به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، ناصر سراج پیش از ظهر امروز (29 اردیبهشت) در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل بازرسی استان که در سالن اجتماعات دادگستری قزوین برگزار شد، بیان کرد: اخیرا مجلس شورای اسلامی طرحی در رابطه با تشکیل سازمان مبارزه با فساد ارائه کرد که قوه قضائیه و مجریه مخالف این طرح هستند.
وی ادامه داد: در این طرح در هر استان باید یک رئیس سازمان باشد و در واقع 31 قاضی و 31 دادستان در 31 استان داشته باشیم و هر یک از اینها باید دو تا سه معاون داشته باشند که اگر در هر استان فقط یک شعبه دادیاری، بازپرسی، دادگاه بدوی، تجدیدنظر و دیوان باشد باید 300 قاضی به این سازمان اختصاص دهیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور اضافه کرد: علاوه بر این موضوع در این طرح پیش بینی شده پرونده هایی که در رابطه با مفاسد اقتصادی تشکیل شده باید در این سازمان رسیدگی شود و همین امر موجب شده تا کار جدیدی در این سازمان صورت نگیرد و قضات به این موارد رسیدگی کنند.
وی افزود: در خصوص بودجه این سازمان نیز پیش بینی شده که 50 درصد درآمد آن باید در رابطه با بودجه اش باشد و اگر سازمانی درآمدی داشته باشد، یک تا 2 سال طول می کشد تا این درآمد حاصل شود، بنابراین بیشترین هزینه این طرح در بدو تشکیل این سازمان است و حال این پول قرار است از کجا تأمین شود.
سراج اعلام کرد: طرحی که دارای بار مالی باشد اگر مورد تصویب نیز واقع شود، شورای نگهبان رد خواهد کرد؛ در نظرخواهی که از مردم در خصوص تشکیل این سازمان صورت گرفت نیز 72 درصد به عدم تشکیل سازمان و 28 درصد به ایجاد سازمان نظر داده بودند.
وی تأکید کرد: تشکیلات و ساختار ایجاد کردن، مشکلاتی زیادی به وجود می آورد و این ساختار که کاری انجام نمی دهد بلکه آن نیرو هست که باید کار کند و ما نیرو داریم و دلیلی ندارد که ساختار جدید تشکیل داد و می توانیم همین نیروها را تقویت کرده و اقدام کنیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور توضیح داد: قطع یقین نهادگرایی برای هر نظامی مشکلات جدی ایجاد می کند و پرهزینه، کم فایده و اغلب جنبه تبلیغی دارد ولی کارکرد گرایی نقاط ضعف و قوت افراد و سازمان ها را بررسی کرده و اصلاح امور شده و از تجربه پیشینیان استفاده کرده و کم هزینه و پرفایده است.
وی با اشاره به قانون ارتقای سلامت نظام اداری اظهار کرد: خوشبختانه اخیرا قانون ارتقای سلامت نظام اداری که مدت آن تمام شده بود به تصویب نمایندگان رسید و ان اشاالله مورد تائید شورای نگهبان قرار می گیرد و بیشتر مسائلی که در طرح ایجاد سازمان بوده در این قانون پیش بینی شده است.
سراج در ادامه با اشاره به اهمیت مبارزه با فساد گفت: هیچ کشوری عاری از فساد نیست ولی درجات آن فرق می کند و ما اخیرا میزبان رئیس سازمان بازرسی یکی از کشورهای غربی بودیم که رتبه اول جهان را در مبارزه با فساد و پاکی دارد و از ایشان سوال کردیم که چگونه این رتبه را کسب کردند.
وی خاطر نشان کرد: ایشان در پاسخ به سوال ما گفت یکی از کارهایی که انجام دادند تغییر ذهنیت مردم بود که اگر فساد قبحی در افکار نداشت کار فرهنگی کردند تا آن را قبیح بدانند و همچنین بازرسی دقیق، حسابرسی دقیق، ترمیم حقوق کارمندان اداری و اصلاح ساختار از دیگر اقداماتی است که انجام دادند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور تأکید کرد: ما ارتباطات بین المللی را با کشورهای مختلف زیاد کردیم تا از تجارب آنها استفاده کنیم، برای مثال چین با جمعیت 1.5 میلیاردی چگونه توانسته با فساد مبارزه کند، متأسفانه غرب در رابطه با پولشویی مانور و شعار می دهد ولی حتی در عمل نیز یک تا 2 مورد نیز نداشتند پول پس داده شود.
وی با اشاره به عزم قوای سه گانه برای مبارزه با فساد تصریح کرد: سه قوه مصمم هستند با فساد مبازه کنند و تصمیم خوبی نیز گرفته شده و جلساتی مختلفی تشکیل شده است، قانون ارتقای سلامت نظام اداری نیزتعریف جامعی از فساد کرده است که اگر اجرایی کنیم با هماهنگی که بین سه قوه هست تا حدود زیادی در رابطه با مبارزه با فساد موفق شده و گزارش های خوبی را به مردم می دهیم.
سراج در رابطه با سخنان نماینده ولی فقیه در استان در خصوص ثبات مدیریتی یادآور شد: سازمان بازرسی کل کشور یک سازمان برنامه ای است، یافته های بازرسان ما در طول سال در اسفند ماه تجمیع و برنامه نویسی شده و بر اساس آن برنامه، بازرسان کار را ادامه می دهند و مدیرفقط سازمان را مدیریت کرده که اقدامی که انجام شده درست یا نیست و به کدام مرجع باید ارسال شود.
پایان پیام/
نظر شما