عربستان، اولین بازنده  بحران یمن است

خبرگزاری شبستان: سعودی ها که با اندیشه نابودی زیر ساختهای یمن به این کشور حمله کردند و هدفشان در چنگ گرفتن یمن بود هم اینک باید منتظر تبعات بی ثباتی که خود ایجاد کرده اند باشند زیرا خود آنها به عنوان نزدیکترین همسایه باید از نظر امنیتی و سیاسی با عواقب بحران کنار بیایند.

به گزارش خبرگزاری شبستان،سعودی ها که در فروردین ماه سال جاری عملیات ددمنشانه ای علیه ملت مظلوم یمن آغاز کردند هدف خود را بازگرداندن رئیس جمهوری فراری یعنی عبد ربه منصور هادی به قدرت در صنعا و مجبور کردن حوثی ها به مناطق اصلی خود یعنی صعده و شمال یمن  و در واقع احیای طرح موسوم به خلیج فارس عنوان کردند اما در رسیدن به این اهداف توفیقی به دست نیاوردند و با انجام بیش از سه هزار یورش به یمن هر بار نمایش تازه ای به اجرا درآوردند زمانی از عملیات موسوم به توفان قاطعیت سخن راندند و بعد از مدتی آن را به عملیات بازگشت امید تغییر دادند.

اما ماهیت ،یکی بود زیرا یورش های هوایی در هر دو دوره ادامه یافت و چنگ انداختن آنها به هر نقطه ای از پاکستان گرفته تا مصر و قاهره و ترکیه برای به خدمت گرفتن ارتش های خارجی تلاشی بی حاصل بود زیرا کسی حاضر نبود که تاوان ماجراجویی ریاض و به ویژه شاهزاده تازه به دوران رسیده و سرکشی چون محمد بن سلمان را بپردازد.

به دنبال آن با دستور ارباب عربستان یعنی آمریکا آتش بسی برقرار شد تا شاید روزنه ای برای نجات سعودی ها به دست آید در این دوره حملات توپخانه ای و موشکی سعودی ها به صعده و برخی مناطق دیگر یمن قطع نشد.

آنها در حال حاضر می کوشند که آنچه در جنگ نتوانسته اند به دست آورند با مذاکرات در ریاض به دست آورند که با توجه به حضور نداشتن نمایندگان انصار الله این تلاشها نمی تواند موفق باشد.

اما اگر بخواهیم از زوایه دیگری به بحران یمن بنگریم باید بگوییم که حملات سعودی ها به یمن به بهانه نابودی انصارالله صورت گرفت اما در واقع آنها همه زیر ساختهای یمن را نابود کردند و کوشیدند تا ارتش یمن و دیگر داویر و نهادها و موسسات یمن را از بین ببرند تا در واقع این کشور را با بی ثباتی و هرج مرج گرفتار کنند.

سئوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا هرج و مرج در یمن به نفع عربستان خواهد بود؟پاسخ کاملا آشکار و روشن است بی ثباتی یمن در وهله نخست بیشترین خطر را متوجه عربستان خواهد کرد.

از نظر امنیتی و سیاسی این هرج و مرج و بی ثباتی به زیان ریاض خواهد بود.عربستان نمی خواست که یمن قوی وجود داشته باشد از همین رو به آن حمله کرد تا این کشور را ضعیف کند اما حوادث مطابق خواست آن پیش نرفته است زیرا علاوه بر اینکه نتوانسته است اهداف خود را محقق سازد ثبات و امنیت داخلی خود را نیز در معرض تهدید قرار داده است. قبایل یمنی به پیشروهای خود در عربستان و داخل خاک آن ادامه دادند و عربستان قدرت بازپس گیری مراکز از دست رفته خود را نداشته است و تنها کار آن گلوله باران مردم بی دفاع صعده و دیگر مناطق مرزی میان دو کشور بوده است.

عربستان تاکنون تعدادی از نظامیان خود را از دست داده است و از رویارویی در جبهه زمینی ناکام بوده است و هیچ عملیاتی چه به اصطلاح هلی برن در عدن یا هر تحرک دیگری در روی زمین ناکام مانده است.

عربستان به خوبی از قدرت قبایل یمنی آگاه است و می داند که آنها آشنایی کاملی با مناطق جغرافیایی و صعب العبور کشورشان دارند و بنابرین نمی توان شانسی برای سعودی ها در جبهه زمینی قائل شد.

با اتمام زمان آتش بس پنج روزه در یمن عربستان بی میل نیست که این آتش بس به آتش بس دائمی تبدیل شود موضوعی که اسماعیل ولد الشیخ احمد نماینده سازمان ملل در امور یمن بر ضرورت آن تاکید کرده است و آمریکایی ها و خود سعودی ها نیز بی میل به آن نیستند.

پایان پیام

کد خبر 458905

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha