رضا مهدیان، مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان های ساری و میاندرود، امروز (۲۸ ارديبهشت ) به خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساری گفت: میراث فرهنگی، ميراثي است که دست به دست شده و از گذشته مانده که باید آن را حفاظت کرد.
وی تصریح کرد: این ميراث فرهنگي از نياكان به یادگار مانده است که باید از آن صیانت و به آیندگان، منتقل کرد.
مهدیان اظهار کرد: زبا ن محلی مازندرانی نیز از میراث فرهنگی محسوب می شود که صدا و سیما با اجرای برنامه به زبان مازنی، سعی در حفظ این زبان دارند.
وی بیان کرد: میراث فرهنگی که نیاز به مرمت دارند باید این کار برای آنها در سریع ترین زمان، صورت گیرد.
مهدیان ابراز کرد: مازندران تاریخی دیرینه دارند و میراث های فرهنگی و جاذبه های گردشگری این استان نشان این مهم است.
وی گفت: خانه کلبادی در ساری، حکایت از عشق فرزندان این خانواده و فکر گذشتگان دارد و می توان برای بازگویی قسمتی از تاریخ، از این اثر الهام گرفت که به دوران قاجار، تعلق دارد.
مهدیان تصریح کرد: عمارت کلبادی که موزه تاریخ شهر ساری است توسط سردار جلیل کلبادی ساخته شد و سپس به امیر نصرت شکوه نظام داده و به امیریه مشهور شد.
وی افزود: عمارت کلبادی سپس به منوچهر خان کلبادی رسید که تا 1364 در آن، سکونت داشت و در سال 1377 به اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری تبدیل شد که اکنون در دو طبقه که طبقه اول به موزه مردم شناسی و صنایع دستی و طبقه دوم به موزه باستان شناسی و گنجینه طبقه بندی شده که با استقبال خوب علاقه مندان، روبرو است.
مهدیان اظهار کرد: رطوبت، برخي از موجودات نظير موريانه، موش و ... از عواملی هستند که میراث فرهنگی را مورد تخریب قرار می دهند و کارشناسان مربوطه باید برای حفاظت و صیانت از این میراث، تلاش زیادی را انجام دهند.
وی، بودجه تخصیص یافته برای میراث فرهنگی را کافی ندانست و افزود: با توجه به اینکه، بودجه تخصیص یافته برای حقوق کارگران و کارشناسان و ... نیز صرف می شود باید مقدار بودجه، افزایش یابد.
مهدیان با اشاره به اینکه 34 اثر حفاظتی در ساری وجود دارد، بیان کرد: 82 اثر ثبتی در شهرستان ساری وجود دارد که از این تعداد 23 اثر در بخش مرکزی، 11 اثر در فرح آباد، 8 اثر در غرب ساری، 4 اثر در کلیجانرستاق، 6 اثر در دودانگه و 30 اثر در چهاردانگه قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه چشمه سورت ساری نیز فنس کشی می شود، ابراز کرد: اطلاع رسانی لازم و تبلیغات مناسب برای میراث فرهنگی استان، درآمد خوبی را ایجاد می کند.
پایان پیام/
نظر شما