به گزارش خبرنگار تئاتر شبستان، دوازدهمین جشن بازیگر تئاتر ایران شب گذشته در تالار وحدت برگزار شد. این مراسم که کارگردانی آن بر عهده حمیدرضا نعیمی، نمایشنامهنویس و کارگردان مطرح تئاتر ایران بود، پس از یک ساعت تاخیر با اجرای نمایش پانتومیم آغاز به کار کرد.
بزرگداشت پری امیرحمزه بازیگر باسابقه تئاتر، تلویزیون و سینمای کشور اولین بخش تجلیل از پیشکسوتان جشن دوازدهم بود که با همراهی فریده سپاه منصور صورت گرفت. امیرحمزه با ابراز خوشحالی از دیدار دوستانش پس از سالها گفت: باید از برگزارکنندگان این جشن سپاسگزاری کنم چرا که باعث شدند امروز بعد از سالها دوباره دلهره روی صحنه رفتن داشته باشم. من تئاتر را با عشق شروع کردم بی آنکه پولی در میان باشد. هیچ وقت به خاطر پول کاری نکردم، گرسنگی ها را کشیدم و تحمل کردم. فقط به خاطر تئاتر، به خاطر عشق.
فریده سپاه منصور، بازیگر پیشکسوت تئاتر و سینمای ایران نیز با گفتن اینکه من کوچک تر از آن هستم که از خانم امیرحمزه تقدیر کنم مدالیوم ویژه مراسم را به وی تقدیم کرد.
اجرای صحنه «مده آ» از نمایش «سقراط» حمیدرضا نعیمی، بخش دیگر این مراسم بود و پس از آن مراسم تقدیر از بهمن صادق پور بازیگر با سابقه تئاتر کاشان توسط جعفر والی انجام شد. صادق پور به سابقه ۴۲ ساله اش در تئاتر اشاره کرد و گفت: تئاتر را با همه سختی ها و غم هایش دوست دارم؛ غم تئاتر غم مطبوعی است که موها را سفید میکند اما دلت را جوان نگه می دارد.
جعفر والی، کارگردان و بازیگر پیشکسوت تئاتر ایران ضمن اهدای مدالیوم به صادق پور گفت: امشب، شب تئاتر است و شب همدلی. پیشکسوتان عزیز ما، سالها لذت بردند، رنج کشیدند و تئاتر را زنده نگه داشته اند. امروز پس از عمری خاک صحنه خوردن، کنار ما و با ما هستند و به ایشان افتخار می کنیم.
اجرای موسیقی مازندرانی توسط گروه «دستافشان» بخش دیگری از این مراسم بود و در ادامه، بهزاد فراهانی بازیگر و نویسنده تئاتر ایران روی صحنه آمد تا بیانیه داوران جشن بازیگر خانه تئاتر را قرائت کند.
وی ابتدا به اجرای گروه موسیقی مازندرانی اشاره کرد و گفت: قرار بود استاد محسن پور بنیانگذار و متخصص موسیقی مازندران همراه گروهش به صحنه تالار وحدت بیاید اما متاسفانه به خاطر بیماری دردناکی که گریبان هنرمندان را گرفته است، نتوانست امشب کنار ما باشد. وی با اشاره به اینکه این متخصص موسیقی سنتی روشندل است تصریح کرد: اگر مازندران به هفتخوان و شالیکاران زحمتکشاش مینازد، باید به او و گروهش هم افتخار کند.
فراهانی پس از قرائت بیانیه به مدالیوم ویژه جشن اشاره کرد و گفت: برای طراحی این مدالیوم به دنبال تصویر اولین بازیگر زن و اولین بازیگر مرد بودیم که گمان می بردیم باید به دوران قاجار مربوط باشد. پس از آنکه هرچه گشتیم چیزی پیدا نکردیم به استاد بهرام بیضایی متوسل شدیم و ایشان ما را به کتابی ارجاع داد که نشانگر آن بود تئاتر ایران 700 سال پیش از میلاد مسیح رواج داشته است.
در ادامه نوبت به تجلیل از علی رامز بازیگر کهنه کار تئاتر رسید و مدالیوم جشن بازیگر توسط هادی مرزبان به وی اهدا شد. مرزبان که سابقه سالها همکاری با رامز را دارد، گفت: افتخار من است که از استادم، یار دیرینه ام، راهنما و همراه صمیمی ام از طرف خانه تئاتر قدردانی می کنم. از سال 1363 و نمایش پلکان اکبر رادی همکاری من و رامز آغاز شد و تاکنون نه فقط در تئاتر که ایشان راهنمای بزرگ من در زندگی بوده و هست.
در بخش بعدی مراسم مهین سیسیپور، بازیگر پیشکسوت تئاتر هرمزگان روی صحنه آمد و گفت: جمع شدن این همه هنرمند نشان از زنده بودن تئاتر سرزمین ماست و امیدوارم هنر ایران همواره زنده باشد.
پس از صحبت های کوتاه سی سی پور، مدالیوم جشن بازیگر توسط ژاله صامتی به وی اهدا شد.
در ادامه ویدیویی با حضور یاسر خاسب پخش شد و پس از آن، خاسب روی صحنه آمد و به اجرای حرکات نمایشی پرداخت. وی بعد از پایان اجرایش با اشاره به تصاویر پخش شده از بهرام ریحانی هنرمند جوان تئاتر گفت: این نمایش را به یاد بهرام ریحانی اجرا کردم که در جشنواره فجر گذشته برای آخرین بار کنار ما روی صحنه رفت و البته خیلی زود ترک مان کرد. اگر چه تنها جسمش ما را ترک کرده و روحش همیشه با ماست. بگذارید از مجید بهرامی هم یادی کرده باشم.
آخرین آئین تجلیل این مراسم به تقدیر از پرویز شاهینخو هنرمند صد ساله تئاتر ایران اختصاص داشت.
شاهینخو که شاداب و با نشاط روی سن تالار وحدت حاضر شده بود گفت: خوشحالم پس از 102 سال عمر هنوز به یاری خداوند زنده ام تا چنین روزی را بببینم. از ۱۲ سالگی که وارد تئاتر شده ام، کشیده خورده ام اما هرگز از آن دل نبریده ام.
در ادامه و پس از آنکه شاهین خو به خاطراتی از دوران جوانیاش اشاره کرد، مدالیوم جشن بازیگر توسط جمشید مشایخی و خسرو حکیم رابط به وی اهدا شد.
جمشید مشایخی در سخنانی کوتاه با اشاره به اینکه باید نکته ای را در این جمع یادآور شود، گفت: سال ۷۷ آقای مرزبان از من دعوت کرد تا نقشی در نمایش «شب روی سنگفرش خیس» داشته باشم. من با اینکه سالها پیش از آن بازیگر تئاتر بودم از آقای مرزبان خواهش کردم یک ماه اختصاصی با من کار کند تا بتوانم با بازیگران دیگر هماهنگ باشم. ممکن است کسی در صنعت و یا ورزش موفقیتی به دست آورده باشد اما این افراد چه ربطی به تئاتر دارند.
پس از صحبتهای مشایخی که با تشویق پرشور حاضران همراه شد، خسرو حکیم رابط، با خوانش شعری از فریدون مشیری گفت: من نه بازیگرم و نه سخنرانی بلدم چرا که سالها با قلمم نوشته ام و زندگی کرده ام.
حضور نامزدهای «شب بازیگر» روی صحنه تالار وحدت و اعلام نام برگزیده ها آخرین بخش جسن دوازدهم بود.
ابتدا ناهید مسلمی بازیگر تئاتر که خود برای ایفای نقش در نمایش «ماضی استمراری» نامزد درافت جایزه بود، روی صحنه آمد و نام فرزانه کابلی بازیگر نمایش «تانگوی تخم مرغ داغ» را به عنوان برگزیده ویژه هیئت داوران اعلام کرد.
سپس پریسا مقتدی، رئیس مجموعه تئاتر شهر و یکی از دیگر از نامزدهای جشن بازیگر امسال، جایزه مدالیوم استعداد ویژه را به نسیم افشارپور برای بازی در نمایش «نوعی داستان عاشقانه» اهدا کرد.
در ادامه، خسرو شهراز، نامزد بهترین بازیگر مرد برای بازی در «اولیور تویست» جایزه پوریا رحیمی سام بازیگر نمایش «آخرین نامه» را به وی تقدیم کرد. رحیمی سام بعد از دریافت مدالیوم «جشن بازیگر» عنوان کرد: من هشت سال قبل وقتی که روی صحنه بودم، پدرم از دنیا رفت و به ناچار همزمان با مراسم خاکسپاریاش روی صحنه بودم. میدانم که او الان اینجاست و من افتخار این جایزه را به پدرم تقدیم میکنم.
در بخش برگزیدگان بازیگر زن، الهام کردا و ستاره اسکندری بازیگران نمایش «همهوایی» و هانا کامکار برای بازی در «ترانههای محلی» مورد تقدیر قرار گرفتند و محمدعلی محمدی برای بازی در «قصه ظهر جمعه» و علی سرابی برای نمایش «ترانههای محلی» دیگر بازیگران مرد برگزیده داوران خانه تئاتر بودند.
سلفی بهرام افشاری با نامزدهای دریافت جایزه بهترین بازیگر سال، پایان بخش این مراسم بود.
جمشید مشایخی، جعفر والی، اسماعیل خلج، داریوش اسدزاده، ایرج راد، رضا بابک، هادی مرزبان، بهمن مفید، بهزاد فراهانی، سیروس ابراهیمزاده، پرویز پورحسینی، رضا رویگری، شهره سلطانی، سیروس الوند، خسرو احمدی، قاسم زارع، فرهاد تجویدی، فرزانه نشاط خواه، محمد شیری، ژاله صامتی، شهرام کرمی، امیرکاوه آهنینجان، محمودرضا رحیمی، جهانبخش سلطانی، هرمز هدایت، مهوش صبرکن، جمشید جهانزاده و هوشنگ توکلی از جمله میهمانان این جشن بودند.
نظر شما