حمید اشکنانی، داور اعزامی از کشور کویت در سی و دومین دوره مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سطح برگزاری این رقابت ها به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: امسال در سی و دومین دوره مسابقات بین المللی قرآن به عنوان داور تجوید هستم و با توجه به برگزاری این رقابت طی چند روز گذشته 90 درصد داوران در سطح فنی خوب و 40 درصد از شرکت کنندگان نیز در حد مطلوب هستند.
وی افزود: امسال متأسفانه برخی از قاریان و حافظان قرآنی در سطح مطلوبی نبودند و گاهی اجرای حفظ و قرائتشان در حد ابتدایی بود.به نظر من برای تقویت سطح فنی مسابقات قرآن باید برنامه ریزی و تمهیدات جدی پیش بینی شود.
بر همین اساس خوب است تا سفیران و رایزن های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف با حضور در صحن مسابقات قرآن این کشورها قاریان و حافظان قوی را شناسایی و به مسابقات بین المللی قرآن ایران دعوت کنند.
اشکنانی تصریح کرد: به عنوان مثال ما در کشور کویت مسابقات قرآن سالانه برگزار می کنیم لذا اگر سفیر ایران در کویت یا نماینده او در این مسابقات حاضر شود می تواند از نزدیک با سطح فنی شرکت کنندگان آشنا و بهترین ها را به مسابقات بین المللی قرآن ایران دعوت کند.
وی افزود: یکی از مهمترین دستاوردهای مسابقات بین المللی قرآن ایران ایجاد وحدت و همدلی در بین مسلمانان است امروز در هیئت داوران من با مذهب شیعه جعفری و چندین داور با مذهب سنی دور هم جمع شده ایم و علاوه بر مسائل داوری پیرامون موضوعات دیگر جهان اسلام گفت و گو می کنیم. همچنین وجود تضارب آراء در بین داوران با مذاهب و سلایق مختلف موجب شده تا یک حس برادری و همدلی در بین آنها ایجاد شود.
این داور کویتی با اشاره به آیین نامه داوری مسابقات بین المللی قرآن ایران خاطرنشان کرد: یکی از ضابطه مند ترین آین نامه مسابقات قرآن جهان متعلق به مسابقات قران ایران است همچنین در نحوه اجرا نیز بسیار دقیق و سنجیده است زیرا در هر بخش تجوید، صوت، وقف و ابتدا بیش از 3 داور وجود دارد و نیز جندین نفر به عنوان ناظر داوری مدام این نمرات را بررسی می کنند تا اختلاف زیادی باهم نداشته باشد.وما در مسابقات قرآن کشور کویت چنین آیین نامه دقیقی نداریم و یا حداکثر 3 نفر در مسابقات برای داوری انتخاب می شوند.
پایان پیام/
نظر شما