به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان؛ عبدالمحمد زاهدی، استاندار کردستان در جلسه نجات بخشی دریاچه زریبار با بیان این مطلب اظهار داشت: دستگاههای متولی فرهنگی استان باید با آمادگی کامل وارد اجرایی شدن برنامه های نجات بخشی دریاچه زریبار شوند و مصوبات جلسات ستاد را در اسرع وقت اجرایی کنند.
وی ضمن تقدیر از تلاش های انجمن سبزچیای مریوان در خصوص تلاش برای حفاظت و صیانت از دریاچه زریبار مریوان در ادامه برلزوم همکاری بیشتر سازمان های مردم نهاد در برنامه های مردمی حفاظت از محیط زیست تاکید کرد.
استاندار کردستان خاطر نشان کرد: دولت مصمم به ساماندهی دریاچه زریبار مریوان به عنوان سرمایه ملی در زمینه محیط زیست است و در این رابطه با همکاری کلیه دستگاههای اجرای اقدامات لازم را برای نجات این دریاچه انجام می دهد.
وی خطاب مدیران دستگاههای اجرایی متولی حفاظت محیط زیست و به ویژه دریاچه زریبار مریوان گفت: باید نیازهای اساسی و ضروری حفظ دریاچه زریبار را اولویت بندی کرد و در برنامه زمان بندی نسبت به رفع موانع و مشکلات موجود اقدام کرد.
زاهدی با تاکید بر اهمیت تشکیل کمیته شهرستانی نجات بخشی دریاچه زریبار در این راستا خواستار تسریع در اجرای برنامه های عملیاتی تدوین شده برای این دریاچه شد.
وی در ادامه سخنان خود دستور ایجاد وب سایت اطلاع رسانی نجات بخشی دریاچه زریبار را برای آگاهی رسانی به جامعه و علاقمندان به محیط زیست صادر کرد.
زاهدی با اعلام اینکه باید در کمترین زمان ممکن وضعیت فاضلاب حاشیه دریاچه ساماندهی شود ، اظهار داشت: سعی خواهد شد در اعتبارات استانی و ملی هزینه های مورد نیاز برای ساماندهی این بخش پیش بینی و وارد فاز اجرایی شود.
وی از حضور کارشناسان دانشگاهی و مراکز آموزش عالی استان در کمیته های مختلف نجات بخشی دریاچه زریبار مریوان استقبال کرد و خواستار ارجاع سرفصل های تحقیقاتی و پژوهشی کارشناسان به دستگاههای اجرایی مربوطه برای اجرایی شدن نتایج این تحقیقات شد.
استاندار کردستان ابراز داشت: باید هرچه سریعتر با مطالعه دقیق و تهیه نقشه جامع تلاش سود تا حریم مورد نظر برای اجرای طرح نجات بخشی دریاچه زریبار تهیه شده و درصورت امکان نسبت به تمللک اراضی مورد نیاز اقدامات لازم به عمل آید.
وی اظهار داشت: دستگاههای متولی باید نسبت به راه اندازی پژوهشکده و آزمایشگاه تخصصی بررسی وضعیت دریاچه زریبار تلاش کنند.
زاهدی ترویج برنامه های آموزشی و افزایش حساسیت مردم نسبت به سرنوشت دریاچه را بسیار حائز اهمیت برشمرد و گفت: در این رابطه باید در دو بخش برنامه های خود را متمرکز کنیم، نخست برای کسانی که در حاشیه دریاچه زندگی می کنند و با دریاچه ارتباط مستقم دارند تا برای کاهش آسیب های وارد شده به دریاچه کوشش کنند و دومین عامل نیز باید فضا سازی مناسب بتوانیم افکارعمومی مردم شهر مریوان را در قبال سرنوشت دریاچه آگاه کرد تا با حساسیت بیشتری با این طرح همکاری کنند.
وی از آمادگی دستگاههای اجرایی استان برای برگزاری همایش تخصصی ویژه وضعیت دریاچه زریبار مریوان خبر داد.
زاهدی توسعه بخش گردشگری در کردستان را خواستار شد و گفت: باید توسعه این بخش و نیز حفظ محیط زیست استان را در اولویت برنامه های قرار دهیم.
وی از فرمانداری، شهرداری و دیگر دستگاههای اجرایی شهرستان مریوان خواست تا با قاطعیت با هرگونه ساخت وساز غیر قانونی در حاشیه دریاچه زریبار برخورد کنند و و مانع هرگونه سوء استفاده افراد سود جو در این زمینه شد.
پایان پیام/
نظر شما