به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، این خسوف طولانیترین ماه گرفتگی 40 سال اخیر در ایران است که به مدت 100 دقیقه گرفتن کامل ماه وجود دارد و نیز این خسوف به دلیل نزدیکترین حالت ماه به زمین و شکست نور خورشید در جو از رنگ مسی ویژهای برخوردار است.
خسوف یا ماه گرفتگی وقتی اتفاق میافتد که زمین میان خورشید و ماه قرار میگیرد و سایه زمین روی ماه میافتد.
اگر در لحظه ماه گرفتگی به ماه سفر کنیم، مشاهده میکنیم که بر روی ماه خورشید گرفتگی صورت گرفته، یعنی زمین نور خورشید را مسدود کرده است.
ماه گرفتگی در اصفهان از ساعت 21 و 24 دقیقه" 25 خرداد" با نخستین تماس نیم سایه آغاز و در ساعت 10 و 52 دقیقه وارد نیم سایه شده و گرفت کامل یا اوج گرفت از ساعت 11 و 52 دقیقه آغاز و تا ساعت یک و 32 بامداد " 26 خرداد" ادامه دارد و ساعت 2:32 خروج از نیم سایه و در ساعت 3 و 30 دقیقه گرفت ماه به طور کامل پایان میگیرد.
رویت ماه گرفتگی برای چشم انسان هیچ ضرری ندارد و ابزار خاصی نمی خواهد.
مرکز آموزش نجوم ادیب از مراکز سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، برنامه ویژه رصد نخستین خسوف سال 1390 را ویژه عموم شهروندان از ساعت 22 " 25 خرداد" لغایت 3 بامداد " 26 خرداد" برگزار میکند.
به گزارش روابط عمومی مرکز نجوم اصفهان، در این برنامه علاوه بر رصد کامل خسوف، سمینارهای علمی با محوریت خسوف، آشنایی با برنامهها و پروژههای مرتبط با ماه گرفتگی و همچنین پخش کلیپهایی با موضوع ماه گرفتگی، پرسش و پاسخ نجومی نیز برگزار میشود.
گفتنی است، علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 6683535 تماس حاصل کنند.
پایان پیام/
نظر شما