به گزارش خبرگزاری شبستان، روند تحولات عراق روز به روز شتاب بیشتری می گیرد در حالی که همگان در تدارک آزاد سازی موصل بودند به ناگاه اوضاع به گونه ای دیگر شد.هنگامی که عملیات آزاد سازی صلاح الدین با رمز لبیک یا رسول الله آغاز و دستاوردهای چشمگیری برای نیروهای مردمی داشت باتوجه به شور و جنبش و جوشی که وجود داشت همگان از وارد کردن ضربه نهایی به داعش در صلاح الدین و آزاد سازی مناطق تحت اشغال این گروهک و در ادامه رفتن به الانبار برای آزاد سازی آن می زدند.
اما روند تحولات مطابق میل پیش نرفت زیرا داعشی که بعثی هایی که چندین دهه بر عراق سلطه داشتند بدنه اصلی آن را تشکیل می دهند و به خوبی از زیر و بم تحولات عراق آگاهند بیکار ننشسته بودند آنها به خوبی از تاثیرات شایعه سازی و برچسب زدن به طرف مقابل آگاه بودند و این موضوع در تکریت رخ داد و به خاطر برخی مشکلاتی که رخ داد تبلیغات و جنگ روانی سنگینی به راه انداختند و سیاستمداران خود فروخته ای که بیشتر در هتلهای پایتخت های عربی ساکن هستند با همسویی دشمنان ملت عراق به تبلیغات سو پرداختند و نتیجه آن ادامه پیشروی های داعش در بیجی بود یعنی نه تنها روند آزاد سازی مناطق تحت اشغال داعش در صلاح الدین به طور کامل میسر نشد در واقع داعش قدرت گرفت.
چند روز قبل داعشی ها با استفاده از شرایط خاص و بهره بردن از اختلافات داخلی در عراق و در شرایطی که نیروهای مردمی مایوسانه کنار کشیده بودند به تحرکات در استان الانبار دست زدند و الرمادی را اشغال کردند همه وقایع یادآور سقوط موصل بود و در شرایطی که در آستانه سقوط موصل نیروهای عراقی امیدوار بودند که عملیات آزاد سازی آن را شروع کنند اما حوادث سبب شد که یک مرکز استان دیگر یعنی الرمادی هم از کف برود.
شهر الرمادی مرکز استان الانبار در 108 کیلومتری غرب بغداد واقع شده است. این شهر در جنوب غرب آنچه مثلث سنی عراق نامیده می شود، قرار گرفته است.عشایر الدیم، البوفهد، البوعلوان، البوذیاب، البوعساف، البومرعی، البو خلیفه، البو ریشه و البوعبید در آن قرار دارد.
این شهر به علت دور بودن از مرز ایران با عراق در جریان جنگ تحمیلی صدام علیه ایران آسیب زیادی ندید.الرمادی یکی از شهرهای مهم در تجارت میان عراق با اردن و سوریه است.این شهر با خطوط مواصلاتی سریع با بغداد در ارتباط است و دارای آثار باستانی و دارای خط آهن به سوریه است.
الرمادی در فاصله سال های1869تا1872 میلادی از سوی مدحت پاشا والی بغداد بنا نهاده شد و بعدها به محلی برای تهیه آذوقه مسافران تبدیل شد.در سال 1932 این شهر توسعه یافت و به شکل کنونی درآمد.در فاصله میان الرمادی و الفلوجه فرودگاه سن الذبان قرار دارد که انگلیسی ها در سال 1935 تاسیس کردند و در غرب فرات و نزدیکی الحبانیه قرار دارد.در سال 1955 به دنبال لغو معاهده 1935 ارتش عراق در این شهر حضور یافت.این شهر از کانون های ضد آمریکایی در جریان اشغال عراق محسوب می شود.
این اوضاع سیاستمداران عراقی را به خود آورد و همه متوجه شدند که اگر دیر بجنبند داعش را بزودی در بغداد خواهند دید از همین رو حیدر العبادی فرمانده کل نیروهای مسلح دستور آماده باش به نیروهای مردمی که قبلا با حضور آنها در الانبار مخالفت می کرد تا مبادا مشکلی میان نیروهای مردمی که عمدتا شیعی هستند با ساکنان سنی نشین الانبار رخ دهد، داد.
نیروهای مردمی هم دسته دسته آماده رزم در الانبار شدند و برخی هم به الانبار رسیده اند.داعشی ها در این میان تهدیداتی علیه مقدسات کردند و مدعی شدند که مسیر بعدی آنها در کربلا و بغداد است که مقتدی صدر جواب دندان شکنی به انها داد و اعلام کرد که سرزمین عراق را اگر نیتی به کربلا داشته باشند از اجساد متعفن داعشی ها لبریز خواهند کرد.
اما در این میان برخی رسانه ها از جمله شبکه المنار از زاویه ای دیگر به موضوع الرمادی نگاه کردند.المنار نوشت:ورود اعضای گروهک تروریستی داعش به مناطق جدیدی در الرمادی مرکز استان الانبار در غرب عراق سوالات زیادی را به وجود آورده است. این گروهک در برخی مناطق بدون هرگونه مداخله نیروهای موسوم به ائتلاف ضد داعش صورت گرفته است و این برخلاف رویه ای است که چند ماه پیش در اربیل روی داد. ورود اعضای داعش به الانبار درحالی روی داد که بزرگترین پایگاه آمریکا درعراق یعنی عین الأسد در این استان واقع شده است. این امر موجب شده است که کارشناسان از وجود نوعی توطئه داخلی و بین المللی برای ورود داعش به این استان و گسترش نفوذش در آن سخن بگویند. تحولات جدید در الانبار نیز از دو هفته پیش و از زمانی آغاز شد که کنگره آمریکا طرحی را برای تجزیه عراق براساس گرایش های مذهبی ارائه کرد. طرحی که مردم عراق آن را به صورت گسترده ای رد کردند. اوضاع الرمادی موجب شده است موضع واشنگتن درباره این رویدادها همچنان خاکستری بماند. پنتاگون اعلام کرد
شاید تا حدودی بتوان نظر این رسانه لبنانی را صائب دانست به ویژه که تحرکات آمریکایی از چندی قبل در قبال تعامل با کردها و سنی ها به عنوان دو واحد جداگانه و در واقع کشور جداگانه نشان از طرح های شوم آمریکا می دهد.
آمریکایی ها به دنبال پیاده سازی اهدافی هستند که اززمان به وجود آوردن داعش آنها را دنبال می کنند و عدم تحرک آمریکایی که مستشاران آنها در الانبار حضور دارند خود گواه این مدعاست.
به هر حال امیدواریم که هر چه زودتر عملیات آزاد سازی الرمادی و دیگر مناطق تحت اشغال در الانبار آغاز شود زیرا حربه بعثی ها و تکفیری ها بمب گذاری مناطقی است که به اشغال در می آورند و اگر این مهم یعنی آزاد سازی مناطق مختلف الانبار سریعا آغاز نشود مشکلات جدی به وجود می آید امید است که العبادی بدون توجه به سم پراکنی ها از اهرم قدرتمند نیروهای مردمی برای نابودی داعش بهره ببرد و گرنه موقعیت خود نیز سخت به چالش می افتد.از ابتدا نیز باید به جای تمرکز عملیات در اطراف الرمادی عملیات و تثبیت سازی مواضع از مرکز الانبار آغاز و مناطق دیگر به طور تدریجی ازکنترل داعش خارج می شد.
پایان پیام
نظر شما