به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور امروز(31 اردیبهشت) در هفتمین جشنواره علامه حلی با اشاره به اهمیت جایگاه شیعه در جامعه امروز گفت: طلاب جامعه امروز باید از وضعیت روحانیت و شیعه و اینکه چه مسئولتی برعهده آنهاست و اینکه دشمنان ما در چه وضعیتی هستند مطلع باشند.
وی افزود: در هیچ برهه ای در طول تاریخ به اندازه امروز جامعه علمی شیعه به لحاظ کمیت بزرگ نبوده است و هیچ وقت قدرت شیعه به اندازه امروز توانمند نبوده چرا که امروز در گوشه گوشه دنیا حاکمیت و قدرت به دست شیعه است.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور ادامه داد: در گذشته شیعه به لحاظ مالی و تمکن از وضعیت خوبی برخوردارد نبوده است اما امروز رسانه، منبر، تریبون، مطبوعات و ... در اختیار شیعیان، روحانیت و عالمان دینی است که نشان می دهد شیعه هرگز به اندازه امروز در جهان معروف و شناخته شده نبوده است.
آیت الله بوشهری تصریح کرد: نباید از این موضوع غافل بود که هیچ وقت شیعه و روحانیت دینی و مسلمان به اندازه امروزمورد تقدیرو تجلیل قرار نگرفته است و امروز شیعه به عنوان یک مجموعه دارای احترام می باشد و ابرقدرتهای عالم به همه دشمنی که دارند در اظهارات خود از شیعه، روحانیت و ایران یاد می کنند و این نشان از قدرت شیعه می باشد.
وی با بیان اینکه هیچ وقت به اندازه امروز مسئولیت بر عهده روحانیت و شیعه نبوده است اظهار داشت: داشتن فهم عمیق نسبت به دین، انجام دادن کار مطالعاتی، پژوهشی و تحقیقی، رسیدن به کمالات مطلوب اخلاقی، داشتن بینش لازم در عرصه های مختلف سیاسی و تبلیغ همه جانبه بر اساس فهم عمیق از دین مطالعات گسترده و داشتن بینش اخلاقی و سیاسی از رسالتهای مهم حوزه علیمه و حوزیان است که باید به آن توجه و اهتمام شود.
پژوهشگران جوان حوزوی امروز بزرگترین سرمایه حوزه علمیه هستند
استاد برجسته حوزه علمیه خاطرنشان ساخت: امروزه نسل جوان پژوهشگرحوزوی ما بزرگترین سرمایه های حوزه علمیه هستند که باید برای بدست آوردن نتیجه مطلوب برای امروزو فردای بهتر بروی تک تک شما سرمایه گذاری شود.
آیت الله بوشهری یاد آور شد: حوزه علمیه تنها یک نهاد آموزشی و تبلیغی نیست بلکه مجموعه ای از آموزش، پژوهش، تربیت، اخلاق و تبلیغ است که ما در نظر داریم و می خواهیم این جامعیت را در طلاب ایجاد کنیم.
وی عنوان کرد: ایجاد انگیزه ، تسهیل راه ،مشخص نمودن هدف، پرهیز از انزوا طلبی و استفاده از فرصتها از جمله اهداف مهم برگزاری این جشنواره است تا طلبه با نشاط و انگیزه ای قوی وپرهیز از سرگرمی های بی فایده بتواند به افق های دور دست پیدا کند.
استاد برجسته حوزه ابراز داشت: مهمترین مسئله در امر پژوهش فرهنگ سازی پژوهشی است یعنی اینکه هم متون درسی، نحوه آموزش اساتید باید دیدی پژوهشی داشته باشند تا آموزش پژوهش محور معنا پیدا کند که برای دستیابی به این هدف باید آموزش مهارتهای پژوهشی در دستور کار قرار گیرد.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور اذعان کرد: طلاب جوا نباید سطحی نگر باشند و همواره در حال فکر و مطالعه باشند چرا که با این عمل می توانند سرمایه های علمی خود را افزایش داده و به بهترین شیوه در قالب پژوهش آن را بر روی کاغذ منتقل کنند .
وی ادامه داد: یک پژوهشگر موفق کسی است که اخلاق پژوهشی را رعایت و جنبه های اخلاقی را به عنوان یک نویسنده، مؤلف، محقق و پژوهشگر در خود تقویت کند.
آیت الله حسینی بوشهری در پایان گفت: عالم کسی است که مهمترین گواه بر درستی گفته هایش اخلاق، رفتارو کردار او باشد.
پایان پیام/
نظر شما