به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، دکتر ابراهیم رحیمی زنگنه پیش از ظهر امروز(30 اردیبهشت) در نشست صمیمی معاون وزیر با مدیران موسسات فرهنگی قرآن و عترت استان کرمانشاه در تالار غدیر، اظهار کرد: استان کرمانشاه در دوران انقلاب و هشت سال دفاع مقدس سهم خود را به خوبی ایفا کرده است.
وی ابراز کرد: این استان به لحاظ موقعیت جغرافیایی در بستر خاصی قرار دارد و در طول قرن ها محل عبور زائران عتبات عالیات بوده و به همین دلیل و در طول تاریخ مأمن علما و بزرگان برجسته ای بوده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، تصریح کرد: محرومیت های خاصی که در دوران هشت سال دفاع مقدس تا کنون در کرمانشاه بوده باید ما را بر آن بدارد که به حوزه فرهنگ و به خصوص فرهنگ قرآنی توجه بیشتری داشته باشیم.
دکتر رحیمی زنگنه اعلام کرد: در حال حاضر به لحاظ زیرساخت های موجود در استان، 75 موسسه قرآنی و 470 کانون فرهنگی هنری مساجد مشغول به فعالیت هستند.
وی با اشاره به مسئولیت همزمان طیب صفری در سمت مسئول دبیرخانه کانون های مساجد و سرپرستی معاونت قرآن و عترت استان از ان به عنوان یک نوع تجمیع پتانسیل در راستای ترویج بیش از فرهنگ ناب اسلام و معارف قرآن یاد کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، ادامه داد: استان کرمانشاه به لحاظ حضور علمای دینی، قاریان و حافظان خوب و اساتید برجسته قرآن جایگاه خوبی دارد.
دکتر رحیمی زنگنه با تأکید بر اینکه حمایت های لازم باید برای شکوفایی استعدادهای قرآنی صورت بگیرد، اظهار کرد: در راستای تأسیس موسسات تلاش های خوبی صورت گرفته و به لحاظ وضعیت کیفی شرایط مطلوبی داریم ولی باید به سمت تولید محصولات فرهنگی برویم.
وی بیان کرد: انقلاب بعد از 36 سال باید در تولید محصولات قرآن و فرهنگی مبتنی بر اخلاق اسلامی که دنیا تشنه آن است، سرمایه گذاری کند ولی تا کنون سرمایه گذاری خوبی صورت نگرفته است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: فعالیت های خوبی صورت گرفته که باید در همه سطوح جامعه تسری یابد و این بستر فراهم شود که موسسات به عرصه تولید نرم افزارها و محصولات مبتنی بر مفاهیم قرآنی ورود پیدا کنند.
دکتر رحیمی عنوان کرد: محصولات تولید شده داخلی به لحاظ ضعف کیفی نمی تواند جایی در سبد خانوار داشته باشد و لذا محصولات هالیودی اعم از نرم افزار و انیمیشن جایگزین می شود.
وی به سیاست غرب در هجمه فرهنگی به کشورمان اشاره و خاطرنشان کرد: در غرب میلیارد ها دلار برای ساخت این محصولات هزینه می شود و در اینجا با کمترین هزینه در اختیار جوانان ما قرار می گیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، تصریح کرد: ما منبع ارزشمند و عظیمی مانند قرآن را در اختیار داریم و به عنوان تنها کشوری که به حق داعیه ام القرای اسلام را دارد باید به این عرصه ورود پیدا کرده و علاوه بر تأمین نیازهای داخلی، این محصولات را به کشورهای خارجی عرضه کنیم.
دکتر رحیمی زنگنه، ابراز کرد: اگر محصولات برجسته و اخلاق مداری را تولید کنیم اروپایی ها هم از آن استقبال می کنند چون دنیا تشنه مفاهیم انسان ساز قرآن است.
وی در ادامه بر ارائه گزارشی از فعالیت های قرآنی استان پرداخت و گفت: برپایی 100 محفل انس با قرآن کریم که 20 محفل آن با حضور قاریان ممتاز بین المللی بوده است، برگزاری دوره های تربیت مربی قرآن کریم و سه دوره آزمون کشوری قرآن و عترت از جمله فعالیت های شاخص در این عرصه است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به اینکه موسسات این استان طرح های خوبی دارند، اظهار کرد: اصلی ترین مشکلات موسسات تأمین اعتبار و تسهیلات لازم برای حمایت از طرح های آنان است.
رحیمی زنگنه، توزیع یکسان اعتبارات غیرمعقول دانست و گفت: شورای توسعه فرهنگ قرآنی در استان کرمانشاه فعال شده است و بنا برآن شده در بحث توزیع اعتباراتی که از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی به این شورا اختصاص می یابد بین موسسات دارای طرح و برنامه توزیع شود.
وی از آمادگی استان جهت برگزاری هفته های قرآنی خبر داد و خواستار اختصاص بودجه لازم به این طرح پیشنهادی شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه، عنوان کرد: با برگزاری هفته های قرآنی که همراه با برپایی محافل انس با قرآن است موجب عطرآگین شدن فضای استان به ترنم قرآن می شود.
دکتر رحیمی، همچنین برپایی نمایشگاه بزرگ کتب و نرم افزارهای قرآنی در ماه مبارک رمضان شد و ابراز امیدواری کرد: حضور معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نقطه عطفی برای مباحث قرآنی در استان بوده و شاهد تحول در عرصه قرآنی باشیم.
در ادامه این نشست مدیران موسسات قرآنی به بیان مشکلات، نقطه نظرات و دیدگاه های خود پرداختند.
پایان پیام/
نظر شما