دعوت از قاریان وحافظان خارجی در مسابقات بین المللی قرآن نیاز به کار کارشناسی دارد

خبرگزاری شبستان: ملکشاهی گفت: با کار کارشناسی دقیق می توان از قاریان و حافظانی دعوت کرد که در کلاس رقابت های بین المللی قرآن هستند تا این مسابقات حقیقتا بین المللی باشد.

علی اکبر ملکشاهی، قاری بین المللی قرآن با اشاره به تلاوت قاریان نوجوان در صحن مسابقات بین المللی قرآن به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: یکی از اتفاقات خوب در مسابقات بین المللی قرآن امسال تلاوت قاریان نوجوان در صحن اصلی مسابقات به عنوان قاری افتخاری است.

وی افزود: این اقدام امکان خوبی است تا قاریان نوجوان بیش از پیش تشویق شوند وبه نظر من این حرکت گامی است تا استعدادهای بالقوه آنها به بالفعل شود و در آینده به جایگاه های بلند قرائت قرآن دست یابند.

قاری بین المللی قرآن عنوان کرد: در بحث دیپلماسی و ارتباط با مجامع خارجی و دعوت از قاریان و حافظان قرآن باید ارزیابی های دقیق تری انجام شود و کارشناسانی که این افراد را شناسایی می کنند ارزیابی کامل تری داشته باشند.بر همین اساس در برخی از کشورها شاهد حضور قاریان و حافظان ممتازی هستیم اما برخی از آنها از مسابقات بین المللی قرآن ایران مطلع نیستند.

ملکشاهی تصریح کرد: به هرحال با کار کارشناسی دقیق می توان از قاریان و حافظانی دعوت کرد در حد و کلاس رقابت های بین المللی قرآن هستند تا این مسابقات حقیقتا بین المللی باشد. آیین نامه داوری  مسابقات بین المللی قرآن خیلی خوب است واگر جایی هم نیاز به اصلاح داشته باشد طی فرآیند 5 ساله این بازنگری صورت می گیرد و اکنون نیز موعد آن فرا رسیده و با مساعدت و همکاری حجت الاسلام سید مصطفی حسینی، رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه جلسات با حضور اساتید و کارشناسان داوری پیرامون بازنگری در آیین نامه مسابقات برگزار شد. این بازنگری در موضوعات کلی، جزیی وساختاری آیین نامه خواهد بود تا انشاالله شاهد رفع نواقص و کیفی سازی این آیین نامه باشیم.

قاری بین المللی قرآن با اشاره به وجود به برخی سلایق و نظریات داوران در ارزیابی لحن قاریان در هنگام مسابقات اظهار کرد: این امر موجب شده تا برخی از قاریان قرآن قبل از اجرای تلاوت خود در مسابقات با شناختی که از داوران پیدا می‌کنند با زیرکی تمام قرائت خود را با ذائقه و سلیقه داور هماهنگ می‌کنند.

 

وی افزود: البته آیین‌نامه‌های فعلی در بخش لحن با وجود پیشرفت‌های انجام‌شده و بازنگری‌ها نیازمند تغییرات است و همین امر موجب شده تا مقداری سلیقه داوران با وجود آیین‌نامه فعلی در ارزیابی لحن قاریان کمتر شود. نگاه آیین‌نامه در بخش لحن بخصوص در قسمت‌های قدرت تنغیم، جاذبه تلاوت، ریزنغمات، انتخاب پرده مناسب برای تلاوت و مانورهای فنی بر روی پرده‌های مختلف صدا از مواردی هستند که به خوبی قابل اندازه‌گیری و ارزیابی هستند و می‌توان 9 آیتم را در بخش تلاوت تحقیق و ترتیل آیین‌نامه لحن پیدا نمود که اعمال سلیقه داوران را کاهش می‌دهد.

پایان پیام/

کد خبر 459085

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha