برگزار می شد و این سنت پس از رحلت ایشان و با تأسیس مدرسه سفیران امیرالمؤمنین، ۷ صبح هر جمعه ادامه دارد.

 

پایان پیام/

کد خبر 460239

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha