به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از فرمانداری سنندج، محمد ابراهیم زارعی، فرماندار شهرستان سنندج در شورای زکات این شهرستان اظهار کرد: زکات واجبی الهی و بستری برای ارتقای رفاه اجتماعی است.
وی با بیان اینکه زکات از جمله واجبات دینی است که در دین اسلام جایگاه ویژهای دارد، افزود: در احادیث مختلف و آیات قرآن به احیا و ترویج این واجب دینی بارها اشاره و تاکید شده است.
فرماندار سنندج، بر اطلاعرسانی در مورد تاثیرات مثبت پرداخت زکات در جامعه تاکید کرد و گفت: تاثیرات زکات باید با استفاده از ظرفیتهای مختلف به ویژه بهرهگیری از ظرفیت رسانهها به مردم اطلاعرسانی شود.
دکتر زارعی، با بیان اینکه بهرهگیری از ظرفیت موسسات خیریه در راستای ترویج و نهادینهکردن فرهنگ پرداخت زکات میتواند نقش بسزایی داشته باشد، بیان کرد: تقویت باورهای دینی مردم در راستای ارتقای مشارکت آنان در پرداخت زکات از دیگر مباحثی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به کمک 2 میلیارد تومانی موسسات خیریه در سال گذشته به اقشار نیازمند در این شهرستان، اظهار کرد: رفع مشکلات نیازمندان و تلاش در راستای ایجاد بسترهای لازم برای توانمندسازی آنها باید اولویت دستگاههای حمایتی و موسسات خیریه باشد.
فرماندار سنندج با اشاره به کسب رتبه دوم شهرستان سنندج در زمینه جمعآوری زکات بیان کرد: حدود یک سوم از جمعیت استان در شهرستان سنندج هستند که این مهم ظرفیت را برای رسیدن به رتبه برتر در بحث جمعآوری زکات فراهم کرده است.
زارعی افزود: تلاش بیشتر برای رسیدن به جایگاه بهتر در زمینه جمعآوری زکات باید در اولویت دبیرخانه شورای زکات قرار گیرد و از مسئولان شهرستان نیز میخواهیم در این راستا تلاش بیشتری داشته باشند.
وی مهمترین فلسفه پرداخت زکات را ریشهکن کردن فقر و توسعه عدالت اجتماعی عنوان کرد و گفت: دین اسلام با توجه به این مهم زکات را در کنار نماز قرار داده و احیا و ترویج آن امری ضروری است.
فرماندار سنندج در ادامه بهرهگیری از ظرفیت زکات در راستای اجرای پروژههای عامالمنفعه را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مدارس جزء مکانهای عامالمنفعه و بستری برای علمآموزی و ارتقای سطح دانش و آگاهی مردم است استفاده از ظرفیت زکات در راستای توسعه و تجهیز مدارس در شهرستان در دستور کار قرار گیرد.
او در ادامه ضمن تقدیر از تلاشهای رسانه ملی و سایر رسانهها در حوزه ترویج و نهادینه کردن فرهنگ زکات در جامعه بیان کرد: بکارگیری افراد تاثیرگذار در راستای ترویج و نهادینه کردن فرهنگ پرداخت زکات ضروری است.
زارعی گفت: جامعه روحانیون با توجه به تأثیراتی که در بین مردم دارند، میتوانند نقش بسزایی در تشویق و ترغیب جامعه به ادای این واجب دینی داشته باشند و امیدواریم در خطبههای نماز به این مسئله بیشتر توجه کنند.
وی خاطر نشان کرد: اقدامات کمیته امداد در طول چند سال اخیر در زمینه مدیریت و هزینه کرد زکات قابل تقدیر است ولی بستر برای تلاش و کار بیشتر در این حوزه وجود دارد.
پایان پیام/
نظر شما