به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، ابراهیم نیک منش عصر امروز (31 اردیبهشت) در همایش نقش مسجد در مهندسی فرهنگی، در جمع مدیران و مسئولان کانون های تخصصی مساجد و دانشگاهی که برای شرکت در دوره علمی تخصصی سراج به قم سفر کرده اند، اظهار داشت: در رابطه با مساجد می توان سه نگاه کلی داشت، اول این که یک نگاه حداقلی به مسجد داشته باشیم و تعریف ما از مسجد محلی برای عبادت و تعالی روح انسان باشد.
وی تصریح کرد: نگاه سطح اول به مسجد نگاه انسان سازی و فرد سازی است، نگاهی که در حال حاضر وجود دارد، البته همین هم به حد خیلی مطلوب نرسیده اما تا حدودی محقق شده و مساجد محلی برای انسان سازی و تعالی انسان هستند.
نیک منش عنوان داشت: این که ما رویکرد معنوی سازی و انسان سازی داشته باشیم شرط لازم است، اما برای جامعه سازی و تمدن سازی کافی نیست.
وی ابراز داشت: نگاه سطح دوم به مساجد نگاه فرهنگی سازی جامعه است، باید نقشه هایی را طراحی کنیم که از طریق مسجد و با محوریت مسجد جامعه را به رشد و تعالی برسانیم، بتوانیم طوری برنامه ریزی کنیم که دولت ما و نظام ما فقط از افرادی باشند که پرورش یافته مسجد و بزرگ شده ای در مسجد و فرهنگ مسجدی هستند، که این امر نیازمند تدوین دانش و ایجاد ساختارهای لازم است.
مسجد مبدا تمدن سازی باشد
نیک منش با بیان این که نگاه سطح سوم نگاه تمدن سازی ست، افزود: باید نگاه به مسجد یک نگاه تمدن سازانه باشد، مسجد به عنوان دارالحکومه و همه نظام های ارزشی، سیاسی، اقتصادی، علمی، اجتماعی، دفاعی، ورزشی و غیره با تمام ابعادشان زیر مجموعه آن قرار گیرد.
نیک منش خاطرنشان کرد: مسجد باید به اولین آموزش و پرورش، اولین دانشگاه، اولین محضر ازدواج و بنگاه مسائل اقتصادی، اولین مرجع حل مشکلات مردم و اولین نهادی باشد که نیازهای جامعه را برطرف می کند.
نظر شما