مصرف مواد صنعتی مخدر و روان گردان رو به رشد است/ اجرای طرح ملی پیمایش خانوار 

خبرگزاری شبستان: مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی گفت: متاسفانه اعتیاد در استان همانند جامعه، نسبت به گذشته افزایش یافته و شدت مصرف مواد مخدر صنعتی و روان گردان، سبب نگرانی مسئولان و خانواده ها شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ رضا الله وردی، مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی، عصر امروز (30 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران با بیان اینکه متاسفانه اعتیاد در استان ما همانند جامعه رو به افزایش و مصرف مواد مخدر صنعتی و روان گردان ها هم رو به رشد است، گفت: باید نسبت به افزایش آسیب های اجتماعی که یکی از عوامل آن اعتیاد و بیکاری است، نگران باشیم و برای پیشگیری از این آسیب ها زحمت بیشتری انجام دهیم.

وی، افزایش طلاق و بالا رفتن سن ازدواج را در استان از دیگر آسیب های اجتماعی برشمرد و درباره معضل اعتیاد عنوان کرد: اعتبارات بهزیستی محدود و اندک است، همچنین وظیفه بهزیستی رسیدگی به معتادان نیست بلکه ورود تخصصی در کاهش آسیب اعتیاد دارد نه اینکه ملزم به از بین بردن اعتیاد باشد.

الله وردی افزود: ایجاد مراکز گذری کاهش آسیب اعتیاد (DIC) در شهرهای بجنورد، شیروان و فاروج که سال گذشته 998 نفر پذیرش داشتیم، مختص معتادان تزریقی و خطرناک است که با دریافت خدمات و امکانات در این مرکز از بروز خطرات احتمالی که این افراد در جامعه خواهند داشت، جلوگیری می شود.

وی از راه اندازی مراکزی به عنوان سرپناه شبانه هم در شهرهای شیروان، بجنورد و اسفراین برای معتادان مرد خبر داد و اظهار داشت: هر فرد بی خانمان کارتن خواب از هفت شب تا هفت صبح می تواند در این مراکز بدون قید و شرط پذیرفته شود و خدمات دریافت کند.

مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی با بیان اینکه راه اندازی این مراکز در دو سال اخیر از فوت معتادان در نقاط مختلف شهر مانند زیر پل ها و... جلوگیری کرده است، گفت: در دو سال اخیر حتی یک مورد فوتی به این شکل نداشتیم، در حالی که سال های گذشته به خصوص در فصل زمستان تعدادی از معتادان به علت ماندن در کنار خیابان ها، پارک ها و زیر پل ها فوت می کردند، در حالی که سال گذشته فقط یک مورد فوتی داشتیم.

وی تصریح کرد: 13 کمپ ترک اعتیاد خصوصی در استان فعال است که دو کمپ از این تعداد مربوط به بانوان است و سال گذشته از مجموع 13 کمپ، دوهزار و 400 فرصت پذیرش نفر داشتند.

الله وردی اضافه کرد: همیشه اعتیاد و مواد مخدر 10 قدم از ما جلوتر است و همکاری نکردن مردم سبب می شود به نتیجه مطلوب نرسیم، بنابراین فرهنگ سازی برای همکاری مردم با مسئولان متولی کاهش آسیب های اعتیاد و پیشگیری از آن ضروری است.

مدیرکل بهزیستی از طرح پیمایش ملی خانوار از ابتدای ماه آینده در سراسر کشور برای افراد 15 تا 64 خانواده ها خبر داد و اظهار داشت: در این طرح شیوع مصرف مواد مخدر و روان گردان در 34 خوشه خراسان شمالی که شامل هزار و پنج خانوار شهری و روستایی می شود، انجام خواهد شد که دریافت اطلاعات درست از خانواده ها، عامل برنامه ریزی های صحیح در آینده است.

الله وردی عنوان کرد: خانوارها مطمئن باشند با ارائه اطلاعات درست و صادقانه که کاملا محرمانه خواهد ماند، سبب اجرای درست برنامه های پیشگیری از آسیب های مواد مخدر خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه خراسان شمالی با 2 تا 3 درصد شیوع، در واقع رتبه متوسط را در کشور در بحث مواد مخدر دارد، اضافه کرد: بهزیستی خراسان شمالی 74 هزار نفر تحت پوشش دارد که قادر و در واقع موظف به تامین نیازهای آنان از صفر تا صد نیست، بلکه در چارچوب قوانین و مقررات و متناسب با اعتبارات، در راستای کمک به نیازمندان و افراد محروم تلاش می کند.

وی از ارجاع هزار و 802 پرونده طلاق از دادگستری استان به بهزیستی در سال گذشته خبر داد و عنوان کرد: از این تعداد 450 پرونده به سازش رسیده است و بخشی در حال رسیدگی و بقیه به دادگستری ارجاع شده است تا حکم طلاق صادر شود.

وی تاکید کرد: طرح بشیر که شامل چهار مرحله مشاوره قبل و بعد ازدواج و مشاوره قبل و بعد طلاق است، تا یک ماه آینده در استان اجرا خواهد شد که معاونت پیشگیری بهزیستی با اجرای این طرح در صدد کاهش پرونده های طلاق است.

وی به تحویل 40 کودک به زوجین نابارور متقاضی در سال گذشته اشاره کرد و افزود: 133 زوج هم در نوبت دریافت کودک قرار دارند، اما تعداد کودکان کم است و باید مدت زمان زیادی منتظر تحویل کودک باشند.

مدیرکل بهزیستی استان گفت: 45 متکدی هم سال گذشته توسط مدد کاران و مشاوران بهزیستی به دستگاه های متولی این امر معرفی و ساماندهی شدند که در واقع متولی اصلی سامان دهی متکدیان، شهرداری است و 83 کودک خیابانی که متولی سامان دهی کودکان خیابانی بهزیستی است، سال گذشته سامان دهی شدند.

وی به وجود 480 مرکز توان بخشی در حوزه اجتماعی، پیشگیری و توان بخشی در استان اشاره کرد و درباره مسکن مهر معلولان گفت: هیچ مسکن مهری برای هیچ معلولی نساختیم، بلکه کمک بلاعوض از 4 تا 7 میلیون تومان به سهم آورده خانواده ها داشتیم که از محل اعتبارات سفر رهبری و سازمان بهزیستی تامین شد.

وی از انجام تفاهم نامه پنج جانبه برای ساخت مسکن تمام خانواده های دارای دو معلول و بالاتر به صورت صد در صد رایگان و با وام کم بهره خبر داد و گفت: امسال در تفاهم نامه با بنیاد مسکن استان 500 واحد مسکن برای روستاها و شهرهای زیر 25 هزار نفر احداث خواهد شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 459854

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha