احمد یلالی، مدیر کانون تخصصی ایثار و شهادت استان خوزستان و کانون فرهنگی هنری مساجد باقرالعلوم آبادان، با اشاره به فعالیت های این کانون به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز گفت: کانون باقرالعلوم سال 1374 در آبان تاسیس شد و در ابتدا بیشتر فعالیت های کانون حول محور تربیتی بود و کم کم کار ادامه یافت و یک هیئت مذهبی شکل گرفت که در حال حاضر جزء هیئت های مرجع شهرستان در بحث مداحی و سخنرانی است.
وی با اشاره به اینکه این کانون در زمینه ورزشی به ویژه رشته های رزمی فعالیت های خوبی دارد و چند نفر از اعضای کانون عضو تیم ملی هستند افزود: از دیگر فعالیت های کانون می توان به فعالیت در زمینه قرآنی اشاره کرد و در حال حاضر دو گروه تواشیح باقرالعلوم و مصباح الهدی در مسجد داریم که چندین رتبه برتر کشوری در مسابقات مختلف کسب کرده اند.
مدیر کانون فرهنگی هنری مساجد باقرالعلوم آبادان، با بیان اینکه این کانون در این مدت توانسته از میان اعضای کانون چندین حافظ و قاری قرآن تربیت کند ادامه داد: در بحث نویسندگی نیز در این کانون فعالیت هایی انجام می شود و سه نفر از ائمه جماعات مسجد صاحب تالیف هستند.
وی از دیگر فعالیت های تخصصی این کانون را پرداختن به بحث دفاع مقدس دانست و تصریح کرد: دفاع مقدس را به صورت تخصصی از هفت سال پیش آغاز کردیم که از جمله کارها در این خصوص شناسایی فرماندهان شهید آبادان است.
وی با اشاره به اینکه آماری که کنگره سرداران شهید برای شهرستان آبادان معرفی کرده بود 12 نفر بودند اضافه کرد: با تحقیق و جمع آوری اطلاعات کافی در خصوص سرداران شهید آبادان توانستیم 85 فرمانده گردان و تیپ و محور شناسایی کنیم که هفت نفر از آنها خلبان هستند.
مدیر کانون تخصصی ایثار و شهادت خوزستان با بیان اینکه این تعداد فرمانده را اگر با آمار جانشینان گردان ها جمع کنیم تعداد آنها به 120 نفر می رسد خاطر نشان کرد: از این تعداد اسامی 48 فرمانده در قالب تقویمی چاپ شده است.
وی اذعان داشت: از جمله این فرماندهان شهید می توان به اولین فرمانده شهید روحانی دفاع مقدس حجت الاسلام شیخ محمدحسن شریف قنوتی فرمانده گروه چریکی الله اکبر، سرلشکر خلبان شهید علیرضا یاسینی معاون هماهنگ کننده و رئیس ستاد نیروی هوایی ارتش اشاره کرد.
وی تاکید کرد: در حوزه خاطره نویسی و تاریخ شفاهی نیز چند سالی است که دوره هایی را برگزار می کنیم و با شناسایی افراد مستعد در این زمینه نسبت به جمع آوری خاطرات دوران دفاع مقدس و رزمندگان، جانبازان و خانواده های شهدا بهره مند می شویم که یکی از این کارها آماده چتپ است.
یلالی، با اشاره به اینکه همچنین با آموزش هایی که در زمینه مصاحبه داشتیم گروهی 6 نفره را برای مصاحبه با والدین شهدا آماده کردیم یاد آور شد: طبق آمار بنیاد شهید یک هزار و 200 نفر از والدین شهدا در آبادان مستقر هستند و ما هر هفته برنامه دیدار با خانواده شهدا را در برنامه داریم.
وی از برگزاری دوره های عقیدتی، کمک درسی، آموزشی و... برای مقطع دبیرستان و راهنمایی خبر داد و اظهار کرد: با توجه به فعالیتی که در زمینه دفاع مقدس داریم، سه سال پیش کانون باقرالعلوم آبادان به کانون تخصصی ایثار و شهادت تغییر نام داد و در حال حاضر فعالیت تخصصی خود را پیگیری می کنیم.
فعال حوزه دفاع مقدس، با تقدیر از دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان به خاطر حمایت ها و همکاری هایی که با این کانون داشته، گفت: در فعالیت ها همیشه یک سری مشکلات مالی وجود دارد ولی این امر نباید مانع از کار فرهنگی شود و مقام معظم رهبری نیز در این زمینه نکاتی را بیان کرده اند.
وی عمده مشکلات در زمینه کار فرهنگی را نبود برنامه و استراتژی و عدم سرمایه گذاری در بحث آموزش دانست و افزود: در دوران دفاع مقدس رزمندگان و ایثارگران با هیچ جنگیدند و توانستند کشور را حفظ کنند و ما نیز باید با امکانات موجود بتوانیم در جهت زنده نگه داشتن یاد و خاطره این عزیزان فعالیت کنیم.
پایان پیام/
نظر شما