به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، مهدی فضایلی، کارشناس مسایل سیاسی پیش از ظهر امروز در مناظره با حسن بهشتی پور کارشناس مسایل هسته ای در خبرگزاری فارس گفت: در شرایط عادی توافق خوب توافقی است که براساس معاهده ان پی تی تعریف شود و ما هم مثل باقی کشورها براساس این معاهده از حقوق و تکالیف برخوردار باشیم.
وی با عنوان اینکه البته شرایط مطلوب همیشه دست نیافتنی است اظهار داشت: برای همین یک سری انعطاف ها و چرخش های قهرمانی باید انجام دهیم که البته در این چرخش های قهرمانانه باید تلاش شود که چرخه کامل سوخت هسته ای حفظ شود به استقلال سیاسی ما لطمه نخورد و از هرگونه فریبکاری دشمن پیش گیری شود.
فضایلی در ادامه با اظهار اینکه در معاهده ان پی تی هیچ محدودیتی در سانتریفیوژها و درصد غنی سازی وجود ندارد تاکید کرد: اما در بیانیه لوزان ما پذیرفته ایم که طرف مقابل برایمان محدودیت قایل شود و با وجود اینکه در متن این بیانیه چند گام رو به جلو برداشته ایم اما باز هم در مباحثی چون بحث بازرسی ها، تحقیق و توسعه خروج ایران از حالت استثناء و راههایی که در آن طرف مقابل می تواند فریبکاری کند نکات منفی وجود دارد.
فضایلی درخصوص بحث تحریمها گفت: در بیانیه لوزان درخصوص تحریمها مبهم همه چیز بیان شده و آینده روشنی به ما نشان داده نشده است.
وی در بخش پایانی اظهارات خود گفت: نه من و نه بسیاری از منتقدین معتقد نیستیم که تیم مذاکره کننده سازشکار هستند و این اعتماد را به تیم داریم و تعبیر مقام معظم رهبری که فرمودند آنها فرزندان انقلاب هستند را قبول داریم.
وی در ادامه عنوان کرد: بیانیه لوزان به هیچ عنوان تعبیر مشخصی در این خصوص که بلافاصله پس از اجرای توافق نهایی تحریمها لغو می شود ندارد و ضمانتی نمی دهد که بلافاصله هم این تحریمها لفغو شود.
وی تاکید کرد: ما این احتمال را باید بدهیم اگر عقب نشینی هایمان در لوزان را انجام دادید طرف مقابل که سابقه فریبکاری دارد بخواهد فریبکاری کند و باید برای آن زمان هم چاره ای بیاندیشیم.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: کارشناس مسایل سیاسی معتقد است که در هرگونه توافق هسته ای با طرف مقابل باید احتمال فریبکاری دشمن را در نظر بگیریم.
کد خبر 459063
نظر شما