نشاط مهمترین شرط انجام کار فرهنگی است

خبرگزاری شبستان: عضو هیات علمی مرکز تخصصی تبلیغ گفت: نشاط مهمترین شرط انجام فعالیت های فرهنگی است، نشاط کاری و معنوی در کار فرهنگی اهمیّت ویژه ای دارد، ایجاد و حفظ نشاط مهمترین کاری ست که باید مسئولان کانون ها به آن اهتمام داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین برادران صبح امروز (29اردیبهشت) در هفتمین روز از همایش دوره اول طرح علمی تخصصی سراج(ویژه مدیران کانون های تخصصی و مساجد دانشگاهی کشور) که در اردوگاه ولایت قم برگزار شد، اظهار داشت: اسلام در حق الناس خیلی سخت گیر است و آن را حق بالایی می داند، اما اسراف را از حق الناس هم مهمتر و بالا تر می داند، چون اسراف هم حق الناس و هم حق الله است.

وی تصریح کرد: اگر شما یک خودکار معمولی پیدا کنید می توانید از آن استفاده کنید، حتی پولش را هم به نیت صاحب آن صدقه ندهید، چون مالیت ندارد اما همان خودکار پیدا شده را نمی توانید دور بندازیید، چون اصراف می شود.

حجت الاسلام والمسلمین برادران بیان داشت: اگر ما در روز یک بار برنج بخوریم و هر بار یکدانه برنج دور بریزیم، چه اتفاقی می افتد؟ هفتاد میلیون نفر یکدانه برنج دور بریزند چه می شود؟ هفتاد میلیون عدد برنج؛ هر ده هزار تا برنج یک کیلو می شود، هر ده تا برنج یک گرم است، یعنی هفتاد میلیون دانه برنج می شود هفت هزار کیلو، یعنی هفت تن برنج که ما روزانه دور می ریزیم، می شود ماهی 210 تن برنج، یعنی هر روز غذای 44 هزار نفر را دور می ریزیم، تازه اگر نفری یکدانه اسراف کنیم، حالا هتل ها، بیمارستان ها، میهمانی ها، هیات ها و بقیه مراسمات بماند.

کارشناس مسائل فرهنگی افزود: مطلب فوق فقط اسراف ما در برنج خوردن است، احتمالا آمار شهرداری تهران درست است که می گوید 60 الی 80 درصد زباله های تهران مواد غذایی است.

حجت الاسلام والمسلمین برادران در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به این که نشاط مهمترین شرط انجام فعالیت های فرهنگی است، تصریح کرد: نشاط کاری و معنوی در کار فرهنگی اهمیّت ویژه ای دارد، ایجاد و حفظ نشاط مهمترین کاری ست که باید مسئولان کانون ها به آن اهتمام داشته باشند.

 وی تاکید کرد: نشاط در کار فرهنگی از بین برود ادامه فعالیت ممکن نیست، حتی ممکن است افراد از کار فرهنگی زده بشوند و برایشان تعارض و تقابل ایجاد شود، سه مولفه اصلی نشاط  لذت، موفقیت و محبوبیت هستند، هر کدام از این سه مورد باید به یک خصلت در وجود انسان تبدیل شوند تا انسان بتواند نشاط داشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمین برادران عنوان داشت: رعایت حقوق دیگران، اراده قوی داشتن، وفا، ادب، خوش خلق بودن و اخلاق مهمترین عوامل رسیدن به لذت، موفقیت و محبوبیت هستند و انسان را به نشاط می رسانند، اما رعایت حقوق دیگران، حقوق خدا و حقوق خود در این میان از همه مهمتر است.

وی خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) تخمه میل نمی کردند، از ایشان علتش را سوال کردند، فرموده بودند:" نشاط انسان را کم می کند"، چون هر بار اراده می کنی دیگر به خوردن تخمه ادامه ندهی، نمی توانی و باز هم مشت بعدی را بر می داری، هر بار اراده ات به زمین می خورد و این باعث می شود نشاط انسان کم شود.

حجت الاسلام والمسلمین برادران یادآور شد: مولا امیرالمومنین(ع) صبح روز نوزدهم قبل از این که اذان بگویند رو به خورشید کرد و گفت تو هیچ وقت سر از افق بر آوردی که ببینی علی خواب باشد؟ این نشان دهنده اراده قوی و نشاط حضرت است، هیچ چیز حضرت را از پا در نمی آورد، حتی وقتی طلحه و زبیر ایشان را به مرگ تهدید کردند، مولا در پاسخ فرمودند:" به خدا پسر علی بن ابی طالب هیچ باکی از مرگ ندارد" چه مرگ بیایید سراغ علی و چه علی برود سراغ مرگ، این نشان دهنده نشاطی ست که در وجود نورانی امیرالمومنین(ع) وجود داشت.

وی افزود: آنقدر نشاط و شور و معرفت در وجود علی بن ابی طالب(ع) وجود داشت که فرموده بودند:" اگر همه پرده ها کنار برود هیچ چیزی به معرفت من اضافه نمی شود.

پایان پیام/

کد خبر 459349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha