به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد حسین عبداللهی، مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی، صبح امروز(29 اردیبهشت) در نشست خبری جشنواره ملی محراب اظهار داشت: دومین جشنواره ملی محراب، با محوریت نقش مساجد در توسعه و ترویج تعالیم و آموزههای رضوی در دو بخش نور و سلام برگزار میشود.
وی افزود: توجه به نقش آفرینی مساجد؛ رونق بخشیدن به ظرفیتهای مردمی در برگزاری جشنهای دهه کرامت و تلاش در جهت بهرهمندی عامه مردم از برنامههای تدارک دیده شده در جشنواره بینالمللی امام رضا(علیه السلام) از مهم ترین دلایل برگزاری این جشنواره است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی با اشاره به برگزاری این جشنواره در دو بخش نور و سلام، گفت: بخش نور با موضوع احادیث امام رضا(ع) در دو محور حفظ و مفاهیم چهل حدیث رضوی برگزار می شود.
عبداللهی خاطرنشان کرد: در محور چهل حدیث رضوی که به صورت غیر حضوری و اینترنتی برگزار میشود، هیچ محدودیت سنی وجود نداشته و علاقهمندان جهت شرکت در این مسابقه میتوانند به سایت دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه مرحله استانی حفظ چهل حدیث رضوی به صورت حضوری و کتبی برگزار می شود، تصریح کرد: مرحله نهایی این مسابقه نیز به شیوه حضوری و شفاهی در خردادماه سال جاری برگزار خواهد شد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی در رابطه با مسابقه مفاهیم چهل حدیث رضوی نیز اظهار داشت: سوالات این مسابقه نیز از جزوه چهل حدیث رضوی و البته به صورت غیر حضوری برگزار میشود .
عبداللهی افزود: بخش سلام نیز با موضوع تجلی عشق و محبت مردمی به امام رضا(علیه السلام) در دو محور «کانونهای فرهنگی و هنری مساجد» و «خانوادهها» برگزار می شود.
وی با اشاره به سه قالب در نظر گرفته شده برای کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، گفت: تمامی کانونها میتوانند در هر قالب فرهنگی و هنری و بدون هیچ محدودیتی آثار خود را با رویکرد تشکلی به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی ادامه داد: همچنین کانونها میتوانند ویژه برنامههایی را که با موضوع فرهنگ رضوی در 2 سال اخیر اجرا کردهاند را با ارائه همه مستندات اجرایی به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
عبداالهی با بیان اینکه قالب بخش خانواده نیز شامل دلنوشته و روزنامه دیواری می شود، تصریح کرد: آثار ارسالی به این بخش تنها به صورت خانواده ای مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
وی در ادامه با اشاره به جایگاه کانون های فرهنگی هنری مساجد در برنامه پنجم توسعه، گفت: بر اساس این برنامه یک پنجم مساجد استان می بایست به کانون های فرهنگی هنری تجهیز شوند که در این زمینه توفیقات خوبی برای استان حاصل شده است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی خاطرنشان کرد: البته این بدان معناست که در قالب برنامه ششم توسعه نیز باید در جهت تجهیز و غنی سازی کانون های فرهنگی هنری مساجد گام برداریم.
عبداللهی افزود: برنامه های سال جاری دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی، بر پایه 4 محور قرآن و عترت؛ نماز و مسجد؛ خانواده و سبک زندگی و فعالیت های فرهنگی تدوین شده است که بیشترین تاکید ما بر مقوله نماز خواهد بود و البته توجه ویژه ای نیز بر خانه های نور و هسته های پژوهشی صورت گرفته است.
وی در پایان با بیان اینکه در سال جاری، میانگین سرانه هر کانون فرهنگی هنری 700 هزار تومان است، گفت: بر این اساس کانون های فعال یک میلیون تومان و کانون های نیمه فعال 400 هزار تومان دریافت خواهند کرد که برای کمک بیشتر به کانون های فعال، در تلاش هستیم کانون های غیرفعال را از سبد حمایتی حذف کنیم.
پایان پیام/
نظر شما